Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Matplats / Hundskålar

Hundskålar - Hundmatskålar & Vattenskål

Hundmatskålar & Vattenskål till hund: När du köper en hundmatskål eller vattenskål till hunden så finns det många val att göra, höjd, längd, bredd volym liksom design och färgval på hundskålen. Hos oss hittar du noggrant utvalda hundskålar så som hundmatskålar och vattenskål till hund från välkända varumärken så som Dogman, Trixie, Beco och Mason Cash. Köp hundskål & vattenskål online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

 

 

Kort om hundskålar & vattenskål hund

Hundmatskålen och vattenskålen är något som du och din hund kommer att använda varje dag, därför tycker vi att det är viktigt att du köper en hundskål som är ergonomisk för hunden att använda, lätt för dig att ta hand och och helt enkelt fungerar att servera hundmat och vatten i varje dag. Hundmatskålen liksom vattenskål till hund är en av de första sakerna du behöver till din hund. Nedan går vi igenom vanliga frågor vi får om hundskålar liksom tips och råd samt egenskaper vi uppskattar när det kommer till hundmatskålar och vattenskål hund.

 

Tips att tänka på när du köper hundmatskål & vattenskål till hund

Hundmatskål

Det som är absolut viktigast när du köper en hundmatskål är att den erbjuder rätt storlek så att dels maten får plats, samt att höjden att äta blir naturlig för hunden. Vissa större hundar kan behöva en hundskål på ställningm upphöjd hundmatskål eller en hög matskål till hund för att undvika problem vid utfodringen. En bra höjd på hundens matskål är en hundmatskål som är anpassad till hundens höjd, d.v.s. en höjd som efterliknar hundes naturliga bytesdjurshöjd - vilket ofta är något upphöjt från marken. Andra hundraser med långa öron kan behöva en hundskål för långa öron som är designad för att hundens öron inte skall doppas i maten när den äter. Vissa hundar skyfflar runt hundmatskålen och därför kan en tyngre matskål eller en matskål med gummerad undersida underlätta liksom ett silikonunderlägg

Egenskaper vi rekommenderar & uppskattar på hundmatskålar

 • Hundmatskål keramik - Klassiska hundskålar i keramik är populära val då de erbjuder en stabil hundskål som fungerar utmärkt både som matskål och vattenskål till hund samt en snygg design.

 • Hundmatskål rostfri - Ytterliger en klassiker, rostfria hundmatkålar är lätta att hålla rent, håller sig fräscha länge och passar även som hundskål på ställningar.

 • Hundskål Silikon - Hundskålar i silikon är främst populära som reseskålar eller som skvalpfri vattenskål. Silikon är lätt att diska och hålla.

 • Hundskål med löstagbar innerdel - Löstagbara innerdelar är något vi uppskattar mycket på våra hund matskålar, främst för att de är lätta att hålla rent, diska och smidiga att använda. Du kan dessutom enkelt använda flera innerdelar till en och samma skål.

 • Hund matskål med antiglidtassar - Både vattenskålar och matskålar med antiglidtassar eller gummerad undersida är något vi uppskattar mycket. Många hundar, framförallt hetsätare tenderar till att "skyffla" runt mat- och vattenskålen när de äter och dricker. 

 • Stabila & tung matskål för hund - Matskålar för hund med gummerade undersidor kan också ha funktionen "tung botten". Detta innebär att mat- och vattenskålen har en extra tyng i botten som förhindrar att hunden välter eller flyttar på vattenskålen lika enkelt.

 • Hundskål för långa öron - Uppskattad hundmatskål och vattenskål till hundraser så som Cavalier med långa hängande öron som riskerar att bli blöta om och om igen när hunden dricker eller äter - vilket kan leda till öronproblem. Hundskålar för långa öron är ofta avsmalade upptill för att öronen ska hamna på utsidan av skålen.
 • Go Slow matskål - Hundmatskålar med Go-slow funktioner är ett enkelt och smidigt sätt att se till att hunden inte äter för fort och eventuellt spyr upp maten. Även överviktiga hundar rekommenderar vi att använda go-slowskålar eller aktiveringsmatskålar till. Alla foderaktiveringsskålar till hund hittar du här.

 

Vattenskål till hund 

När du köper en vattenskål är det främst viktigt att tänka på att vattenskålen inte fäller färg och är säker att använda till vatten. Tänk även på att köpa en tillräckligt stor vattenskål, så att hundens vatten inte riskerar att ta slut över dagen. Om du är osäker på om din hund får i sig tillräckligt mycket vatten så är ett riktigmärke att utgå ifrån ca 30-70 ml vatten per kg hund per dygn. Tänk även på att byta ut hundens vatten varje dag. Vissa större hundraser dricker med fördel även ur en skvalpfri vattenskål eller en hundskål på ställning för att undvika sämre ergonomi.

Egenskaper vi rekommenderar & uppskattar på vattenskålar till hund

 • Vattenskål till hundbur - Vi rekommenderar i första hand att använda skalvpfria vattenskålar i hundburen alternativt endast erbjuda vatten när du stannar för en paus och rastning. Ett annat alternativ till vattenskål hund bil är att använda en vattenskål på ställning som fästs på insidan av hundburen.

 • Skalpfri vattenskål & Vattenskål utan spill - Skalpfria skålar för dig som har en hund som alltid dräller när den dricker är ett självklart val. 

 • Rostfri hundskål - Populärt val till vattenskålen. Lätta att hålla rent och att diska samt ofta försedda med högre kanter som förhindrar att hunden skvätter när den din dricker.

 

Vanliga frågor om hundmatskålar & vattenskålar till hund

Varför vill inte hunden äta eller dricka ur hundskålen?

Varför vill inte hunden äta eller dricka ur hundskålen?

Det kan finnas flera olika andledningar till att hunden inte vill äta ur sin matskål. Vanligtvis beror detta på att hundmatskålen är för liten eller placerad på fel höjd liksom att den kan vara placerad på fel plats. Prova dig fram och se vad som fungerar bäst för er.

Hur ofta ska man diska hundmatskålen & Vattenskål till hund

Hur ofta ska man diska hundmatskålen och hundens vattenskål?

Hur ofta du behöver diska matskål och vattenskål till hunden beror så klart på vad för typ av hundmat du utfodrar hunden med. Utfodrar du t.ex. blötmat eller färskfoder så bör du diska matskålen efter varje användning för att undvika bakterietillväxt. Däremot utfodrar du med endast torrfoder så räcker det om du diskar hundens matskål någon gång i veckan.

När det kommer till hundens vattenskål så byts normalt vattnet varje dag och därför inte behöver diskas lika frekvent. Gör det dock till en vana att diska hundens vattenskål minst en gång i veckan för att undvika nedsmutsning m.m

Är du osäker på vilken mat- eller vattenskål du ska köpa till hunden?

Vet du inte vilken typ av mat eller vattenskål som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt typ av mat- och vattenskål för er. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, prisvärda, snygga och praktiska vatten- och matskålar för hund. Köp hundskålar online eller besök vår fysiska butik - Vi älskar besök!

 

1 2  34 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
1 2