Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Träning & Bruks / Klövjeväska

Klövjeväskor för hund & vandring

Klövjeväskor hund: Att hitta en riktigt bra klövjeväska för hund är inte alltid en lätt uppgift. Att vandra med hund är en populär aktivitet där det kan vara både smidigt och praktiskt att låta hunden t.ex. bära sitt eget foder på vandringen. Många hundar kan bära 30-50% av sin kroppsvikt i klövjeväskan men börja succesivt med mindre vikt för att vänja in hunden vid att bära vikt i sin klövjeväska. Klövjeväskor för hund kan även ha en positiv effekt på stressade och energiska hundar. Hos oss hittar du ett noggrant utvalt sortiment av klövjeväskor för hund från välkända varumärken så som Hurtta, Ezydog & Non Stop Dog Wear. Köp klövjeväskor hund smidigt online eller besök vår fysiska butik och få hjälp att prova ut en passande klövjeväska i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in! 

Läs mer om klövjeväskor för hund

Kort om klövjeväskor till hund

Klövjeväskor till hund är en mångsidig hundväska vandring som kan användas i många olika situationer och syften. Vanligaste användningsområdet är som en hundväska till vandring samt i träningssyfte. Att använda en klövjeväska på en hund som drar eller är orolig kan många gånger ge en lugnande effekt då hunden känner att den fått en uppgift. Vill du även träna upp hundens förmåga att bära så kan du succesivt öka vikten i väskan upp till 30% av hundens egen vikt.

 

Vad kan en klövjeväska användas till?

En klövjeväska kan användas till många olika saker. Främst så kan den användas för att få hunden att jobba mer fysiskt med kroppen och aktivera musklerna i större utsträckning. Med tiden och träning kan du snart låta hunden bära upp till 30% av sin kroppsvikt. Även för dig som är ute och vandrar eller går riktigt långa promenader så kan det vara bekvämt att låta hunden äta sin lunch och vatten. Hundar som stimuleras mentalt med en uppgift, likt att använda en klövjeväska blir ofta både lugnare och mer harmonisk då den känner att den får en uppgift och bidrar till sin flock. Klövjeväskan kan även används för rehab och muskeluppbyggnad.

 

Att tänka på när du köper en klövjeväska till hunden

När du ska köpa en klövjeväska till hunden så finns det en hel del att ta hänsyn till. Nedan går vi igenom vanligaste frågorna och vad du bör tänka på när du köper en klövjeväska till hunden.

Köp rätt storlek på klövjeväskan

Det kanske viktigaste när du köper en klövjeväska till hunden är att köpa rätt storlek. Olika modeller av klövjeväskor sitter olika bra på olika individer och hundraser, vilket innebär att det kan vara knepigt att hitta en bra klövjeväska om du har en mindre vanlig hundras. Hur vet man vad som är rätt storlek då? Om vi börjar med att gå igenom hur en klövjeväska ska sitta:

  • 1: Klövjeväskan ska sitta likt en flytväst - ganska långt fram på hunden över skuldrorna samt sitta balanserat över hunden med jämn vikt på båda sidor.

  • 2: Rem eller motsvarande som sitter över bröstet ska sitta ovanför bogen så att hundens bog kan röra sig fritt och obehindrat. Väskan ska sitta precis bakom framben men inte ge skav. 

  • 3: Storleken bör vara anpassad så att när klövjeväskan sitter rätt på hunden så skall du kunna få in ca två fingrar mellan bröstkorg och den främre remmen. Rem vid armhålan bör vara 3-4 cm från armhålan för att inte ge upphov till skav och obehag.

 

Egenskaper vi uppskattar på klövjeväskor för hund

Nedan går vi igenom egenskaper vi uppskattar själva när vi använder klövjeväskor till våra hundar. 

  • Tejpade dragkedjor - Tejpade eller vattentäta dragkedjor tycker vi är viktigt, framförallt om du ska på en längre vandring och prylarna eller maten i klövjeväskan ska hållas torra.

  • Stryktåligt tyg & design - Tyget bör vara av tuffare typ och tålas att gå emot stockar, grenar och stenar. En billig klövjeväska är ofta sydd av tunnare material som inte tål att fastna i grenar m.m. utan att gå sönder. 

  • Snabbspännen - Snabba och enkla spännen som gör det enkelt att snabbt ta på och av klövjeväskan. Precis som när vi själva är ute och vandrar, så är det skönt att kunna lägga ner ryggsäcken för en stunds vila.
  • Hög komfort - Vid längre vandringar eller dagsturer med vikt i klövjeväskan så är det viktigt att komforten är hög för hunden och att inte skav uppstår när hunden rör sig.

  • Stor justerbarhet - En klövjeväska som kan justeras ordenligt är mycket enkelare att få att sitta bra på sin hund. 

 

Klövjeväskor hund vikt att börja med

Att anpassa vikten i klövjeväskan till hunden storlek är så klart viktigt. Är din hund helt ovan vid att använda en klövjeväska så rekommenderar vi att börja med ca 5% av hundens vikt i väskan för att succesivt öka upp till 20-30%. Hur mycket vikt din hund klarar av är högst individuellt. Ska du ut på en vandring så är det bra om både du och hunden provar på och tränar med vikt i väska innan ni ger er ut på äventyr.

 

 

BEHÖVER DU HJÄLP ATT PROVA UT EN KLÖVJEVSÄKA ELLER BÄRVÄSKA TiLL DIN HUND ELLER VALP?

Vet du inte vilket typ av eller storlek av klövjeväska som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en passande klövjeväska för dina äventyr med hunden. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta en ergonomsik, smart, smidig och skön klövjeväska! Hos oss kan du köpa bra, tvättbara, vattentäta hundväskor och klövjeväskor, billigt och prisvärt både Online och i butik!