Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Matplats / Foderautomat & Fontän

Foderautomat & Vattenfontäner för katt

Foderautomater, vattenfontäner och filter för katter. Söker du en foderautomat som hjälper dig att dosera ut kattmaten eller ett vattenfontän som håller vattnet fräsch och rent? Här hittar du både smarta foderautomater för torrfoder samt vattenfontäner med aktivt kolfilter. Många katter föredrar rinnande vatten, en vattenfontän både ger rinnande färskt och rent vatten samtidigt som det stimulerar katten till att dricka mer.

Läs mer om Vattenfontäner & foderautomater för katt.

Kort om Vattenfontäner & Foderautomater för katt 

Fördelarna är många: Som säkert många av er kattägare upptäckt så söker sig gärna katten till vattenkranen när vattnet porlar. Det är för att katter helt enkelt älskar färskt vatten. En vattenfontän till katten säkerställer att vattnet håller sig fräscht och rent i och med både biologisk och mekanisk filtrering. Foderautomater har också många fördelar, framförallt för dig som har flera katter där en är överviktig och den andre smal. Ett vanligt scenario för dig som har flera katter i hushållet.

 

Vattenfonäner för katt

Vattenfontäner uppskattas av nästan alla katter, fontänen säkerställer att vattnet håller sig fräscht, cirkulerar hela tiden och filtreras genom ett mekaniskt och biologiskt filter. Värt att tänka på är att använda ett underlägg eller något annat under vattenfontänen som skyddar eventuellt känsliga golv. Även katter kan skvätta när de dricker. Många katter är mindre bra på att dricka och få i sig den vätska de behöver, ofta på grund av lathet. En vattenfontän både uppmuntrar och förenklar för katten att dricka mer och undvika hög koncentrerad urin som kan leda till njur- och urinstenar. Ett vanligt problem hos kastrerade katter.

 

Foderautomater för katt

Foderautomat är ett utmärkt verktyg för dig som kanske har en kastrerad eller överviktig katt som gärna småäter en aning för mycket. Med en foderautomat kan du kontrollera exakt hur ofta och hur mycket din katt får tillgång till mat. Likaså om du har flera katter i hushållet där många ofta har problemet att ena katten är överviktig och den andre är mindre. En foderautomat med chipsensor kan med enkelhet säkerställa att endast "rätt" katt får tillgång till maten. 

 

Vanliga frågor om Foderautomater & Vattenfontäner för katt

Vart är bästa placeringen av vattenfontänen? Placera gärna vattenfontänen för katt minst 1-2 meter ifrån matskålen. I naturen hittar katten sällan vatten i närheten av sitt byte. Katter är även lata av sig och att ha tillgång till flera vattenskålar eller vattenfontäner kan vara en stor fördel.


Hur ofta ska man byta kolfilter? Hur ofta du ska byta filter på vattenfontänen beror på belastningen på vattnet och vad tillverkaren rekommenderar. Har du många katter kan det vara en god idé att byta filter mer frekvent än vad tillverkaren anger.

Hur ofta ska jag göra rent vattenfontänen? De flesta vattenfontäner kan diskas i diskmaskin, vilket är en stor fördel. Försök att rengöra vattenfontänen frekvent och efter behov.

 

Behöver du hjälp att välja rätt vattenfontän eller foderautomat till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilken vattenfontän eller foderautomat du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt utefter dina behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, prisvärda och billiga foderautomater och vattenfontäner för katt online och i butik.

26 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris