Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Matplats / Kattskålar

Matskål katt, Vattenskål katt & Kattskålar

Kattmatskålar & Vattenskål katt: Att välja en matskål, vattenskål eller matbar till kattens mat och vatten är inte alltid helt enkelt. Nedan hittar du ett varierande och brett urval av upphöjda matskålar, kattskål, vattenskå och matbarer för katter. Komplettera gärna med ett skyddande underlägg till kattskålarna så riskerar du inga skador på känsliga golv. Söker du automatiska matskålar för katt så hittar du det här. I vårt sortiment hittar du noggrant utvalda matskålar för katt från välkända varumärken så som Dogman, Trixie & Ferplast. Köp online eller i butik i Stockho, Sickla köpkvarter - Varmt välkommen in!

Läs mer om kattskålar & matskål för katt

Kort om Matskål katt & Vattenskål för katt 

Att välja rätt mat- och vattenskål till katten är viktigt. Det är också viktigt att erbjuda katten flera vattenskålar runt om i hemmet då katterna ofta är lata och annars riskerar dricka för lite vatten. Rostfria kattskålar liksom keramikskålar är lätta att diska och håller länge. Det kan också vara en fördel med att köpa en tyngre matskål eller en kattskål med antiglidbehandling på undersidan så att skålen inte "vandrar" iväg när katten äter. 

Tips: Tänk även på att gärna ha flera vattenskålar i hushållet. De flesta katter är lata i sin natur och kan därför dricka för lite om det är lite för lång till vattenskålen. Tänk även på att placera vattenskål och matskål en bit ifrån varandra då katten naturligt inte äter och dricker på samma ställe.

Att tänka på vid köp av matskål till katten

En bra matskål för katten ska inte vara för liten eller för djup. Katter undviker generellt att äta och dricka ur skålar som gör att deras morrhår tar i kanten. Morrhåren är mycket känsliga hos katter innehållandes många nervtrådar som ger katten information om omgivningen m.m. Matskålen för katt bör även vara lätt förhöjd för att ge katten en optimal höjd för att äta på. 

Bra egenskaper på en kattmatskål är:

 • Grund matskål.
 • Bred matskål.
 • Gärna lätt förhöjd.
 • Enkel att diska.

 

Att tänka på vid köp av vattenskål till katten

Liksom vid val av matskål är vattenskålen minst lika viktig. Vattenskålar för katt ska det gärna finnas fler av i hemmet och inte för djupa. Undvik att placera vattenskålen brevid matskålen då katter naturligt inte äter och dricker på samma plats. Katter är även mycket noga med att vattnet skall vara fräsch och rent liksom att vattnet gärna skall vara i rörelse. Därför föredrar många katter kattfontäner, som du kan hitta här.

Att tänka på & Bra egenskaper på vattenskålar för katt:

 • Flera vattenskålar bör finnas.
 • Bred vattenskål.
 • Gärna lätt förhöjd.
 • Enkel att diska.
 • Ej placerad på samma plats som matskål.

 

Vanliga frågor om vatten- och matskålar för katt

Kan flera katter dela matskål? Om det är flera katter i familjen så rekommenderar vi att du har minst en matskål per katt för att inte skapa onödig rivalitet. Placera gärna matskålarna på olika platser och höjder. Flera matskålar stimulerar kattens naturliga instinkter. Inte att glöma: katter är rovdjur och jagar normalt ute i naturen. För att efterlikna detta så är det också en bra idé att erbjuda flera matskålar till katten.


Hur viktig är ergonomi för katten när den äter? Ergonomi är viktig för oss alla, likaså för katten. På vilket sätt kan vi påverka kattens ergonomi när vi köper mat- och vattenskålar till katten? Nedan går vi igenom några enkla tips.

Välj en vatten- och matskål till katten som är:

 • Inte för djup skål.
 • Köp inte för liten skål.
 • Använd gärna en upphöjd matskål för katt.


Behöver du hjälp att köpa en mat- eller vattenskål till katt?

Vet du inte vilken typ av mat eller vattenskål som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt typ av mat- och vattenskål för er. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, prisvärda, snygga och praktiska vatten- och matskålar för katt online och i butik.

1 2  47 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
1 2