Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Träning & Bruks / Agility

Agility & Agilityhinder för hund

Agility & Agilityhinder för hund: Agility är en ganska så ny fartfylld tävlingsgren inom Svenska Brukshundsklubben. Sporten historia är ganska kort och sportens visades för första gången på 1970-talet i England och inte förens på 1980-talet hittade Agility till Sverige. Hos oss hittar du noggrant utvalda agilityhinder för att bygga en agilitybana, så som agility tunnel, agility set hund liksom bra agility grejer för nybörjaren. Allt från välkända varumärken så som Trixie, Hurtta och Akita. Köp Agilityhinder online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt Välkommen in!

Läs mer om Agility & Agilityhinder för hund

Kort om Agility hund

I Agility kan du tävla både i lag och individuellt. Agilitytävlingar är generellt öppna för alla hundar. Enda kravet för att tävla är att hunden har nått 18 månaders ålder senast dagen före tävlingstillfället. Hundagility är en kul och publikfriande och intensiv tävlingsform. Det brukar gå fort mellan slalompinnarna, vippbrädor och genom tunnlar samt över hinder. 

Agility handlar om få hunden att på kortast möjliga tid och utan att göra fel ta sig igenom en förutbestämd hinderbana. Agilitybanorna brukar bestå av 14 till 20 olika hinderpassager. Dessa brukar innefatta allt från slalom, balansgång till hopp över hinder, spring genom tunnlar och platsliggande. Hundarna är ofta högt motiverade för dessa typer av utmaningar vilket gör att det ställ en del krav på en grundlydnad för att agilityföraren ska kunna motivera och kontrollera sin hund att utföra momenten på ett snabbt och korrekt sätt.

Agilty är en rolig dressyr för alla som bygger på samarbetet mellan hunden och föraren. Stor del av tiden läggs på att motivera hunden att nå en hög grad av lydnad och positivitet. Motivationen kommer ofta lätt då hunden arbetar mot nya spännande utmaningar. Agility ger hunden en mix av balans, fart och precision. Agility är ett utmärkt sätt att förbättra kontakten och tilliten till din hund.

Agilitytävlingar är idag uppdelade i tre olika storleksklasser (small, medium och large). Funderar du på att börja med agility så kan det vara en god idé att starta genom att besöka någon tävling eller någon av alla klubbar som pysslar med agility.

Agilityhinder hund - Roliga & enkla set till agilitybanan

Oavsett vilken ras eller storlek din hund är så kan agility vara en riktigt kul aktivitet tillsammans. Vi föreslår att du börjar med enklare hinder och kompletterar allt eftersom intresset och hundens motivation ökar. Agility träning kan vara lika roligt för en Border Collie som för en Beagle, Chihuahua, Labrador, pudel, amstaff eller mops. Nedan kan du läsa kort om olika hindertyper och agility redskap som används inom hundagility.

Agility nybörjare - Agility set hund

Är du nybörjare och vill prova på agility med din hund så rekommenderar vi att du köper ett agility set med konor och ribbor också kallat agility hinderset. Ett utmärkt startset för att komma igång och testa agility med hunden. Agilitysettet erbjuder en oslagbar mångsigidhet och kan enkelt kompletteras med fler hinder för att bygga en bra och kul agilitybana.

Agility Slalom - Slalompinnar

Agilityhinder Slalmonpinnar är en av de enklare hindrena inom agility och enkla att sätta upp och ta ner. Slalompinnar är ett utmärkt starthinder som senare kan byggas ut till en komplett agilitybana för hunden. Agility pinnar är en snabb och intensiv del av agilitybanan.

Agility tunnel 

Agilitytunnlar finns i flera olika längder och storlekar. Agilitytunnlar är också ett av de bättre hindrena att börja med och bör ingå i hinderkittet och slutligen i den kompletta agilitybanan. Komplettera gärna med tunnelsäcken för en stabilare placering.

Vippbräda

Vippbrädan är en klassiker inom hundagility. Det är viktigt att du väljer en vippbräda som ger hunden ett bra grepp när hunden springer över den. Vippbrädorna är ofta tillverkad i trä.

Agility hopphinder

Agility hopphinder är en populär del av agilitybanan för hund. Agility hopphinder kan enkelt göras av både konor med ribbor liksom hoppringen. Dessa agility hopphinder kan anpassas i höjd och svårighetsgrad efter era förutsättningar. Hopphinder brukar normalt ingå i agilitybanan.

Markeringskonor

Markeringskonor i flrea olika färger hittar du hos oss. Markeringskonor kan används till agilitybanan, nosework med mera!

 

Behöver du hjälp att välja rätt agilityhunder & agility set till din hund?

Vet du inte vilket agilityhinder du skall välja till din hund är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt agilityhinder för er. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig på plats! Vi är stolta återförsäljare av agilityprodukter, köp billigt eller till kampanjpris online eller i butik.