Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundens Apotek / Lugnande & Feromoner

Lugnande & Feromoner för hund

Lugnande till hund & Feromoner för hundar: Upptäck lugnande feromoner Ceva Adaptil, Adaptil Junior och Beaphar Calm Spot on för hund som hjälper dig vid introduktion av nya familjemedlemmar, flytt, veterinärbesök, resor eller vid skotträdsla och stressade situationer. Hos oss hittar du alla populära produkter och varumärken så som Thundershirt, Ceva Adaptil, Aptus Relax och Beaphar Calm Spot on för en lugnare och mer harmonisk vardag eller äventyr med din hund och valp. Köp lugnande till hunden enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om lugnande feromoner & kosttillskott för hund & valp

Kort om Lugnande till hund

Ibland kan situationer uppstå när hunden eller valpen blir stressad, så som veterinärbesök, transporter, introduktion av nya familjemedlemmar eller skotträdsla. Det är vid dessa tillfällen syntetiska hormoner som Ceva Adaptil (D.A.P). Dessa syntetiska feromoner finns både som spray, halsband och diffusor som kan används till olika tillfällen. Om du hellre föredrar naturliga kosttillskott så finns det flera naturliga alternativ innehållandes t.ex. valeriana och L-trypofan.

 

Alternativ till lugnande för hund & valp


Feromon hund - Syntetiska feromoner 

Syntetiska feromoner finns i flera olika varianter och lämpar sig bäst till vid olika tillfällen. Feromon hund, Adaptil (som är den mest välkända produkten på marknaden) fungerar genom att använda sig av en kopia av hundens lugnande feromon, D.A.P. Feromoner är doftsubstanser som alla djur och människor utsöndrar för att kommunicera ordlöst med sina artfränder. Feromonerna påverkar beteendes hos andra individer av samma art. Denna "appeasing pheromone" föremdlar en känsla av välbefinnande, lugn och trygghet. Nedan går vi igenom bästa användningsområde för respektive produkt.

Ceva Adaptil Diffusor för hund & valp:

Diffusorn är en långtidsverkande produkt som lämpar sig bra att använda vid långvarig stress så som vid flytt, introduktion av ny familjemedlem och destruktiva beteenden. Diffusorn sitter monterad i eluttaget och räcker ca 30 dagar per refillflaska. Utmärkt vid längre stress.

Adaptil Tranpsport Spray - lugnande till hund vid bilåkning

Precis som namnet föreslår så är adaptil sprayen ett utmärkt verktyg vid tillfälliga stressmoment så som lugnande till hund vid bilåkning, veterinärbesök med mera. Sprayen är lätt att använda och sprayas i hundburen, på en filt eller liknande.

Adaptil Halsband - feromonhalsband hund

Adaptil halsband är ett feromonhalsband hund som finns både för valp och vuxen hund. De lugnande halsbanden skapar effektivt ett naturligt lugn och trygghet för valp och hund. Halsbandet är långtidsverkande (upp till 6 veckor) och fungerar som diffusorn. Adaptilhalsbandet skall sitta på hunden hela tiden förutom vid bad och brukar ge en god effekt för stressade valpar eller som lungnande för hund.

Lugnande kosttillskott hund - Naturliga kosttillskott med lugnande effekt för hund & valp

Givetvis finns det en hel del alternativ till syntetiska feromoner på marknaden. Alternativ så som Aptus Relax och Kalm Aid är baserade på en naturlig aminosyra som heter L-trypofan som också återfinns i många näringsämnen både människor och djur får i sig varje dag. Kosttillskott innehållande L-trypofan bidrar till normaliserade seratoninnivåer i hjärnan och på så sett verkar lugnande och avstressande. 

 

Vanliga frågor om feromoner & lugnande kosttillskott för hund & valp

Vad fungerar bäst för stressade hundar? Innan du provar en lugnande produkt oavsett om det är Adaptil eller lugnande kosttillskott så är det viktigt att du försöker ta reda orsaken till stressen för att kunna behandla både orsaken till symptomen och symptomen i sig. 

Vad är bäst inför veterinärbesök? Om du vet redan innan veterinärbesöket att din hund blir väldigt stressad så kan det vara en god idé att minska denna stress genom t.ex. adaptil transport spray eller lugnande kosttillskott.

OBS! Beroende på orsaken till veterinärbesöket så kan det vara bra att höra om det är okej att du behandlar med lugnande feromoner innan besöket så detta inte påverkar en eventuell behandling.

Vad är bäst när hunden är skotträdd & rädd för raketer? Blir din hund ängslig, orolig och stressad av höga ljud, nyårsraketer eller liknande så påbörja gärna en behandling med Adaptil diffusor eller halsband flera veckor i förväg för en god effekt.

Motverka åksjuka hos hund med lugnande? Åksjuka kan reduceras eller tas bort helt genom en korrekt behandling av t.ex. Ceva Adaptil Transport Spray. 

Lugnande för enklare kloklippning? Har du en hund som bara vägrar att bli klolippt, blir stressad, ängslig eller orolig när det är dags för kloklippning så brukar produkter så som Aptus Relax eller Adaptil faktiskt göra det hela enklare. Det kanske inte är en långsiktigt hållbar lösning men det kan underlätta mycket för att få igång kloklippsrutinen till en början. 

 

Behöver du hjälp att hitta rätt produkt för din stressade hund?

Vet du inte vilken typ av feromon eller lugnande kosttillskott du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta produkt för era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta lugnande feromoner och kosttillskott från välkända varumärken så som Ceva Adaptil, Beaphar Calmin, Sweden Care Kalm Aid, Aptus Relax och Thundershirt. Köp billigt online eller i butik.