Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Matplats / Foderaktivering

Foderaktivering & Go-Slow skålar för hund

Foderaktivering hund & hundmatskål för hetsätare: Det finns ofta flera anledningar till att använda en aktiveringsmatskål hund eller hundmatskål för hetsätare. Att göra utfodringen rolig och aktiverande för hund kan både minska hetsätningen, ge mental stimulans och helt enkelt göra det roligare att ge hunden eller valpen mat liksom ge en lugnande effekt. Hos oss hittar du noggrant utvalda hundskålar för att äta långsamt från välkända varumärken så som Outward Hound, Lickimat, Kong, Northmate med flera. Köp aktiveringsmatskål hund enkelt online eller besök vår fysiska butik för att få råd och tips, i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om Hundmatskål för hetsätare & aktiveringsskålar för hund

Kort om Foderaktivering & aktivitets matsskål hund 

Att använda en go-slow matskål, Fun-feeder eller lickimat aktiveringsplatta har många fördelar. Det ger inte bara en lugnande effekt för hetsare utan ger även mental stimulans till både vuxna hundar som valpar. Foderaktivering kan användas både med blötmat, torrfoder och frysfoder. Sommartid kan du med fördel fylla matskålarna med fryst blötmat eller väl kyld för att ge hunden en svalkande effekt.  Go-Slow-skålarna lämpar sig bra för hundar som glufsar och kastar i sig maten på nolltid. Här får hunden lösa ett problem samtidigt som det tar längre tid att äta upp maten.

 

Fördelarna med en bra foderaktivering & hundskål för att äta långsamt


Aktiveringsmatskål hund - Lickimat

Likckimat är utvecklad och framtagen för att förhindra trisstess hos både hund och katt. Bred ut hunden eller kattens favoritmat på mattan och låt dem sedan jobba med tungan. Slickande är rogivande och ökar även smaksinnet.  Lickimat är tillverkad av helt giftfria material (TPR-Gummi) som håller livsmedelskvalitet. Lickimat kan frysas och bör diskas för hand. Lickimat Playdate har fyrkantiga fickor som lämpar sig utmärkt till lite större bitar av kött eller fisk.

 

Hundskål för hundar som äter snabbt - Outward Hound Fun-feeder Slo-Bowl

Outwar Hound Matskål Fun Feeder Slow-Bowl är en matskål och aktivering i ett, passar både hundar och katter! Fun feeder finns i flera modeller och varianter som både aktiverar och förlänger måltiderna. Fun feeder passar utmärkt för dig som har en glups hund eller katt som gärna kastar i sig maten. Med denna aktiveringsskål får djuret tänka till och jobba för att få i sig sin mat. 

 

Hundmatskål för hetsätare - Northmate Aktiveringsplatta

Aktiveringplattan i stabil och diskmaskinssäker grön plast består av flera mjuka plasttoppar som gör att djuret måste gräva och krafsa för att komma åt sina foderbitar. Topparna gör att djuret äter långsammare vilket är bra för matsmältningen och djur som har en tendens att hetsäta. Att hudnen eller katten samtidigt får kämpa och belönas stärker dess självkänsla och ger en härlig tillfredsställelse. 

 

Klassiska Go-Slow & Eat-Slow matskålar för hund

Go-Slow Matskålen, också benämnd Eat-Slow matskål passar hundar och katter som har bråttom att äta eller är överviktiga. Upphöjningarna i skålens botten ser till att hunden bara kan äta några kulor i taget och att den får kämpa lite mer för sina godbitar. Perfekt för vikten och för hundar som hetsäter.  Skålen finns i flera olika storlekar, samtliga är lätta att rengöra och står stabilt på plats. 

 

Vanliga frågor om hundmatskål för hetsätare

Hur ska jag rengöra på bästa sätt? De flesta foderaktiveringsplattor eller go-slow matskålar kan diskas i diskmaskin. Hur du diskar och rengör just din platta framgår i instruktionsmanualen.


Kan jag ha fryst eller blöt mat i go-slowskålarna? Det går alldeles utmärkt att använda blötmat som sedan läggs i frysen tillsammans med plattan för att ge en svalkande effekt varma sommardagar. 

 

Behöver du hjälp att välja rätt typ av foderaktivering eller hundskål äta långsamt för din valp eller hund?

Vet du inte vilken foderaktivering eller hundmatskål för hetsätare du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt typ av foderaktivering utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du välkända varumärken så som Outward Hound, Lickimat, Kong och DogIT, köp billigt online eller i butik.