Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Träning & Bruks / Klicker & Targetstix

Klicker Hund & Targetstix

Klicker Hund & Targetstix: Klickerträning för hund är oerhört populärt i dagsläget. Med klickerträning för hunden kan du träna din hund till nästan vad som helst. Klickerträning för hund går ut på attt träna hunden med en positiv förstärkning. Klickern kan användas vart som helst och till vad som helst i hundens träning. I vårt sortiment hittar du hund klicker med fingerfäste, armband och konsistent ljud. Hos oss kan du köpa noggrant utvalda klicker till hund från välkända varumärken så som Petsafe & Trixie. Köp klicker online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Varmt välkommen in!

Läs mer om klicker hund & Targetstix

Kort om klicker & klickerträning för hund

En klicker kan användas i nästan all typ av hundträning och efter att du lagt grunden med klickerträning för hunden så kommer det troligtvis bli lättare att träna hunden med en klicker som hjälpmedel. Klickerträning med hund innebär att du belönar positiva och önskvärda beteende med klicker som du då har tränat hunden till att associeras med belöning. På så sätt kan du använda klicker när som helst för att ge hunden en belöning. Hur smidigt låter inte det?

 

Vad är klickerträning hund?

Klickerträning för hund går ut på att träna hunden till att uppfatta och associera klickerns klick med belöning, vägen dit kan man tro är svår. Men de flesta hundar lär sig klickerträning väldigt fort. Kortfattat så tränar du hunden genom att först belöna med godis samtidigt som du klickar, till att så småningom endast klicka som belöning då hunden kopplat ihop detta. Vill du göra en djupdykning i psykologin eller hur du klickertränar din hund så finns det mängder med bra videos och böcker om klickerträning för hund. När du klickertränar din hund är det också en fördel att vara utrustad med en bra godisväska liksom ett riktigt gott och nyttigt hundgodis

 

Att tänka på när du köper klickers

När du ska träna din hund med en klicker så är det givetvis viktigt att använda sig av en bra klicker. Många enklare klicker går ofta sönder fort eller har inte samma ljud och känsla varje gång du klickar - vilket kan bli ett problem då du gärna vill att hunden ska lära sig ett specifikt ljud och klick. En bra klicker ger ett lagom hårt motstånd, klickar högt så att du även kan använda klickern i stadsmiljö eller vid andra distraktioner som kan låta mycket. Något vi också uppskattar på klickers är smidiga sätt att förvara dem, antingen genom ett armledsband eller en fingerögla som gör att klickern sitter bra på fingret.

 

Egenskaper vi uppskattar på clicker hund

  • Bra klickljud - Konsistens klickljud är viktigt! Därför tycker vi det är viktigt att välja en klicker som ger ett lagom högt ljud och låter likadant varje gång du använder den. Om du mot förmodan skulle tappa bort din klicker eller att den går sönder så ska det gärna vara enkelt att hitta en ny klicker som låter likadant.

  • Armband - Att klickern är försedd med något snöre eller armband gör klickerträningen så mycket smidigare, vi kan varmt rekommendera att du köper en klicker med ett armband.

  • Fingerfäste - Fingerfäste är något vi också uppskattar på klicker. Om du inte vill ha ett armband så är ett fingerfäste något som gör klickandet lättare.

  • Liten & Smidig - Givetvis ska inte en klicker vara för stor - en bra klicker tycker vi ska vara liten och smidig samt lätt få plats i fickan - så du alltid är redo att använda den.

 

 

 

Vanliga frågor om Klicker hund

När man kan börja med klickerträning? Klickerträning kan du påbörja när som helst. Många gånger är det dessutom en fördel att börja klickerträna när valpen är liten. Då inlärningstiden för nya trick och metoder är betydligt kortare under valp-tiden än för en äldre hund.

Behöver du tips & råd för klickerträning eller behöver hjälp att köpa en klicker till hund?

Är du osäker på vilken modell, storlek eller vilka tillbehör som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en bra klicker hund som uppfyllter dina krav. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du bra klicker hund köpa. Köp klicker till hund online med möjlighet till fri frakt eller besök vår fysiska butik. Varmt välkommen in!