Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Träning & Bruks / Visselpipa

Visslepipa hund

Visselpipa hund & hundvisselpipa: Visselpipor kan användas till många olika moment i hundens träning. Allt från inkallning till jakt eller andra specifika träningsmoment. Hos oss hittar du noggrant utvalda hundvisselpipor för jakt, träning och inkallning från välkända varumärken så som Acme, Trixie och Karlie. Köp en bra hund visselpipa, tyst eller överljudsvisselpipa till hundträningen enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

 

Läs mer om hundvisselpipor

Kort om hundvisselpipor

Visselpipa till hundar har används i många olika syften under en lång tid tillsammans med våra hundar. En visselpipa hund kan vara anpassad till specifika raser, moment eller träningstillfällen. Därför är det viktigt att du köper en visselpipa till hunden som matchar ditt ändamål. Nedan kan du läsa mer om olika varianter på hundvisselpipor och när de lämpar sig bäst att använda.

 

Att tänka på när du köper visselpipa hund

Valet av hundvisselpipa beror så klart till stor del hur du har tänkt att använda den. Visselpipa hund finns både som enklare visselpipor för inkallning till hundvisselpipor som är anpssade till specifika moment och träningsvarianter så som jakt. Nedan kan du läsa kort om vilka hundvisselpipor som passar till vilka moment och användningsområden.

 

Vanliga användningsområden för hundvisselpipor

  • Inkallning - Visselpipa för hund används oftast när det kommer till inkallning. Det är ett effektivt sätt att kalla på hunden då ljudet från hundvisselpipan når längre än vad din röst gör. Visselpipans tydliga och lättidentifierade ljud gör det enkelt för hunden att höra vart du befinner dig även om du inte har fri sikt till hunden. Vanligtvis används så kallade ultraljud eller överljudsvisselpipor vid inkallning även om andra visselpipor fungerar bra.

  • Jakt - Inom jakten är det mycket effektivt att anvnda en visselpipa hund då du gärna inte vill skrämma vilt eller fåglar när du kallar på din hund. 

  • Signaler - Hundvisselpipor är även populära vid hundträning då du relativt enkelt kan träna din hund att använda visselpipans olika ljud till att utföra specifika kommandon. Allt från "Stop" till inkallning eller "spring. Endast fantasin och hungodiset smak sätter gränserna.

  • Fårvallning - Även inom fårvallning förekommer användadet av hundvisselpipor frekvent då det ger en effektiv och tydlig kommunikation mellan hund och förare.

 

Egenskaper vi uppskattar på hundvisselpipor

  • Möjligheten att få identiskt ljud  - Visselpipor så som Acme visselpipor för hund är tillverkade på ett exakt och precist sätt som gör det möjligt att få exakt samma frekvens om du tappar bort din hundvisselpipa. Även andra varumärken erbjuder detta.

  • Överljud - Överljudsvisselpipor eller hundvisselpipa tyst som de också kallas är bra verktyg för att träna inkallning med hunden. De tysta hundvisselpiporna används med fördel på långa distanser eller där det förekommer störande ljud. Visselpipa hund överljud har ofta en lång räckvidd.

  • Snodd & armband - Ett smidigt armband eller snodd är något vi uppskattar när vi tränar med våra hundar. 

  • Två-ton - När du tränar din hund med visselpipa och framförallt när du ska träna hunden olika kommandon eller moment med specifika ljud så uppskattar vi att kunna ändra tonläget.

 

 

Vanliga Frågor om visselpipor för hund

Hur tränar jag inkallning med en hundvisselpipa? Att träna inkallning görs gärna redan i tidig ålder. Fördelarna är många med att tidigt lära valpen inkallning - då både du och valpen blir tryggare med varandra. 

Börja med att öva inkallning i en störningsfri miljö - risken är stor att distraktioner gör inkallningsträningen svårare. Använd hundens favoritgodis och belöna när du är nöjd med resultatet. Prova gärna att låta valpen stå kvar och att du som hundägare springer iväg för att sedan kalla på valpen med röst eller visselpipa. Belöna och upprepa. 
Behöver du tips och råd när du köper visselpipa till hunden?

Är du osäker på vilken typ av visselpipa hundträning som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig med tips och råd vid användning av visselpipa hund. Hos oss kan du köpa hundvisselpipor från välkända varumärken så som Acme & Karlie online eller i butik. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa hundvisselpipor online med möjlighet till fri frakt eller besök vår fysiska butik. Varmt välkommen in!