Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundens Apotek / Ögon- & Öronvård

Ögondroppar hund & Öronrens hund

Att ta hand om hundens ögon och öron är viktigt, därför har vi samlat produkter som vi själva använder på våra egna hundar, allt från ögondroppar hund till öromedel hund för att förhindra öroninflammation hund liksom rinnande ögon. Hos oss hittar du det mesta i Öron och ögonvård för hund och valp. Allt från ögonwipes till öronrengöring för hund från välkända varumärken som Espree, Beaphar, Diafarm och Jean Peau. Behöver du tips och råd hur du tar hand om hundens öron eller ögon är du varmt välkommen att höra av dig till oss! Köp ögondroppar hund och öronrens hund enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om Vårdprodukter för hundens ögon & öron

Kort om Öron- & ögonvård för hund

Ibland händer det att skräp hamnar i hundens ögon eller att ögonirritationer uppstår. Likaså kan irritationer eller inflammationer uppstå i hundens öron. Oavsett om du vårdar din hund ögon och öron i förebyggande syfte eller i behandlande syfter så gäller det att använda rätt produkter. Vi tror på att behandla förebyggande. Det vill säga genom god omvårdnad och rengöring av hundens öron och ögon så som tårkanaler.

 

Vi har vårdande produkterna för dig och din hund

 

Ögonvård & Ögondroppar hund

Hund ögon rinner - rengöra ögon på hund

Vanligt förekommande problem hos hund är rinnande ögon eller missfärgningar runt ögonen. Detta kan bero på flera saker och är inte alltid tecken på att något är tokigt. Det du ska ha koll på är om det eventuellt har hamnat främmande föremål så som sandkorn eller jord i ögat och behöver spolas ut. Vid behov av att spola valpen eller hundens ögon rekommenderar vi Espree Optisoothe Eye Wash eller Diafarm ögonbad som effektvt rengör. Vill du få bort missfärgningar runt ögonen på hunden så rekommenderar vi Espree Tear stain wipes eller Tear Stain remover från Beaphar som båda effektivt tar bort missfärgningar runt hundens ögon.

 

Andra orsaker till rinnande ögon hos hund 

Hund Ögoninfektion & Ögoninflammation hund

Hundar kan råka ut för ögoninfektioner och det gäller att särskilja ögoninflammation och ögoninfektioner då dom ofta blandas ihop. Dock uppstår ofta en ögoninflammation ofta på grund av en ögoninfektion. Hos hundar finns det i stort sett alltid en bakomliggande orsak till en ögoninflammation. Orsaker kan variera från lägre tårkvalitet som kan ge torra ögon till ögonlock som inte sluter tätt kring ögat eller sårskorpor. Det är viktigt att hitta orsaken bakom infektionen så att ögat inte behandlas med antibiotika i onödan. Även andra infektioner i hundens kropp kan ge symtom från ögonen i form av ögoninflammationer. 

Symtom på ögoninfektion hund

  • Kladdiga ögon hund
  • Ökat tårflöde
  • Hunden blinkar eller kisar med ögat
  • Hunden är känslig mot ljus.
  • Gnuggar tass mot ögat.

 

Öronvård för hund

Öronrens hund - effektivt sätt att rengöra hundens öron

Att rengöra hundens öron bör vara en del av den normala rengöringsrutinen liksom kloklippning om än kanske inte lika ofta. Rengör du hundens öron regelbundet så förebygger du många gånger infektioner och inflammationer som annars kan uppkomma på grund av bristande rengöring. Rengör dock inte öronen alltför ofta då du kan rubba hundens naturliga balans och i värsta fall skapa problem.

Vi rekommenderar att först och främst torka av hundens ytteröra vid behov med exempelvis Espree Ear Care Wipes, om det finns smuts längre in i hundens öra (vilket är relativt vanligt) så rekommenderar vi att du droppar en öronrengöring så som Espree Ear Care eller K9 Ear cleaner i hundens öra och lätt masserar in med rengöringen kvar i örat. Låt sedan hunden skaka ur vätskan själv eller torka rent med en bomullstuss. Om det fortfarande sitter mycket smuts kvar i vecken kan en bomulspinne också används försiktigt.

 

Öroninflammation hund

Öroninflammation hos hund är ett vanligt förekommande problem. Vanliga orsaker till vid öroninflammation hos hund är att det finns mikroorganismer så som jästsvamp och bakterier. Dessa förökar sig inte normalt sett i ett friskt öra men det kan finnas tillfälliga faktorer som gör miljön gynsamm för dessa att utvecklas. Vanligaste orsaken till öroninflammation hos hund är allergier som gör örat varmt, rött och svullet liksom om hundens anatomi gör att hunden har hängande öron som får sämre luftning. Även hudsjukdomar och hormonella rubbningar kan orsaka problem så som öroninflammation hos hund.

Symtom på öroninflammation hund

  • Hunden ruskar på huvudet ofta.
  • Kliar eller krafsar på öronen.
  • Du kan se att örat är rödare än normalt på insidan.
  • Brunsvart eller gulaktigt sekret i öronen.
  • Luktar illa.

 

Behandla öroninflammation hos hund

Oftast är öroninflammationen inte så djup och därför behövs sällan antibiotika. Om du är osäker eller orolig så kontaktar du en veterinär. Men många gånger kan du behandla öroninflammationen själv hemma med enkla medel. Använd ett bra öronmedel hund och följ instruktionerna noggrant. Ofta försvinner inflammationen på några dagar. Om problemen blir långdragiga och inte förbättras av att du rengör hundens öron med öronrens eller specifik hund öronrengöring så rekommenderar vi att du hör av dig till en veterinär.

 

Förebygg öroninflammation hos hund

Du kan relativt enkelt förebygga öroninflammationer hos hund genom att regelbundet (men inte för ofta) rengöra hundens öron med öronrens eller öronmedel. Torka rent och lufta hundens öron frekvent, framförallt hos hundraser med hängande öron. Har du en hund som badar mycket på sommaren så tänk på att torka rent hundens öron ordentligt så att hunden inte går med fuktiga öron för länge - vilket kan leda till öroninflammationer.

 

Vanliga frågor om kring vård av hundens ögon & öron

Varför kliar sig hunden i örat?

Varför kliar sig hunden i örat?

Att hunden kliar sig i örat kan ha flera orsaker, vanligen är det inget du behöver oroa dig för. Däremot om hunden under en längre tid eller kliar väldigt intensivt så är det en god idé att undersöka varför. 


Klåda i öronen hund - Orsaker till att hunden kliar sig i örat


1: Hundens öron är smutsiga och behöver göras rent.

2: Olika parasiter så som skabb med flera kan orsaka klåda runt och i öronen på huden.

3: Svamp i örat kan också förekomma vid mer frekvent kliande i örat.Hur vet jag om hunden har en öroninflammation? Tecken på en öroninflammation brukar vara att hunden uppvisar tecken på smärta eller att när du rör vid hundens öra kan hunden gå snett och luta de inflammerade örat nedåt. 


 

Behöver du hjälp att välja rätt produkt för att vårda hundens ögon eller öron?

Vet du inte vilken produkt du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig gärna att hitta förbättre din hund hälsa. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du ögon- och öronvårdsprodukter från välkända varumärken så som Beaphar, Espree, Jean Peau, Krussem K9 och Diafarm. Köp billigt online eller i butik.