Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Städ & Hygien / Tikskydd & Kisskydd

Tikskydd, Kisskydd & Valpmattor för hund

Tikskydd vid löpning är nästan ett måste, nu behöver du inte längre torka upp blodfläckar eller vara orolig för att soffan, sängen eller någon annan textil blir nerfläckad under löptid. Hos oss hittar du tikskydd och kisskydd som passar allt från den minsta chihuahua till schäfern. När tikarna löper så tenderar hanhundarna att behöva kisskydd för att förhindra från oönskat benlyftande och revirmarkerande. Vi har samlat allt på samma ställe, här hittar du tikskydd, Trixie valpmattor och hanhundsskydd.

Läs mer om Valpmattor, kisskydd & Tikskydd

Kort om Tikskydd, kisskydd & valpmattor

Vi vet att rätt hjälpmedel så som t.ex. valpmattor gör rumsrenhetsträningen mycket smidigare och enklare. Likaså att underlöptider använda sig av en löptrosa för att slippa skura golvet i tid och otid liksom att bespara soffans klädsel flera tvättar på grund av blodfläckar. 

Skvättskydd och hanhundsskydd också något som mycket praktiskt att använda när du vill vara säker på att din hanhund inte skall skvätta eller revirmarkera. Pinkskydden går att tvätta samt användas med ilägg för en bättre hygien.

 

Smarta & smidiga lösningar för att underlätta vardagen


Valpmattor

Valpmattor eller Puppy pads som de ofta benämns är smarta enkla mattor som underlättar rumsrenhetsträning eller vid inkontinensbesvär. Dessa valpmattor är fuktabsorberande och ofta tillverkade av naturlig cellulosa med en foliebas som förhindrar vidare läkage. Tvättbara valpmattor kan också vara ett alternativ för er som vill återanvända valpmattorna.

Tikskydd & Löptrosor

Tikskydd och löptrosor är en mycket uppskattad produkt för att slippa få blodfläckar på möbler, textilier och golv. Tikskydden är tight åtsittandes med möjlighet för ilägg som enkelt byts ut. Tikskydden och löptrosorna är ofta mycket flexibla och lätta att tvätta för återanvädning. Hos oss hittar du tikskydd och löptrosor från Trixie och Easy Care.

 

Hanhundsskydd, skvättskydd och kisskydd

Många hanhundar småskvätter och markerar gärna för att markera sina revir eller när grannens tik löper. Ett hanhundsskydd och skvättskydd är en smidig lösning för dig och din hanhund. Hanhundsskydden är enkla att sätta på hunden och har ofta plats för absorberande pads som enkelt byts ut för att minska risken för infektioner. 

Det är viktigt att skvättskydden sitter tight och inte lossnar utan att kännas obehagliga för hanhunden att bära. Hanhundsskydden kan tvättas i tvättmaskin och är lätta att hålla rena. Vet du inte vilken storlek du ska välja så är du varmt välkommen in till oss så hjälper vi dig att prova ut ett hanhundsskydd.

Vanliga frågor om tikskydd, hanhundsskydd & valpmattor.

Kan jag tvätta tikskydd & hanhundskydden? Absolut, alla hanhundsskydd och tikskydd i vårt sortiment är tvättbara i tvättmaskin på 40 grader. Tänk på att stänga eventuellt kardborreband för längre livslängd. Komplettera gärna med ilägg för en bättre hygien.


Hur rumsrenstränar jag min valp på bästa sätt? Det finns många tillvägagångssätt för att träna din valp till att bli rumsren. Nedan går vi igenom våra tips för en snabb och enkel träning för valpen att bli rumsren.

1: Många rastningar per dag
Rasta valpen direkt efter sovitd, lektid eller maten. Gör du detta frekvent så kommer du snabbt ha tränat din valp till rumsrenhet.

2: Rasta gärna på samma plats
För att snabba upp rumsrenhetsträningen så välj gärna samma plats för att rasta valpen på. Detta kommer göra att valpen snabbare associerar platsen till att utföra sin behov.

3: Ge valpen lite tid.
Många är otåliga och tycker att valpen skall göra sina behov så snart ni går ut. Ha tålamod, ge valpen några minuter att utföra sin behov. Ett tips är att om du vill slippa frysa eller bli blöt så är det en god idé att ha Jacka, skor och paraply lättillgängligt. Glöm inte att berömma valpen!

4: Valpmatta & Tidningar
Många tipsar om att använda tidningar för att träna rumsrenhet. Vi rekommenderar istället att använda valpmattor då dessa suger upp fukten på ett mycket bättre sätt och riskerar inte att varken färga av sig eller skada golvet så som tidningspapper kan göra.

Hur använder du valpmattor enklast då?
Vi föreslår att du placerar valpmattan nära dörren, om det inte fungerar så placera gärna valpmattan där valpen ofta utför sina behov när ni inte hinner ut. Det kan även vara en god idé att ta med sig valpmattan ut utomhus och placera den där du vill att din valp ska kissa. Att ta med tidningen eller valpmattan ut brukar bara behövas någon enstaka gång.

Behöver du hjälp att välja rätt storlek på hanhundsskydd & tikskydd?

Vet du inte vilken modell eller storlek du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt hanhundsskydd & tikskydd. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut rätt storlek! Hos oss hittar du smidiga, lättvättade hanhundsskydd, tikskydd och valpmattor billigt både online och i butik.