Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundens Apotek / Kragar & Rehab / Rehab & Operationsdräkter

Rehab & Operationsdräkter

Body Suits också kallade operationsdräkt för hund är många gånger ett smidigt alternativ till att använda hundkragar. Ibland behöver vi rehabilitera våra hundar efter skador och operationer, hos oss hittar du smarta och smidiga lösningar för en enklare rehabilitering efter skador på hunden från välkända varumärken så som Buster, Trixie och Kruuse.

Läs mer om prylar för en enklare rehabilitering för hund

Kort om rehabilitering för hund

Tyvärr händer olyckor och planerade ingrepp på våra hundar. För att uppnå en snabb återhämtning och rehabilitering så kan många gånger rätt prylar bidra till en snabbare återhämtning och träning. 

Olika typer av rehabiliteringsprodukter för hund


Benviktsmanchetter

Benviktsmanchetter används för att stärka upp hundens benrörelser och muskulatur kring ben. När du tränar din hund med benmanchetter så ökar även hundens steglängd. Detta ger en ökad muskelaktivitet som snabbar upp återhämtningen. Benviktsmanchetterna kan användas både med och utan vikt och kan anpassas i storlek beroende på hund.

 

Promenadhjälp

Promenadhjälp är ett ypperligt hjälpmedel vid förlaming, sjukdomar eller nyopererade hundar. Promenadhjälpen sätter du enkelt på hundens fram eller bakparti för att avlasta hundens egna vikt. Promenadhjälpen bidrar till att hunden snabbare kommer upp och rör sig för att återhämta sig snabbare.

 

Viktbälten

Viktbälten, också kallade klövjeväskor eller hundväskor är bra alternativ för dig som vill bygga upp hundens muskulatur över hela kroppen och inte bara en specik muskel. Dessa kan fyllas med sand, vikter, vatten eller hundens egna foder vid t.ex. vandringar. Klövjeväskor och viktbälten för hund hittar du här.

 

Body För hund & operationsbody

Efter operationer kan Operationsbodys vara ett utmärkt alternativ till de klassiska trattarna och kragarna för att förhindra att hunden kommer åt ett operationssår eller skada för en snabbare läkprocess. Hos oss hittar du Operations body's för hund från Buster och Trixie.

 

Vanliga frågor om Rehab för hund

Hur tvättar jag efteroperationsdräkter? De flesta body suits för hund kan tvättas i 30 eller 40 grader i tvättmaskin vid behov. 


Hur mycket vikt ska jag börja med i benviktsmanchetterna? Till en början är det viktigt att inte använda för mycket vikt i benviktsmanchetterna. En grundregel brukar vara att ta hundens vikt gånger två i gram. Det vill säga om hunden väger 30 kg så börjar du med en vikt på 60 gram per benviktsmanchett. Givetvis skall vikten anpassas beroende på skada.

 

Behöver du hjälp med din hunds rehabilitering?

Vet du inte vilken operationsbody eller storlek som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta rehabprylar så som operationsbodys, promenadhjälp, benviktsmanchetter med mera. Köp billigt online eller i butik.