Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hud & Pälsvård / Handdukar & Badtillbehör

Badrock hund, Hundhanddukar & hårborttagning

Superabsorberande hundhandduk, hundbadrock för hundbadet eller smutsiga tassar eller klädborstar för att få bort fällpäls från kläderna eller soffan? Vi har lösningarna från Dog Done Smart, Trixie och hårfällan.  Har du några frågor eller önskemål mom vårt sortiment är du varmt välkommen att höra av dig. Vi erbjuder ett noggrant utvalt sortiment av hundbadrockar, hundhandduk och verktyg för att ta bort hundhår från välkända varumärken. Köp Hundhandduk & Hundbadrock enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om hundhanddukar

Kort om hundhanddukar & Hundbadrockar

En bra hundhandduk eller hundbadrock fyller fler syften än att bara erbjuda ett smidigt och snabbt sätt att torka hundens päls. Äldre hundar har ofta lätt att bli stela, därför kan det vara en god idé att förebygga stela leder och muskelinflammationer genom att använda en värmande hundbadrock eller hundhandduk. Fukteksem är också något som många hundar lider av och tyvärr lätt drabbas av. Därför är det viktigt att hunden torkas torr i förebyggande syfte.

 

Varför ska man använda en hundhandduk eller hundbadrock?

En hundhandduk och badrock för hund är inte bara något som torkar hunden torr utan har också många andra fördelar så som minskar risk för stela leder, fukteksem och hotspots liksom håller tassarna rena efter skogspromenaden.

Fördelar med handduk och badrock för hund:

  • Eksem & hotspots - Eksem och hotspots hos hund är tyvärr vanligt förekommande och kan vara otroligt smärtsamt. Att torka hunden riktigt torr är därför väldigt viktigt, framförallt de varmare månaderna på året då hunden gärna badar mycket och ofta liksom på hösten om du inte använder hundkläder. Fukteksem och hotspots kan uppstå när hundens hud ständigt är fuktig och inte riktigt hinner torka mellan gångerna. 

  • Ömma tassar - Torka rent tassarna efter promenaden är en bra rutin, inte bara för att du torkar tassarna rena från smuts och fukt utan gör också att du enkelt slipper att hunden drar in smuts. 

  • Snö, is & salt - Att torka rent hundens trampdynor och tassar efter vinterpromenaden är viktigt. Då tassen utsätts för salt, is och snö - vilket ofta är påfrestande för hundens tassar och kan resultera i spruckna trampdynor eller andra tassrelaterade problem.

  • Slipp smuts på golvet, i soffan & hundbädden - Sist men inte minst, visst är det skönt att göra det till en rutin att torka rent hundens tassar efter promenaden? Slippa att hunden släpar med sig grus, lera och smuts in i hushållet som ofta tyvärr i slutändan hamnar där du minst vill ha det...

 

Tips & verktyg för att ta bort hundhår

Något vi hundägare ofta behöver göra är att sanera efter hundhår. Framförallt de perioder på året som är så kallade fällperioder, vilket normalt är vår och höst. Dessa perioder kan man nästan bli galen på hur mycket hår som fastnar på kläder, soffa och andra textilier. Nedan har vi några produkter vi varmt kan rekommendera.

Vi rekommenderar följande produkter för att ta bort hundhår

  • Trixie Kläd & Textilborste - Kläd- & textilborsten är en mycket smidig och lättanvänd hårborttagare. Klädborste fungerar lika bra på dina klädre så som soffan eller hundbädden. Den är lätt att göra ren och kan användas om och om igen.

  • Active Canis Hair & Fuzz remover - Denna hårborttagare är liten och smidig. Vilket gör att den lämpar sig bra att ha med i t.ex. bilen eller på resande fot. Den är enkel att göra rent och kan användas om och om igen. Sist men inte minst, självklart effektiv på att ta bort hår från det mesta!

  • Maxipin Klädborste - Maxipin klädborste är en klassisk sammetsborste med vändbart huvud som gör det busenkelt att avlägsna hår på möbler och kläder. Tar effektivt bort både ludd och fällhår.

  • Tejp -  Nöden har ingen lag, eller hur var det nu igen? Tejp har de flesta av oss alltid hemma. Tejpen är en utmärkt nödlösning för att ta bort fällhår även om t.ex. textilborsten eller klädborsten gör det effektivare.

 

Vanliga frågor om Hundhanddukar, Badrock hund & hårborttagning

Hur ska man tvätta en hundhandduk eller badrock för hund? En hundbadrock eller hundhandduk tvättas generellt i 60 grader - framförallt för att säkerställa att eventuell ohyra. Med tvätt i hög temperatur kan du vara säker på att grejerna blir rena!

Tips! Om du sanerar efter ohyra hos hund så fungerar även frysen bra för att ta kål på ohyra.

 

 

Behöver du hjälp att köpa en bra hundhandduk eller hundbadrock? 

Är du osäker på vilken hundhandduk, hundbadrock som passar dig och din pälskling bäst? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi hjälper dig att hitta rätt storlek och verktyg för att hålla hunden torr och fri från smuts eller soffan fri från hunhår. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i vår fysiska butik i Stockholm, Sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra, värmande, mysiga och snabbtorkande hundhanddukar för hundar & valpar, billigt och prisvärt både Online och i butik!