Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Träning & Bruks / Apport, Spår & Sök

Apport, Spår & Sök för hund

Apport, spår och sökträningspylar för hund: Här hittar du det mesta du behöver för att träna apport med hunden liksom spåra och göra sökövningar med hunden. Vårt sortiment av apportbockar, sökrullar, spårpinnar och övrig kringutrustning är noggrant utvalt och handplockat från välkända varumärken så som Alac, Dogman, Ozami, Julius K-9 med flera. Köp Apportbockar, dummies och bitkudde enkelt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in! 

Läs mer om Apportering, spår & sök med din hund

Kort om apportering, spår & sök med hunden

Att aktivera din hund handlar inte alltid om roliga pussel och leksaker utan kan också vara att låta hunden få arbeta med uppgifter så som att söka efter viltspår, personer (personsök) eller apportering. Dessa typer av aktiviteter är utmärkt för energiska och ivriga hundar och hundraser. Om du inte vet vart du skall börja så kika gärna på vår snabbguide nedan, om inte annat så erbjuds det även en rad olika kurser för både nybörjare och erfarna hundar.

 

Prylarna du vill ha för apport, spår och sök med hunden


För att apportera med hunden - Apport hund - Apportbock

Att lära hund apport kan vara både utmanande och givande för dig och hunden. Fördelarna med apportering är att du inte behöver speciellt mycket prylar, utan det räcker med att införskaffa en vettig dummy att träna apportering med. Vill du forsätta och utveckla apporteringsträningen så prova gärna Apporteringssök som ett naturligt steg upp i svårighetsgraden.

Apportering kan delas upp i flera olika delar så som Markerings apportering, Vattenapportering och släpspår. Oavsett vilken del du tränar med din hund så är det viktigt att du tränar grunderna i apportering med en bra dummie från början.

 

Sökträning hund - Träna på personsök med hunden

När du tränar personsök med din hund så lär du din hund att följa ett spår efter en person. Hunden kommer att jobba med nosen i marken och ska lära sig följa det doftspår som personen lämnat efter sig. För personsök behöver du egentligen inget mer än en vettig spårlina eller långkoppel så du kan följa hunden på avstånd.

 

Spåra med hund Utrustning - Lägga spår eller viltspår för hunden

Viltspår är en kul och utmanande aktivitet som inte heller krävers speciellt mycket prylar för att komma igång med. Införskaffa en viltskank, tinat blod/blodpulver med vatten samt en bra löplina eller spårlina. Sedan är det bara att bege dig ut i skogen eller på en äng tillsammans med hunden. Börja gärna i en miljö med luftig skog eller öppna fält för att sedan avancera till svårare terräng.

 

Vanliga frågor om Apportering, spår & sök 

Vart får man lägga viltspår? Du behöver inga tillstånd för att lägga blodspår med blodpulver eller med blod från vilda djur. 


Jag sakna något i ert sortiment för träning, kan ni beställa hem? Absolut, saknar du något är du varmt välkommen att höra av dig till oss på telefon 08-7020304 eller maila oss på kundservice@simbi.nu

 

Behöver du hjälp att välja rätt prylar till apporteringen, sök eller spårning med hunden?

Vet du inte vart du ska börja och vad du behöver? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att komma igång med apporteringen, spår och sök med din hund. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig i butiken! Hos oss hittar du apportbockar, spår & sökprylarna, billigt online eller i butik.

1 2  34 artiklar Kampanjprodukter(1) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
1 2