Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hud & Pälsvård / Hundsaxar

Hundsaxar, Böjd, Rak, Effilering för hemmabruk

När det kommer till pälsvård så är hundsaxen också ett viktig verktyg i pälsvårdskittet. Oavsett om du bara klipper till pälsen runt nos, tassar och öron eller gör en helklippning så erbjuder vi hundsaxar i passande modeller så som raka hundsaxar, böjda hundsaxar, pudelsaxar, effilersaxar eller rundade saxar till ansikte, tass och öron.

Läs mer om hundsaxar

Kort om Hundsaxar

Rätt verktyg för rätt ändamål! Att välja rätt pälsvårdsverktyg när det kommer till hundsaxar är inte alltid lätt som nybörjare. Oavsett pälsvårdsproblem så tror vi att vi har lösningen för er. Kika gärna igenom vår snabbguide nedan kring saxar, har du fortfarande frågor så är du varmt välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig i pälsvårdsdjungeln! Behöver du hjälp med pälsvården så är du givetvis varmt välkommen att boka en tid till vårt hundtrim & hundspa!

 

Olika typer av hundsaxar och vad de passar till


Böjd hundsax

De böjda saxarna till hund är till för att formklippa eller följa konturer på hundens kropp. Längre böjda saxar lämpar sig bättre till större hundar liksom kortare böjda saxar lämpar sig bättre till mindre hundar. Den böjda hundsaxen används med fördel runt hundens ansikte, runt tassar eller andra områden där konturklippning görs.

Effileringssax till hund

Effileringssaxen är en tandad sax på antingen ena eller båda bladen. Effileringssaxen används inte för att klippa av päls utan snarare för att tunna ut den eller för att klippa snyggare övergångar i pälsen. Vanligaste Effileringsaxen för hemmabruk när det kommer till hundpäls är den enkla effileringsaxen som endast är tandad på ena sidan.

Nos, tass och öronsax

Nos, tass och öronsaxen är en lite mindre och kortare hundsax med rundad topp för att minska risken för olyckor. Den rundade tasssaxen är lättare att klippa de mindre områdena runt hundens nos, tass och öron med.

 

Vanliga frågor om hundsaxar

Hur ofta behöver jag klippa min hund?

Hur ofta ska jag klippa min hund?

Hur ofta du behöver klippa din hund beror helt på vilken typ av päls din hund har och slitage. Vanligtvis klipps områden kring nos, tassar och öron mer frekvent än andra delar. Rådfråga gärna hundfrisören om hur just din hundras päls skall klippas och vårdas.Kvalitet på saxar, varför är vissa saxar så dyra?

Kvalitet på hundsaxar, varför är vissa saxar så dyra?

Varför vissa saxar är så pass dyra beror helt enkelt på att man får vad man betalar för, dyrare saxar har generellt ett betydligt hårdare stål som håller mycket längre innan en slipning är nödvändig. Klipper du din hunds päls ofta rekommenderar vi att du spenderar lite mer för att få en sax som håller!
Kan man slipa hundsaxar?

Kan man slipa hundsaxar?

Absolut, hundsaxar kan slipas och får på så sätt en mycket längre livslängd. Hör gärna av dig till oss så hjälper vi dig.
 

Behöver du hjälp att välja rätt sax till din hund eller valp?

Vet du inte vilken sax du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt hundsax. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa prisvärda, billiga och kvalitativa hundsaxar från välkända varumärken så som Trixie, Ozami, Dogman, Rainbow och Jaguar till din hund!