Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattens Apotek / Mjölkersättning

Mjölkersättning för kattungar

Mjölkersättning katt: Mjölkersättning för kattungar är mjölk som kan ersätta den diande katthonans mjölk vid behov. Ibland är kattkullarna så stora att mjölkersättningen är ett måste. Mjölkersättningen kan användas från nyfödda kattungar upp till avvänjning. Hos oss hittar du mjölkersättning från bland annat KMR och Royal Canin. 

Läs mer om Mjölkersättning för katt & kattungar

Kort om mjölkersättning för katt 

Mjölkersättningen för katt som vi säljer är vetenskapligt framtagna för att efterlikna katters modersmjölk så mycket som möjligt, både när det kommer till energiinnehåll och sammansättning av alla de viktiga aminosyrorna, mineralerna och vitaminerna. Ersättningarna innehåller alltid viktiga ämnen som Taurin vilket är avgörande för kattungarnas hjärta och syn. Vissa mjölkersättning kattunge är dessutom förstärka med FOS som bidrar till en sund mag och tarmflora, vilket är viktigt för små kattungar. 

 

Hur använder jag mjölkersättning för katt?


När behöver jag använda mjölkersättning till kattunge?

Ibland händer det att kattungekullen blir väldigt stor och att katthonan inte klarar av att producera den mjölk som behövs, liksom andra orsaker som kan kräva mjölkersättning. Mjölkersättning katt kan ges från redan från dag 1 vid behov. Dock bör inte mjölkersättningen ersätta en normalt fungerande digivning. 

Hur mycket mjölkersättning ska kattungarna få?

Hur mycket mjölkersättning kattungen bör få i sig per dag kan variera något från varumärke till annat. Generellt brukar rekommendationen vara 25 ml mjölkersättning per 100 g kroppsvikt/dygn. Titta dock på specifikt den mjölkersättning du köpt för att säkerställa att den daglig ersättningen blir korrekt. 

 

Hur ofta ska kattungarna få mjölkersättning?

Hur ofta kattungarna ska få mjölkersättning beror på hur gamla de är. Kattungar under 7 dygn bör få mjölkersättning var 2-3:e timme och kattungar från 7 till 21 dagar ges ersättning var 3-4:e timme. 

Tips: Att ge mjölkersättning kattungar är inte alltid så lätt. Är det många kattungar i kullen så försök att involvera hela familjen att hjälpa till med matningen. Förbered gärna mindre sprutor för en enklare utfodring. Det är inte alltid nappflaskor fungerar bäst.

 

Vanliga frågor om mjölkersättning för kattungar

Kan jag ge vanlig välling till kattungarna? Det är inte rekommenderat att ge kattungar majsvälling. Detta resulterar ofta i diarré som leder till uttorkning och undervikt. Använd Royal Canin Babycat milk mjölkersättning eller KMR mjölkersättning.

 

Är du osäker på vilken mjölkersättning du ska välja till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilket mjölkersättning du behöver till dina kattungar? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en lösning som fungerar för er! Vi tycker om besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa Mjölkersättning katten och kattungarna, billigt i butik eller online med hemleverans.