Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Hud & Pälsvård / Kattbalsam

Kattbalsam & Spraybalsam för katt

Kattbalsam: Att använda kattbalsam och spraybalsam katt vid bad eller tovutredning av kattens är nödvändigt för många pälstyper och kattuställning. Vi erbjuder kattbalsam från flera välkända varumärken så som Espree kattbalsam, K9 kattbalsam, PCL och Trixie. Glöm inte att köpa ett bra kattschampo som återsluter hårstrån och skyddar kattens päls efter schamponering.

Läs mer om Balsam för katt

Kattbalsam i korthet 

Att använda balsam eller spraybalsam till katten kan många gånger vara nödvändigt för långhåriga eller silkespälar efter ett kattbad. Kattbalsamet underlättar tovutrening och hjälper till att sluta hårstrået efter kattbadet. På så sätt håller kattens päls både renare och mindre tovig under en längre tid. 

Att tänka på när du väljer balsam till katten


Balsam & Spraybalsam för tovutredning på katt

Har du en katt som är svår att bada så kan spraybalsam katt vara ett smart alternativ för dig och din katt. Spraybalsamet underlätta tovuredning tillsammans med en bra kam för tovutredning. Kattkammar hittar du här. 

Badar du din katt frekvent så är det också viktigt att använda balsam för undvika att torka ut kattens päls. En uttorkad päls tovar sig lättare och blir svårare att underhålla.

Något att fundera på om kattens päls ofta blir tovig, torr eller för fet är att byta till ett annat foder. Kattens pälskvalité påverkas i allra högsta grad av vilket foder du ger din katt. Med andra ord om du har en katt med mycket tovor eller hud och pälsproblem så kan det göra stor skillnad att byta kattfoder - men tänk på att det tar upp till 6-8 veckor efter ett foderbyte innan effekt ses på hud och päls hos katten.

Vanliga frågor om kattbalsam 

Hur ska jag reda ut kattens tovor?

För att reda ut en tovig kattpäls föreslår vi att du badar, schamponerar och balsamerar katten grundligt innan tovutredningen påbörjas.

  • Bada katten med schampo & balsam.
  • Torka kattens päls väl.
  • Använd en metallkamm, gärna modell dubbelkam med både glesa och täta tänder.
  • Arbeta metodigt ut tovan utifrån och in. Vid riktigt täta tovor så underlättar det att använda spraybalsam.Vad är utredningspray för katt? Utredningsspray är samma sak som spraybalsam för katt. Utredningssprayen underlättar tillsammans med en metallkam att reda ut tovor i kattens päls.


Hur mycket kan jag späda ut kattbalsam? De flesta balsam för katt kan spädas ut upp till 32 delar vatten per del balsam. For mer exakta utspädningsinstruktioner kan du läsa under respektive produkt då det kan variera mellan kattbalsam från Espree till kattbalsam från K9.

Hur ofta ska man använda balsam för katten? Vi rekommenderar att du anvnder balsam till katten varje gång du schamponerar. Dvs. vid varje badtillfälle för att återsluta kattens päls som "öppnats" upp under schamponering.


Hur fungerar kattbalsam? Balsam för katten fungerar ungefär som balsam för oss människor men tänk på att inte använda balsam för humanbruk för katter då det kan ge motsatt effekt eller ge allergier samt hudirritationer hos katt. Effekten av balsamet är att återförsluta hårstråt efter tvätt och schamponering. 

Balsam för katt gör både kattens päls mer lättskött, mindre benägen till att tova sig liksom återfuktar och ger glans åt torr och livlös päls.

Varför ska jag använda kattbalsam? Balsam för katten ska användas efter varje gång du badar katten för att sluta hurstrån i pälsen, för att ge fukt och skydd till katten päls som försvinner vid schamponering och tvätt.

Balsam för fet päls hos katt? Fettet i kattens päls fungerar som en skyddande barriär mot smuts och tovor. Detta fett återfinns naturligt i kattens päls och det är därför det är viktigt att använda balsam efter kattens schamponering och bad för att återge pälsen denna skyddande barriär

Allergibalsam för katt? Allergenius är ett populärt val både när det kommer till balsam och schampo för katter som både återfuktar och ger kattens päls en fin glans. Allergenius balsam för katt bidrar även till att minska mängden allergener som återfinns i kattens päls. Kombinera Allergenius kattbalsa eller spraybalsam med Allergenius schampo.

 

Behöver du hjälp att välja spraybalsam eller balsam till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilket kattbalsam eller spraybalsam du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt balsam till din katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du spraybalsam för katt och kattbalsam billigt med snabb leverans både i butik & online.