Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Träning & Bruks / Bälten

Hundförarbälte & Midjebälte hund

Hundförarbälten & Midjebälte: Springa med hund eller Canicross - Utrustning: Söker du midjebälte hund eller smarta lösningar för ett aktivt hundliv oavsett om tränar canicross eller ska springa med hund? Då har du hittat rätt, här hittar du noggrant utvalda, smidiga och lättanvända hundförarbälten, midjebälten och dragbälten och tillbehör från välkända varumärken som Non-Stop Dog Wear, Trixie, Dogman och Baggen. Köp hundförarbälte smidigt online eller besök vår fysiska butik och prova ut ett passande hundförarbälte i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommmen in!

Läs mer om midjebälten & hundförarbälten

Kort om midjebälten för hund

Midjebälten och hundförarbälten är smarta lösningar som ger dig frihet liksom erbjuder dig smidiga sätt att springa med hund medan du har händerna fria. Midjebälten är också populära val bland hundägare med två eller fler hundar för vardagliga promenader. Midjebälten erbjuder även expandrar, smarta säkerhetsfunktioner och andra uppskattade funktioner. 

 

Passande aktiviteter för hundförarbälten och midjebälten

Springa med hund & jogga med hund - Om du är sugen på att ta med hunden på en joggingrunda så gäller det att vara förberedd innan ni ger er ut. Här fokuserar vi främst på utrustningen. Ett riktigt skönt midjebälte eller löparbälte hund gör att du kan händerna fria och inte behöver tänka på att hålla i ett koppel - vilket kan vara ganska distraherande under längre löprundor med hunden. Kika gärna in vår guide om att springa med hund.

Midjebälte hund vandring - När du ska ut och vandra med hunden så är det skönt att kunna använda stavar och framförallt ha händerna fria om du behöver klättra eller hålla i dig i något. Ett bra midjebälte är dessutom utrustat med säkerhetsfunktioner som gör det enkelt att frigöra dig från hunden vid behov.

Midjebälte hundpromenad - Att använda hundförarbälte vid promenader är smidigt. Med ett midjebälte på promenaden får du händerna fria, ryckdämpning när hunden drar och skyddar dina axlar från plötsliga drag. 

Dragbälte hund - Ett dragbälte och midjebälte fungerar också bra om du planerar att åka skidor med hunden. Många hundar älskar att springa i spåret när du åker långfärdsskidor. Ett bra midjebälte gör det både enklare och säkrare att åka skidor med hunden.

 

Uppskattade egenskaper på midjebälten för hund

Olika hundförarbälten erbjuder så klart olika egenskaper. Nedan går vi igenom funktioner och egenskaper vi uppskattar när vi använder löpbälten.

  • Midjebälte med expander - Att hundförarbältet är försett med någon form av expander tycker vi är viktigt. Expandern dämpar plötsliga ryck och utfall - vilket annars kan vara problematiskt både när du springer med hund liksom andra aktiviteter. Om bältet som passar dig bäst saknar expander så kan du enkelt komplettera med ett expanderkoppel.

  • Lättanvända hakar - Att midjebältet har lättanvända karbinhakar tycker vi är viktigt. Framförallt vintertid när du hanterar hakar och lås med handskar är det viktigt att de är lätta att både öppna, stänga och låsa. Likaså är det viktigt att det går att spärra karbinhakarna med någon form av lås.

  • Stor justerbarhet - Ibland är vi flera i familjen som använder ett löparbäle. DÅ är det viktigt att midjebältet erbjuder stor justerbarhet och kan anpassas i midjestorlek.

  • Reflex - Många av oss använder midjebältet vintertid liksom sommartid. En egenskap vi tycker är riktigt bra är synliga reflexer som gör att du syns även när du är ute och springer på höst och vinter.

  • Midjebälte med fickor - Många av oss använder även midjebältet till vardags eller under hundträningen. Att midjebältet erbjduer möjlighet att haka fast vattenflaska eller praktiska fickor att förvara nycklar eller mobiltelefonen i är något vi uppskattar. Behovet av fickor på hundförarbältet beror så klart på hur du har tänkt att använda det.

 

Hundförarbälte & Midjebälte bäst i test - enligt kontorshundarna

Non-Stop Dog Wear midjebälte CaniX

Midjebältet från nonstop är kontorshundarnas favorit. Få midjebälten erbjuder lika skön ergonomi, så många funktioner och sitter så bra. Midjebältet är till stor del tillverkat meshtyg, som andas väl. En funktion som vi uppskattar på sommaren. Hundförarbältet fungerar lika bra till löpning som till vandring eller skidåkning. Non stop midjebälte är helt klart favoriten.

 

Baggen hundförarbälte

Baggens midjebälte är också ett bälte som erbjuder många funktioner, ryckdämpning som är anpassad för olika hundar storlekar och tyngd. Väl synliga reflexer och smarta koppelhakar gör det busenkelt att använda. Baggens midjebälte erbjuder också en stor justerbarhet som gör att det kan användas av hela familjen.

 

Trixie midjebälte

Midjebälten från Trixie är mycket prisvärda alternativ och finns i flera varianter. Trixie midjebälten är utmärkta bälten att prova aktiviteter så som att löpa med hund eller springa med hund. Trixie midjebälten finns i flera varianter, allt från enkla midjebälten med fickor utan koppel till kompletta hundförarbälten med koppel och expander inbyggt.

 

 

 

 

Vanliga frågor om hundförarbälten & midjebälte hund

Vad är en bra längd på jogginglina? Vad som är en bra längd på jogginglina eller expanderkoppel beror främst på vilka aktiviteter du ska använda det till. För löpning är en jogginglina om ca 180-220 cm lämplig och då gärna med någon form av expander. 

Går det att cykla med midjebälte? Det går utmärkt att cykla med ett midjebälte även om det är att föredra att koppla hunden i ett cykelfäste. Är du nyfiken på att testa att cykla med hunden så kan det vara en bra start om du redan har ett midjebälte eller planerar på att köpa ett.

 

Behöver du hjälp att prova ut en passande storlek & modell på hundförarbälte?

Är du osäker på vilken modelle, storlek eller vilka tillbehör som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att prova ut ett midjebälte som passar era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra midjebälte till hund, billiga hundförarbälten till bra pris och joggingbälte med koppel både online med möjlighet till fri frakt och i vår fysiska butik. Varmt välkommen in!