Stäng
Brett Sortiment Snabb leverans Över 20 års erfarenhet Fri frakt från 1000 kr

Tips & Råd, Hund

Pälsvård, Del 1
Det behöver inte vara svårt att bada sin hund men vi ska gå igenom det viktigaste du behöver ha i åtanke innan du stoppar din fyrbenta älskling i badet.
Vardagslydnad, Del 2
Att träna passivitet är inte alltid lätt men ifall man lyckas är det väldigt användbart. En hund som kan ta det lugnt och vila mellan övningarna orkar träna längre. Ungefär som när du sitter på jobbet och under fikan slutar du inte tänka på uppgiften du jobbat på, då blir du fortare trött och tappar lättare koncentrationen. Men hur tränar man hunden på att vila?
Vardagslydnad, Del 1
Många hundar tycker det är obehagligt och blir osäkra vid hundmöten, de vanligaste är att de börjar hoppa, skälla och försöker springa fram till den mötande hunden. Vad kan vi som möter denna hund göra för att det ska underlätta för den andra föraren?

Tips & Råd, Katt

Varför kissar katten i sängen?
Undrar du över varför katten kissar i din säng? Titta på detta klipp från kattspecialisten Sussanne.
Varför klöser katten på soffan?
Klöser katten på din soffa? Då ska du titta på denna video, mycket bra tips från kattspecialisten Susanne
Hur mycket överutfodrar du din katt?
Det är lätt att man bjuder sin katt på en räka eller två som godis, men visste du att en bit leverpastej till en katt är det samma som att själv äta 4 stycken kanelbullar på en gång? Royal Canin har tagit ram en lathund över några av de vanligaste godisarna som man ger sin katt och hur mycket extra energi det motsvarar hos oss.

Tips & Råd, Akvaristik

Easy Carbo
Att växter behöver näring är en självklarhet för de flesta, men att de även behöver koldioxid för att kunna ta upp näringen är lätt att glömma bort.
Easy-Life Easy Starter
Ska du starta upp ett akvarium? Då har du stor hjälp av Easylife Easystart. Easylife Easystart innehåller den goda bakteriekulturen som gynnar fiskarna och ser till att bland annat nitriter förvandlas till nitrater. Nitrater är mindre giftiga för fiskarna och tas upp av växterna som näring.
Algproblem för nybörjare
Ett av de allra vanligaste bekymren man har är alger och alg-problem. Varför man får alger är det första man ska ta reda på. Här är några vanliga orsaker:

Tips & Råd, Smådjur

L80 Smådjur
Här hittar du L80 för de flesta smådjuren.
Funderar du på att köpa kanin?
Kaniner är ett mycket uppskattat husdjur. De är lätta att ta hand om och äter många sorters gnagarblandningar. Hö är dock något som alltid ska finnas. Dels för tändernas skull men framför allt för att mage och tarmar ska fungera på kaninen.
Kort om Gerbilen
Gerbiler är ett aktivt och trevligt litet djur. Riktigt roligt att bara sitta och titta på då de är fulla av bus och upptåg. Gerbiler trivs inte ensamma. De lever naturligt i familjegrupper så det är inga problem att ha flera honor tillsammans eller flera hannar.

Tips & Råd, Fågel

L80 Fåglar
Här finner du ett utdrag ur Jordbruksverkets regler för djur som heter L 80. Detta utdrag är kapitel 6 som innehåller bestämmelserna för burfåglar.

Tips & Råd, Reptil

L80 Reptiler
Här är ett utdrag ur L80 för reptil, här hittar du enkelt hur stort terrarium som behövs för respektive reptil.