Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Smådjur / Bur & Transport / Smådjursburar

Smådjursburar till marsvin, kanin, hamster, gerbil & tamråtta

Smådjursbur: Köp kvalitativa smådjursburar! Oavsett vilken typ av smådjursbur eller gnagarbur du söker så tror vi att du kommer att hitta något som passar dig och din gnagare hos oss. Nedan hittar du genvägar till burar anpassade för just din gnagare. Hos oss kan du köpa noggrant utvalda smådjursburar & gnagarburar från välkända varumärken så som Trixie, Ferplast, GD, Sunnypet med flera! Köp Online eller i vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Vi har över 25 års erfarenhet av smådjursburar & gnagare. Välkommen in!

Handla efter djurslag: Hamsterburar - Kaninburar - Marsvinsburar - Iller & Råttburar

Läs mer om smådjursburar

Kort om burar för smådjur

Att köpa rätt gnagarbur tycker vi är viktigt, därför har vi försökt att göra valet lättare. Nedan har vi samlat matnyttig information som kan vara bra att tänka på vid val av smådjursbur - Buren är trots allt en stor del av gnagarnas liv, då tycker vi att buren ska vara stor, erbjuda utrymme att röra sig på och trivas i. 
  

 

Att köpa en Smådjursbur


Hur stor ska buren vara?

Beroende på djurart, storlek och vikt på buren givetvis anpassas efter detta. Lagen som styr storlek på smådjursburar kallas L80. Nedanstående mått och ytor är det som gäller att erbjuda din gnagare som minsta mått. Vi tycker att du ska erbjuda större ytor än så för att trivas ordentligt. Nedanstående information är hämtad från Jordbruksverkets hemsida 2021.

Minsta mått smådjursburar enligt L80

Djurart

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Marsvin

0,3 m²

0,15 m²

0,4 m

0,25 m

Guldhamster

0,12 m²

0,06 m²

0,25 m

0,2 m

Dvärghamster

0,09 m²

0,045 m²

0,2 m

0,2 m

Chinchilla

0,5 m²

0,25 m²

0,5 m

1,0 m

Degu

0,3 m²

0,15 m²

0,4 m

0,4 m

Brun råtta

0,18 m²

0,06 m²

0,3 m

0,3 m

Gerbil

0,12 m²

0,06 m²

0,25 m

0,2 m

Husmus

0,09 m²

0,018 m²

0,2 m

0,2 m

Gräsmus och Taggmus

0,09 m²

0,03 m²

0,2 m

0,2 m

 

 

Gnagarbur Inne & Smådjursbur inomhus

Planerar du att din gnagare ska bo inomhus så bör buren givetvis vara anpassad för detta. En bra smådjursbur för inomhusbruk erbjuder allt gnagaren behöver i form av yta, hus, toalett, vattenflaska och matskål. Det är också viktigt att tänka på hur luckor är placerade på buren liksom andra små detaljer som gör buren lättare att underhålla.

 

Smådjursbur 2 våningar

För er som kanske har platsbrist i hemmet så kan en bur i flera våningar vara lämplig. Vissa gnagare föredrar till och med lite höjd i buren och uppskattar att klättra. Då kan en bur med flera våningar eller hyllplan vara en bra alternativ.

 

Vanliga frågor om gnagarburar & smådjursburar

Hur ska man inreda buren? Smådjursburarna ska inredas på ett sätt som gör att gnagaren trivs, får utlopp för sina behov och möjlighet att röra sig.

Lämplig inredning i en smådjursbur:
  • Matkskål.
  • Vattenskål.
  • Hus att gömma sig i.
  • Toalett.
  • Bekvämt bottenmaterial.
  • Leksak.


Jag behöver en reservdel, hur löser jag det? Om du söker reservdelar så kan vi givetvis beställa hem åt dig. De flesta delar, gångjärn och skruvar kan beställas separat vid behov. Kontakta oss på 08-7020304 eller kundservice@simbi.nu så hjälper vi dig!

Vi funderar på att skaffa gnagare, vad behöver vi? Går ni i tankarna på att skaffa smådjur så har vi flera inköpslistor och skötselråd för de flesta smådjuren. Dessa kanske kan göra det lättare för dig att bestämma vilken gnagare som passar er? Alla guider för smådjuren hittar du här.  Guiderna & inköpslistorna hittar du här.

 

Behöver du hjälp att köpa en smådjursbur eller gnagarbur?

Vet du inte vilken typ eller storlek av smådjursbur som passar er bäst? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek och typ av bur för dig och dina gnagare. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta en bra bur, billigt för inomhus och utomhusbruk. Köp Online med fri hemleverans eller i butik.