Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hud & Pälsvård / Hundschampo

Hundschampo & Schampo hund

Hundar har olika typer av päls och behöver ofta hjälp att sköta om den. Det är få raser som har en "naturlig" päls så som vargen har. De flesta pälstyper har under lång tid avlats fram av olika anledningar och då också tappat sin naturliga smutavvisande effekt. Hos oss hittar du många olika typer av hundschampo, allt från prisvärda funktionella hundschampon till lyxiga och superpremiumschampon för hund eller vårdande hundschampo mot klåda, mjällschampo hund eller klorhexidinschampo hund. Allt från välkända varumärken så som Espree, PCL, K9, Active Pet Care Products, Trixie, Standardt, Allergenius med flera! Köp hundschampo enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik för riktigt bra tips & råd när det kommer till vad man kan tvätta hunden med. Välkommen till vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm.

Läs mer om hundschampo

Kort om Hundschampo

Att välja rätt hundschampo kan till se lättare ut än vad det faktiskt är. Rätt schampo till rätt päls helt enkelt. Beroende på hur ofta du tvättar din hund och vilken pälstyp så rekommenderar vi olika typer av hundschampon. Kika gärna nedan för en snabbguide på hur du väljer rätt schampo till din hund eller valp liksom svar på många vanligt förekommande frågor.

 

Varför ska man använda hundschampo?

Främst så ska du använda ett schampo anpassat för då hundar inte har samma pH-värde som oss människor och därför behöver ett hundschampo specifikt anpassat för dem. Dessutom finns det en mängd olika pälskvalitéer och stor variation bland olika hundraser. Med rätt hundschampo förebygger du pälsvårdsproblem så som torr hud, glanslös päls eller mjäll och ohyra. Likaså rekommenderar vi inte att du använder diskmedel eller såpa som hundschampo då det ofta riskerar att torka ut hundes hud i det på längre sikt.

 

Hur ofta ska man schamponera hunden?

Hur ofta du du bör schamponera hunden beror så klart på hur pälsvårdsbehovet ser ut hos din hundras. Vissa hundraser räcker det med att bada en till två gånger per månad medan andra hundraser har ett mycket större behov av pälsvård och bad. Har du en hund som ständigt luktar eller ofta har fet, mjällig eller glanslös päls? Ja då kan det vara så att du behöver bada och schamponera hunden oftare. Men hundar behöver inte schamponeras vid varje bad, ibland kan det räcka med att endast skölja av hunden - det viktigaste är att du håller pälsen ren.

 

Hundschampo allergi - vilka alternativ finns det?

När det kommer till hundschampo mot allergi så finns det idag få alternativ. Mest kända hundschampot mot allergi hos människa är Allergenius Specialschampo som är ett unikt sammansatt hundschampo som både vårdar och återfuktar hundens päls samtidigt som den är oparfymerad och skonsam. Men det bästa av allt är att det minskar mängden allergener i hundens päls, vilket i sin tur gör hunden mindre allergiframkallande. Smart va? Du hittar Schampot mot allergi här.

 

Att tänka på vid köp av hundschampo

Hundschampo till olika pälstyper

Utöver strävhåriga pälsar så finns det en rad andra pälstyper så som korthåriga, långhåriga, lockiga, medellånghåriga, snörpäls med flera. Även om de flesta hundschampon passar de flesta pälstyper så bör valet av schampo anpassas efter pälstyp och behov.

Att välja rätt schampo till hunden eller valpen

Givetvis finns det en del saker att ta hänsyn till när det kommer till valet av hundschampo.  Fundera gärna på vilka funktioner och egenskaper på schampo som är viktiga för dig och din hund. Är det främst för att lugna en irriterad hud och päls eller för en enklare tovutredning, för att minska fällning eller schampo som minskar allergener i hundens päls?

Snabbguide att välja hundschampo

 • Tvätta ofta, dagligen eller nästan dagligen - mjällschampo eller valpschampo.
 • Känlig hud - tjärschampo eller aloevera schampo
 • Silkes päls - till exempel K9 keratin, Espree Silky show eller Espree Rainforest. Glöm inte att använda balsam också.
 • Sliten päls - K9 keratin + balsam.
 • Vit päls - Espree Bright White, lavendelschampo.
 • Strävhår - Espree Dark Coat.
 • Allergischampo - Allergenius Hundschampo
 • Svamp & Eksem - Klorhexidin schampo hund

Tänk på att hundschampo öppnar upp hårstrånas fjäll för bästa rengöring. Använd  hundbalsam efteråt för att stänga fjäll igen, så att pälsen håller sig renare längre.

 

Populära val av hundschampo

 • Espree hundschampo - Espree Hundschampo erbjuder idag ett stort utbud av schampo och balsam för hundar anpassade för alla olika typer av pälstyper och behov. Utöver Hundschampo och balsam så erbjuder även Espree flera smarta produkter för vård av öron hos hund så som Espree Ear Clean öronrengöring. Givetvis sträcker sig Esprees produktsortiment även till både nos, tassar och tänder med flera populära produkter.

 • K9 Hundschampo - K9 Hundschampo erbjuder en komplett serie innehållandes både hundschampo, balsam och övriga pälsvårdsprodukter. Alla lika varsamt framtagna och utvecklade. K9 pälsvårdsserie erbjuder komplett pälsvård för långhåriga raser, strävhåriga raser, behandlingar, korthåriga raser, färgbehandlingar, whitening, styling och smell off.

 

Hundschampon till specifika problemområden

Ibland uppstår hud och pälsproblem hos hund som kräver specifika behandlingar så som mjällschampo eller klorhexidinschampo, nedan går vi igenom när dessa lämpar sig bäst.

Hundschampo mot klåda - Klorhexidin schampo hund klåda

Klorhexidinschampo hund är milda schampon som inte torkar ut huden vid upprepad använding. Antibakteriellt schampo hund så som Klorhexidinschampo används främst inför operation, till hundar med utslag, sår eller eksem av olika slag. Därför kan klorhexidinschampo fungera mycket bra mot klåda. är milt och torkar inte ut huden vid upprepad användning. Används till hundar med sårig hud p g a t ex eksem av olika slag. Klorhexidinschampo för hund är både antiseptiskt och desinfekterande. 

Klorhexidinschampo för hund kan användas för att behandla:

 • Fukteksem & hotspots
 • Sår i pälsen
 • Inför operation
 • Mot klåda
 • Mot svamp i hud & päls.
 • Rubbningar i hudfloran.

 

Hur ofta ska jag bada hunden med klorhexidin schampo för hund?

Beroende på vilka typer av hudproblem eller åkommor du behandlar med klorhexidinschampo så bör du anpassa användningen utefter detta. Nedan går vi igenom på vanliga exempel på klorhexidinschampo för hund används och hur du bör behandla.

Klorhexidinschampo hund fukteksem & hotspots

För att behandla fukteksem och hotspots med klorhexidinschampo så tvättar du en till två gånger per dag de första dagarna. Låt hundschampot sitta kvar i pälsen i 5-10 minuter för att verka och skölj sedan ur noggrant. Därefter kan du använda klorhexidinschampot en till två gånger i veckan tillsammans med en ordentlig renögring av fukteksemet - Glöm inte att torka helt tortt efter badet!

Klorhexidin schampo hund mot svamp:

För att behandla svamp i huden och runt tassar klorhexidinschampo så tvättar du en till två gånger per dag de första dagarna. Låt hundschampot sitta kvar i pälsen i 5-10 minuter för att verka och skölj sedan ur noggrant. Därefter kan du använda klorhexidinschampot en gång per dag. Om du inte ser effekt inom ett par dagar/en vecka rekommenderar vi att du kontaktar en veterinär.

 

Mjällschampo hund

En frisk hund har sällan större mängder mjäll i pälsen. Om du har en hund med mjäll så kan det vara värt att tänka på vad som kan vara bakomliggande orsaken. Mjäll kan uppstå vid onormalt torr eller fet hud. Beroende på varför hunden har mjäll i pälsen kan alternativa behandlingar ha en bättre effekt så som kosttillskott för hud och päls, hundmat med mer Omega-fettsyror. 

 

Hur fungerar mjällschampo för hund?

I stort sett fungerar de flesta mjällschampon för hund på samma sätt. Dvs. genom att återfukta hundens hud. Ett mjällschampo kan även med fördel användas i förebyggande syfte både hos långhåriga och korthåriga pälsar. Mjällschampon brukar även motverka fjällbildning och klåda. 

 

Vanliga frågor om hundschampo

Hur ofta kan/ska jag schamponera min hund?

Hur ofta kan/ska jag schamponera hunden?

En frisk hund med normal hud och päls behöver sällan badas (upp till 3-4 gånger per år) medan en hund med hud- eller pälsproblem kan behöva badas 1-2 gånger i veckan eller oftare. Därför är det viktigt att anpassa valet av hundschampo efter behov. Där ett mildare, återfuktande och hudlugnande schampo är att föredra vid mer frekventa bad. 

Vissa pälstyper och hundraser där det krävs mer pälsvård är det viktigt att just förebygga genom god pälsvård för att inte behöva bada hunden fullt så ofta.

Hundschampo mot svamp?

Hundschampo mot svamp?

Om din hund har fått svamp eller jästsvampinfektioner så ska detta behandlas med ett antiseptiskt hundschampo så som t.ex. Standardt Läkotvätt, Ekholms Prob tjärschampo. Även salvor så som Standardt kalksalva och Ekholm Prob superkräm fungerar utmärkt att behandla svamp eller hudirritationer hos hund. Dessa hittar du under hundens apotek.

Hur vet jag om min hund har fått svamp? 

Ofta syns det en rödbrun missfärgning i päls som är fuktig, hunden kliar sig mer frekvent på vissa ställen, huden är röd och irriterad. Ofta uppstår detta i hudveck eller områden som utsätts för mycket fukt.

Hundschampo för vita hundar/vit päls?

Vilket hundschampo är bäst för vita pälsar?

Vita eller ljusa pälsar kan vara i behov av specifika schampon som inte missfärgar pälsen. Vi rekommenderar Espree Bright White Schampo eller Espree perfect plum schampo.


Hundschampo mot klåda?

Vilket hundschampo ska jag använda på hunden mot klåda?

De flesta schampon avsedda för hundbad i vårt sortiment innehåller bland annat Aloe Vera som ger en lugnande effekt som även minskar klåda och hudirritationer. Många gånger beror klåda i hud och päls på en pågående fällperiod eller att huden är torr alternativt fuktig som kan orsaka exem. 

Vi rekommenderar att du provar Espree Hypoallergenic, Standardt Läkotvätt, Ekholms Prob Schampo eller Espree Tea Trea & Aloe Vera medicated schampo. Även Douxo och Trikem Klorhexidin schampo fungerar ofta bra mot klåda hos hund.

Klåda eller hudirritationer kan även bero på överkänslighet eller allergier när det kommer till kosten. Så fundera även på hundens kost om denna kan vara orsaken till klådan. Läs gärna mer på under kategorin hundfoder & hundmat kring foderallergier.

Hundschampo för/mot allergi?

Hundschampo mot allergier?

När det kommer till hundschampon som lindrar allergi hos människor så finns det i dagsläget bara ett alternativ och det är Allergenius Specialschampo som är ett unikt framtaget hundschampo som tack vare milda egenskaper kan användas frekvent och har en bevisad effekt att minska antalet allergener i hundens hud och päls.


Varför kliar sig Hunden efter badet?

Varför kliar sig hunden efter badet?


Varför en hund kliar sig efter ett bad kan bero på en rad olika faktorer. Altt från pollen eller kvalister, allergier med mera. När det kommer till att hunden kliar sig direkt efter badet beror det oftast på att hunden inte har torkats ordentligt efter badet. Vid frekventa bad vare sig det är i badkaret eller på sommaren i sjön så är det viktigt att hundens hud och päls torkas helt och hållet för att undvika fuktexem, hudirritationer och i värsta fall hudsvamp.

Vilket schampo för valp?

Vilket schampo ska jag välja till valpen?

När det kommer till val av schampo för valp är det viktigt att det hundschampo eller valpschampo du väljer är avsett för valpar. Generellt rekommenderar vi inte att du badar din valp första tiden i hemmet om du inte verkligen måste. Valpschampon är generellt mildare för hud och päls. 

Vi rekommenderar valpschampo så som Espree Puppy Schampo.

Tips: Glöm inte att försöka göra valpens första bad till en positiv upplevelse. Belöna och gå varsamt fram.


Kan jag använda vanligt schampo till min hund?

Kan jag använda vanligt schampo till min hund?

Vi rekommenderar inte att använda schampo för humant bruk till hundens päls. Många gånger är hundens hud och päls betydligt mer känslig än våra hår och hårbottnar. Dessutom är många schampon för humant bruk av en helt annan pH-halt än motsvarande för hund (Människor ca 5,5 pH och hundar 6,5-7 pH). Vi rekommenderar i första hand att matcha märke på hundschampo och hundbalsam. Espree hundschampo eller K9 samt PCL är utmärkta balsam som kan matchas med Hundbalsam

Hundschampo mot fällning?

Vilket hundschampo ska jag använda vid fällning?


I vårt sortiment erbjuder vi flera hundschampon & balsam som underlättar fällning. Exempelvis hundschampot K9 Strip off Schampo eller Espree Simple Sched Schampo är två utmärkta schampon att använda vid fällperioder. Givetvis bör du komplettera badet med hundborste, kundkam, hundkarda eller användning av Furminator för bästa effekt. 


Hundschampo mot ohyra, löss & fästingar?

Vilket hundschampo ska jag välja mot ohyra, löss och fästingar?

När det kommer till schampon som kan motverka fästingangrepp så rekommenderar vi att du provar hundschampo med Tea trea, citrus eller lavendel. Dessa kan ha en fästingavvisande effekt. Ovanstående kan även ha en avvisande effekt mot annan ohyra, insekter och löss. 

Vi rekommenderar även Beaphar Dimethicare hundschampo vid behandling mot ohyror. Kika gärna in kategorin ohyrebekämpning för hund.Bästa hundschampot - Vilket hundschampo är bäst i test?

Bästa hundschampot?

Hos oss används Espree hundschampo mestadels på både kontorshundarna och i vårt hundspa & hundtrim. Även K9 och Parmas schampon är populära val som ger mycket goda resultat.Klorhexidinschampo för hund, vad hjälper det mot?

Klorhexidinschampo, hund vad hjälper det mot?

Klorhexidinschampo används ofast vid behandling av hudirritationer, svampangredd eller efter operation. Hör gärna av dig till oss om du är osäker på vilket hundschampo eller behandling du behöver.

 

Vet du inte vilket hundschampo din hund eller din valp behöver?

Vet du inte vilket hundschampo du behöver eller ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt hundschampo efter dina behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i vår fysiska butik i Stockholm, Sickla så hjälper vi dig att välja rätt hundschampo till din hund eller valp! Hos oss kan du köpa bra, funktionella, rengörande och spädbara schampon för hundar & valpar, billigt och prisvärt både Online och i butik!

1 2  39 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
1 2