Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hud & Pälsvård / Hundsaxar

Hundsaxar & Effileringssax hund

Hundsaxar - När det kommer till pälsvård så är hundsaxen också ett viktig verktyg i pälsvårdskittet. Oavsett om du bara klipper till pälsen runt nos, tassar och öron eller gör en helklippning så erbjuder vi saxar till hund & effileringssax hund i passande modeller så som raka hundsaxar, böjda hundsaxar, pudelsaxar, effilersaxar eller rundade saxar till ansikte, tass och öron. Givetvis är alla hundsaxar noggrant utvalda från välkända varumärken som håller hög kvalitet så som Ozami, GEIB, Rainbow med flera. Köp hundsaxar & effileringssax hund enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om hundsaxar

Kort om Hundsaxar

Rätt verktyg för rätt ändamål! Att välja rätt pälsvårdsverktyg när det kommer till hundsaxar är inte alltid lätt som nybörjare. Oavsett pälsvårdsproblem så tror vi att vi har lösningen för er. Kika gärna igenom vår snabbguide nedan kring saxar, har du fortfarande frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig i pälsvårdsdjungeln! Behöver du hjälp med pälsvården så är du givetvis varmt välkommen att boka en tid till vårt hundtrim & hundspa!

 

Hur ofta ska jag klippa min hund?

Hur ofta du behöver klippa din hund beror helt på vilken typ av päls din hund har och slitage. Vanligtvis klipps områden kring nos, tassar och öron mer frekvent än andra delar. Rådfråga gärna hundfrisören om hur just din hundras päls skall klippas och vårdas. Ett riktmärke om du har en hundras med större pälsvårdsbehov är att en trimning bör ske med som mest sex veckors mellanrum, givetvis kan det variera något beroende på säsong och hund till hund.

 

Vad ska man tänka på när man köper en hundsax?

När det kommer till att köpa rätt sax för dig och din hund så beror det på en del olika faktorer. 

  • Ska du klippa varje dag eller mer sällan?
  • Vilken typ av klippning har du tänkt att utföra?
  • Vilken sax passar din ergonomi bäst?
  • Lämplig prisnivå?

 

Ergonomi är viktigt när det kommer till val av hundsax. Hundsaxen ska vara bekväm för dig att använda, framför allt om du klipper ofta. Längden på saxens blad bör anpassas till vilka ytor på hunden päls liksom hundens storlek du skall klippa. Då större hundar klipps med större saxar och vice versa. Priset på saxen påverkar så klart saxens generella kvalitet. Vad innebär då kvalitet på saxar kan man undra? Främst handlar det om stålets hårdhet, dvs. vilket stål som används och hur länge det kommer hålla sig skarpt samt hur bra saxen svarar på en framtida slipning. Utöver stålets styrka och kvalite så handlar även saxens kvalitet om ergonomi och fingerstöd. Något många föredrar är gummerade ringar och fingerstöd vid längre tids användning. En dyrare och mer kvalitativ sax kommer att ge ett bättre reslutat.

 

Olika varianter av saxar till hund och vad de passar till


Böjd hundsax

De böjda saxarna till hund är till för att formklippa eller följa konturer på hundens kropp. Längre böjda saxar lämpar sig bättre till större hundar liksom kortare böjda saxar lämpar sig bättre till mindre hundar. Den böjda hundsaxen används med fördel runt hundens ansikte, runt tassar eller andra områden där konturklippning görs.

 

Effileringssax hund

Effileringssaxen är en tandad sax på antingen ena eller båda bladen. Effileringssaxen används inte för att klippa av päls utan snarare för att tunna ut den eller för att klippa snyggare övergångar i pälsen. Vanligaste Effileringssaxen för hemmabruk är den enkla effileringsaxen som endast är tandad på ena sidan. Den enkla effileringssaxen gör det enkelt att göra snyggare övergångar liksom fungerar bra för att tunna ut hundens päls vid trimining.

 

Nos-, tass- och öronsax

Nos, tass och öronsaxen är en lite mindre och kortare hundsax med rundad topp för att minska risken för olyckor. Den rundade tasssaxen är lättare att klippa de mindre områdena runt hundens nos, tass och öron med. Denna typ av sax för hund är lämplig att alltid ha tillgänglig i pälsvårskittet hemma oavsett om du trimmar hunden själv eller lämnar in hunden till ett hundspa. Att hålla pälsen kort kring tassarna minskar risk för svamp, eksem och hotspots. Även vintertid är det en stor fördel att hålla pälsen på tassarna kortare då risken för isbildning eller att snö fastnar i pälsen minskar med kortare päls.

 

Vanliga frågor om hundsaxar

Hur ofta behöver jag klippa min hund?

Hur ofta ska jag klippa min hund?

Hur ofta du behöver klippa din hund beror helt på vilken typ av päls din hund har och slitage. Vanligtvis klipps områden kring nos, tassar och öron mer frekvent än andra delar. Rådfråga gärna hundfrisören om hur just din hundras päls skall klippas och vårdas.Kvalitet på saxar, varför är vissa saxar så dyra?

Kvalitet på hundsaxar, varför är vissa saxar så dyra?

Varför vissa saxar är så pass dyra beror helt enkelt på att man får vad man betalar för, dyrare saxar har generellt ett betydligt hårdare stål som håller mycket längre innan en slipning är nödvändig. Klipper du din hunds päls ofta rekommenderar vi att du spenderar lite mer för att få en sax som håller!
Kan man slipa hundsaxar?

Kan man slipa hundsaxar?

Absolut, hundsaxar kan slipas och får på så sätt en mycket längre livslängd. Hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig.
 

Behöver du hjälp att välja rätt sax till din hund eller valp?

Vet du inte vilken sax du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt hundsax. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa prisvärda, billiga och kvalitativa hundsaxar från välkända varumärken så som Trixie, Ozami, Dogman, Rainbow och Jaguar till din hund!