Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Bur & Transport / Transportväska

Kattryggsäck & Transportväskor för katt

Kattryggsäck & Transportväskor katt: Oavsett om du söker en smart kattryggsäck eller transportväska till bilen, flyget eller tåget så erbjuder vi transportväskor för alla situationer. Hos oss hittar du ett varierande sortiment med Katt transportväska för resor allt från flygplan och kabinväskor till tåg, buss och bil från Trixie, Dogman, Sherpa och Ferplast. 

Läs mer om Katt Transportväskor

Kort om Transportväskor & Katatryggsäckar

Transportväskor katt kommer i många olika former, allt från den smidiga magväska från Trixie som passar utmärkt till kattungar och mindre katter till klassiska Sherpa transportväska & kabinväska för katt som är ett av de mest populära valen när det kommer till att flyga med katt i kabin på flygplan. Givetvis erbjuder vi billiga kattväskor och flera smarta väskor för både bruk i bil, tåg och buss. 

 

Vanliga frågor om Transportväskor för katt

Vilken storlek på Transportväska för katt ska jag välja?

Vilken storlek på kattväskan ska jag välja?


När det kommer till val av storlek på transportväskan för katt så beror det på flera olika faktorer. Dels hur du skall använda väskan, t.ex. vid flyg med katten i kabinen måste väskan få plats under sätet framför vid start och landning. Givetvis måste katten också kunna få plats i väskan på ett bekvämt sätt och med godkända mått.

Vi rekommenderar minimum att mankhöjd finns tillgänglig i transportväskan katt vid flygtransport men säkerställ också att katten kan både ligga, stå och vända sig bekvämt i väskan.

De flesta flygbolag följer IATA-rekommendationer men kan ha helt olika tillåtna mått på kattväskor tillåtna i kabin. T.ex. så får en låda eller väska i kabinen vid flyg med Norwegian max vara 43x31x20 cm och ej överstiga dessa mått. Sherpa transportväska för katt är den väska som de flesta flygbolag rekommenderar.


Vilka transportväskor för katt passar bäst på flyg?

Vilken katt transportväska passar bäst för flyg?


För flyg med katt i kabin så rekommenderar vi först och främst Sherpa kattväska transport. Vid transport i lastutrymme på flygplan rekommenderar vi hårdplastburar i första hand. Se kategorin kattburar.


Kan jag använda transportväska för katt i bilen?

Kan jag använda kattryggsäck & transportväska för katt i bilen?

Vi rekommenderar att du i första hand använder en krocktestad bur i bilen. Saknas den möjligheten kan en transportväska katt vara ett alternativ, det viktigaste är att katten sitter säkert i bilen och inte riskerar skador eller är lös i bilen. Trixie's bilsäte är ett smidigt sätt att transportera katten med en väska i bilen. Likaså fungerar vanliga transportväskor för katt så långe du kan surra fast väskan på ett säkert sätt med t.ex. bilbätet. Säkerställ alltid att katten ej är lös i bilen.


Vilken transportväska katt är bäst för buss & tåg?

Vilken väska är bäst för tåg & buss?

Det beror till störst del på storleken på din katt. Vi erbjuder flera smidiga alternativ. Vi gillar den smidiga transportväskan med hjul från Trixie för fler eller större katter, medan har du en liten kattså är en ryggsäck smidig att resa med.


Hur vänjer jag min katt vid en kattbur väska?

Hur vänjer jag min katt vid en transportväska för katt?

Vid första mötet med en transportväska är det mycket viktigt att det blir en positiv upplevelse för katten eller kattungen. Börja därför med att öppna upp väskan och lägg gärna in någon mysig favoritfilt eller pläd i väskan. Låt gärna väskan eller ryggsäcken stå lättillgängligt så katten kan undersöka den i lugn och ro. I många fall så räcker det med att transportväskan står framme någon dag. 

Skulle det mot förmodan inte räcka med att låta väskan stå framme så prova gärna försiktigt att locka in katten med godis medan du låter väskan vara öppen. Ha tålamod när du tränar och vänjer katten vid väskan så kommer det gå bra. 

Har du en mycket orolig eller stressad katt så kan lugnande feromoner eller lugnande tabletter hjälpa.


Min katt blir stressad i väskan, vad kan jag göra?

Min katt blir stressad i ryggsäcken, vad kan jag göra?

Det viktigaste är att introducera transportväskan för katt på ett smart sätt och säkerställa att du inte tvingar in katten i väskan första gången du introducerar den. Mer om hur du bäst introducerar katten för en väska kan du läsa ovan.

Även om du har introducerat katten för väskan enligt konstens alla regler så kan det givetvis vara stressande och oroligt för en katt eller kattunga att resa eller transporteras. Om du vet att din  katt är känslig och lätt blir orolig kan det vara en god idé att ge förbereda inför transporten med något som stressar ner, t.ex. Calm Aid gel eller tabletter. Alternativt Feliway som finns både som smidig doftgivare och spray innan transporten. 


Behöver du hjälp att välja rätt transportväska & ryggsäck till katten?

Vet du inte vilken transportväska du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt väska utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en kattryggsäck, katt resebur, transportväska för katt! Hos oss hittar du kattväskor för biltransport, flyg, tåg och buss.  Köp enkelt och billigt online eller i butik.