Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Hud & Pälsvård / Trim & Maskin

Trimmaskiner för katt

Katt trimmer, trimbord & trimverktyg: Oavsett om du söker ett trimbord, trimmaskin, trimknivar eller oljor för att underhålla dina trimverktyg så har du hittat rätt. Vi erbjuder trimmaskiner & skär från Andis, Moser, Kiepe och Laube. Givetvis hittar de vanligaste skären och distanskammar till din kattklippning hos oss. Behöver du hjälp med att trimma katten så erbjuder vi full-service kattrim hos oss. Kika in vårt kattrim här.

Läs mer om katt trimmer & kattklippning

Kort om att klippa katt med trimmer & katt trimmer

Att ha rätt prylar när du trimmar och sköter din katts päls sparar både tid, energi och pengar. Behöver du hjälp att sätta ihop ett kit för att klippa katt päls så hjälper vi gärna dig. 

 

Att tänka på när du trimmaskin till katten


Trimmer till katt

När du ska köpa en trimmaskin så bör du fundera på vad och hur du ska klippa din katt samt hur länge du behöver använda trimmern.

Vid helrakningar av katt så rekommenderar vi först och främst en kraftigare trimmaskin med sladd så som Andis AGCB 2 speed, som är en borstlös kat trimmer med riktigt bra egenskaper och kvalite.

Vid finputs & fintrim så beror det på hur stor katt du har. För mindre katter räcker det ofta med en batteridriven trimmaskin för finputs kring ansikte, öron och tassar. Däremot har du en större katt så rekommenderar vi en sladdriven trimmaskin.

Skär till trimmaskinen för katt

När det kommer till val av skär på trimmaskinen så beror det helt på vart på katt du ska trimma och vilken klippning du önskar att göra. 

Vanliga frågor om Kattklippning & Katt trimmer

Vilket skär ska jag använda när jag trimmar & klipper min katt? Om du tänker att du skall klippa din katt efter en specifik stil så följer rekommendationerna kring detta. Normalt sett används skär mellan 0,2 mm och 19 mm. Dessa skär benämns oftast med olika siffror och bokstäver. Längre ner kan du se mer vad dessa bokstäver och siffror betyder.

Beroende på vad du ska trimma på din katt så förklarar skären ofta sig själva. Vid finsputs används oftast en kortare distans medan vid klippning av större ytor används oftast ett längre skär.Hur underhåller jag min trimmaskin för katt? De flesta tillverkare rekommenderar att du oljar in både skär och maskin både före och efter användning. Likaså är det väldigt viktigt att göra rent din katt trimmer efter varje användning och se till att maskinen hålls torr. Säkerställ i manualen hur just din trimmaskin skall skötas.

Hur rengör jag skären? Att ta hand om skären är a och o när det kommer till klipprestanda och hållbarhet. Skären bör oljas efter varje användning. Om du upplever att skäret "tuggar" eller går saktare, brukar detta vara ett tecken på att du behöver olja skäret.

Hur du rengör skäret:
1: Stäng av trimmaskinen och rengör från päls och hårrester.
2: Rengör och desinfektera skäret med lämplig rengöring. 
3: Olja in enligt Andis 5-punktssystem: 3 droppar olja över tänderna på skäret, 1 droppe per rail. Efter inoljning sätter du på trimmaskinen och låter den vara igång i ca 5-10 sekunder. Stäng sedan av och torka bort kvarvarande olja.


Hur länge håller en trimmaskin? Köper du en trimmaskin av välkända varumärken så som Andis och Moser så håller maskinerna många år, så länge du underhåller maskinen. Flera tillverkare erbjuder mer än två års garanti på trimmaskinerna. Hur länge håller skäret? Trimmaskinernas skärs hållbarhet beror mycket på hur länge, hur ofta och hur väl du tar hand om skären. Med ordentligt underhåll så håller skären generellt länge innan de behöver bytas ut eller slipas. Se alltid till att hunden är ren och fri från grus & smuts innan du börjar trimma.

Vad betyder de olika siffrorna och bokstäverna på skär till katt trimmer?
Skär med bokstaven: F eller FC är en förkortning på "fine cut" eller "fine" vilket innebär att skäret har lika lång tänder och ger en fin och jämn kant. Vilket oftast används vid finklippning och puts runt öron, ansikte och tassar.

Skären med siffrorna 7 till 3 så är varannan tand kortare. Detta fungerar till tjockare eller tovigare pälsar och används ofta för övergångar.

Skär 8½ och högre har lika lång tänder.

Tips: Vid tovig päls så används oftast skär 10 eller 7 för att kunna komma nära inpå huden.

 

Behöver du hjälp att välja rätt prylar till kattklippningen?

Vet du inte vilket skär, katt trimmer, trimbord eller verrktyg du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt trimmer för katt för en smidig pälsvård. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss hittar du välkända varumärken så som andis, laube, Ozami, Trixie med flera till billiga priser både online och i butik.

27 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris