Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Matplats / Vattenfontän

Kattfontän & Vattenfontäner för katt

Vattenfontäner katt:. Söker du en vattenfontän som håller vattnet fräsch och rent? Hos oss hittar du vattenfontäner för katt i keramik, plast, aktivt kol & filtrering, med belysning och reservdelar för vattenfontäner till katt. Många katter föredrar rinnande vatten, en vattenfontän till katt både ger rinnande färskt och rent vatten samtidigt som det stimulerar katten till att dricka mer.

Läs mer om Vattenfontäner för katt

Kort om Vattenfontäner katt 

Fördelarna är många: Som säkert många av er kattägare upptäckt så söker sig gärna katten till vattenkranen när vattnet porlar. Det är för att katter helt enkelt älskar färskt vatten. En dricksfontän till katten säkerställer att vattnet håller sig fräscht och rent i och med både biologisk och mekanisk filtrering. 

Vattenfonäner för katt

Vattenfontäner uppskattas av nästan alla katter, fontänen säkerställer att vattnet håller sig fräscht, cirkulerar hela tiden och filtreras genom ett mekaniskt och biologiskt filter. Värt att tänka på är att använda ett underlägg eller något annat under vattenfontänen som skyddar eventuellt känsliga golv. Även katter kan skvätta när de dricker. Många katter är mindre bra på att dricka och få i sig den vätska de behöver, ofta på grund av lathet. En vattenfontän både uppmuntrar och förenklar för katten att dricka mer och undvika hög koncentrerad urin som kan leda till njur- och urinstenar. Ett vanligt problem hos kastrerade katter.

 

Vanliga frågor om Vattenfontäner för katt

Vart är bästa placeringen av vattenfontänen? Placera gärna vattenfontänen för katt minst 1-2 meter ifrån matskålen. I naturen hittar katten sällan vatten i närheten av sitt byte. Katter är även lata av sig och att ha tillgång till flera vattenskålar eller vattenfontäner kan vara en stor fördel.


Hur mycket låter en kattfontän?? Hur mycket låter en kattfontän? En Kattfontän kommer alltid att brumma lite i och med att vattnet pumpas runt med en eldriven pump. Kvaliten och ljudnivån på pumparna varierar stort och en generell regel är att dyrare vattenfontäner låter och vibrerar mindre. 

Tips: Tänk på att alltid koppla ur sladden när du byter vatten i kattfontänen. Pumpen kan ta skada och låta mer i framtiden liksom sluta fungera.


Hur ofta behöver jag byta vatten & diska vattenfontän för katt? Hur ofta du behöver byta vatten och diska en vattenfontän för katt beror mycket på vilken modell du har, vilket filter kattfontänen har liksom hur många katter som använder vattenfontänen. 

Vi rekommenderar att du rengör vattenfontänen med ca 1-2 veckors mellanrum eller oftare.

Tips: Glöm inte att göra rent i pumpen på vattenfontänen med jämna mellanrum. Ofta byggs smuts upp inuti vattenfontänens pump och kan orsaka stopp, mindre flöde, oljud och vibrationer.


Varför ska man ha en vattenfonän för katt? Fördelarna med en vattenfontän till katten är många. Katter älskar att dricka vatten från färskt rinnande källor. Framförallt om du utfodrar din katt med torrfoder är det väldigt viktigt att du säkerställer att katten får i sig vätska. Att bara erbjuda en vattenskål kan resultera i att katten inte dricker tillräckligt och blir uttorkad. 


Hur ofta ska man byta kolfilter? Hur ofta du ska byta filter på vattenfontänen beror på belastningen på vattnet och vad tillverkaren rekommenderar. Har du många katter kan det vara en god idé att byta filter mer frekvent än vad tillverkaren anger.

Hur ofta ska jag göra rent vattenfontänen? De flesta vattenfontäner kan diskas i diskmaskin, vilket är en stor fördel. Försök att rengöra vattenfontänen frekvent och efter behov.

 

Behöver du hjälp att välja rätt vattenfontän till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilken kattfontän du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta vattenfontän till katten utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, prisvärda och billiga vattenfontäner för katt online och i butik.