Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Bur & Transport / Bilselar

Bilsele & bälte för katt

Bilsele Katt: Många gånger kan en bilsele eller bälte till katten vara ett smidigare och enklare alternativ än att använda en transportbur. Oavsett så är det viktigt att kattens transporteras på ett säkert i bilen. Bilselar och bälten till katter är enkla att hantera och säkra att använda.

Läs mer om Bilsele för katt

Kort om bilselar & bilbälten för katt

Flera modeller av bilselar och bilbälten för hundar är i dag krocktestade och riktigt smidiga att använda utan att ge avkall på säkerheten. Många bilselar kan även smidigt nog användas som promenadselar, även om komforten inte är lika hög som en riktig kattsele. Att använda bilsele eller bältessele för kortare rastningar under längre bilresor fungerar alldeles utmärkt. 

Vanliga frågor om bilbälten & bilselar för katt

Vilka bilmodeller passar bilsele för katt?

Vilka bilmodeller fungerar bilselar och bilbälten till katt i?

Det man ska vara lite försiktig med när det gäller bilsele för katten i bilen är att inte alla medföljande adaptrar per fungerar i alla bälteshållare i alla bilar. I värsta fall om du försöker tvinga ner en bilseleadapter så kan den fastna och sedan inte gå att få upp. Vi rekommenderar att du använder en adapter till bilselen som är universell, dvs. en bälteshållare som använder de befintliga bilbältena i bilen.

Hur mäter jag vilken storlek på bilsele min katt ska ha?

Hur mäter jag vilken storlek på bilsele min katt ska ha?

Det är viktigt att bilselen sitter bra på katten. Bilselen fyller en helt annan funktion mot en vanlig sele och kommer därför aldrig att vara fullt lika ergonomisk som en vanlig kasttsele att gå promenader i, även om kortare promenader inte är ett problem med en bilsele. 

I stort sett alla bilselar för katt är förstärka runt bröstparti och ringar för att klara av de påfrestningar som sker vid en krock, därför kan bilselarna vara lite stelare och klumpigare för katten att bära.

De flesta bilselar både från Trixie och Mim är något justerbara i storleken. Respektive artikel har en storleksguide som bör följas. Måtten som anges är magomfång eller bröstomfång.

Bröstomfånget/Magomfånget mäts runt kattens bröstkorg på det bredaste stället.  Enligt bilden nedan är det 3:an.

hur du mäter din hund för rätt storlek på bilsele

Behöver du hjälp att prova ut rätt modell & storlek av bilsele till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilken bilsele du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek och modell utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du säkra och funktionella bilselar för katt prisvärt, köp billigt online eller i butik.