Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattbädar & Igloos / Igloo & Tittut

Kattigloo, Kattituter & Sovpåse för katt

Kattigloos & kattgrottor: Många katter älskar att sova i mysiga kattgrottor och kattgloos. Anledningen är att katter föredrar varma, trygga och säkra sovplatser där de kan slappna av ordentligt. Katter sover gärna mer än 16 timmar per dygn. Därför är det viktigt att du erbjuder din katt en mysig kattigloo för katten att sova tryggt i. Hos oss hittar du Kattigloos, kattgrottor & kattituter för katter från välkända varumärken så som Trixie och Dogman.

Läs mer om Kattigloo & Kattgrottor

Kort om Kattigloos och kattgrottor

Givetvis finns det en del att tänka på när det kommer till inköp av en kattigloo. Dels vill vi köpa en igloo eller grotta som katten tycker om att sova i liksom en design som passar in i våra hem. Katter är individer precis som oss människor och två olika katter kan ha två helt olika preferenser när det kommer till val av sovplats och kattigloo. Nedan går vi i igenom tänkvärda detaljer vid val av kattigloos.

Kattigloos - en trygg & varm sovplats för katter

 

Placering av Kattigloo - Katternas favoritsovställe

Katter har gärna fler sovplatser i hemmet, därför är det bra att erbjuda katten flera sköna sovplatser så som en kattigloo eller kattgrotta att sova i. Katter är något av enstöringar och väljer gärna sovplats för att kunna sova avskilt eller sover gärna på högt belägna platser dels för att de ger katten en trygghet liksom en riktigt bra utskikt och koll på sin omgivning. Trygghet är en viktig faktor för katten när det kommer till val av en kattigloo. Om katten inte vill sova i igloon så kan det vara för att den är placerad på fel plats. Värme har också stor betydelse för vart katten väljer att sova, undvik därför att placera kattigloos där det är kyligt och drar kallt, även det är känsligare vart du placerar en bädd.

 

Gillar alla katter att sova i kattigloos?

Katter är individer och därför är det inte säkert att just dina katter föredrar att sova i en en igloo eller kattgrotta. Om katten undviker att sova i kattigloon du köpt så föreslår vi att du provar att flytta på den till en plats som katten gärna sover på annars. Alternativt så kan en mjuk och skön kattfilt att lägga in i igloon göra susen.

 

Storlek på kattigloo

När det kommer till valet av storlek på kattigloon så beror det på en rad olika faktorer. Dels hur din katt brukar sova (t.ex. om katten som ligger som en boll eller ligger på rygg och stretar ut med alla ben och tassar). Valet av storlek bör reflektera hur katten föredrar att ligga i sin igloo och grotta. Vanligt misstag många gör vid köp av en mysig kattigloo är att välja en alldeles för stor grotta, vilket i slutändan gör att katten föredrar att ligga i hörnan på soffan eller någon annan mysigare och trängre och tryggare plats. 

 

Olika typer av Kattigloos

Kattigloo Rotting - Rottingigloos för katt erbjuder en snygg design tillsammans med en mysig sovplats lämplig för alla katter. Hos oss hittar du populära Kattgrottan från Trixie i pil.

Plyschigloo - Kanske de mest klassiska kattigloosarna. Tillverkade i både lång och korthåriga plyschvarianter. De mysiga kattigloosarna tillverkade i plysch ger din katt en varm, mysig och trygg grotta att krypa in i. 

Kattält - Varför inte välja en kattigloo i form av ett tält eller Tipi? Trixie's Tipi Igloo i filt med mysig och lurvig dyna är populära hos våra kontorskatter.

Sovpåse för katt - Många katter älskar att sova i en mysig sovpåse. Hos oss hittar du uppskattade och mjuka sovpåsar tillverkade i plysch. Ett populärt alternativ till kattigloos. Sovpåsar för katt uppskattas framförallt av lekfulla kattungar.

 

Vanliga frågor om Kattigloos & Kattgrottor

Vilken storlek på kattsäng ska jag välja?
När det gäller storlek på Kattigloo så beror valet av storlek mycket på hur och vart din katt föredrar att sova. Vi rekommenderar att du väljer en Igloo som är lika bred/lång som katten mäter från nacke till svansfäste för att säkerställa att katten får plats. Många gör misstaget att köpa en alldeles för stor kattigloor. Vilket kan resultera i att katten föredrar att sova någon annanstans där det är trängre och mysigare.

Tvättråd för Kattigloos
Tvättråden för Igloos varierar stort, en grundregel om din bädd saknar tvättråd är att handtvätta den och sedan låta den lufttorka. 

Högkvalitativa kattigloo går oftast bra att tvätta antingen i maskin i 40°c eller ett mildare handtvättsprogram. Titta alltid efter tvättråden på din bädd. Många gånger räcker det med att torka av bädden med en våt trasa, damsuga eller roller för att ta bort katthår och ytsmuts.


Bästa placering av en kattigloo?
Den bästa placeringen av Igloon är den placering där katten vill sova! :) . Men ett par tips som kan vara värda att fundera på är om du har flera katter: Att erbjuda minst två sovplatser per katt. Placera gärna igloon på platser där katterna normalt sover, är trygga på eller högt belägna.

 


Min katt sover för mycket?
Tycker du att din katt sover för mycket? Katters behov av sömn varierar från individ till individ men en vuxen katt brukar normalt sova 12-18 timmar och en kattunge sover ca 16-20 timmar per dygn. 

Är du orolig och tycker att din katts sömnbeteénde har förändrats och att katten sover mycket mer mot tidigare så kan det beror på sjukdomar, stress eller andra  faktorer. Är du orolig kan ett samtal till veterinären vara en bra start.


Vilken är den bästa Kattigloon?
Vilken Kattgrotta eller igloo som är den bästa för dig och din katt beror på form, smak, färg och tycke. Enligt oss finns det ingen kattgrotta som är den bästa för alla katter, utan anpassa valet av bädd efter kattens storlek, ålder och behov och hitta sedan en design, färg och form ni gillar.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT VÄLJA UT EN KATTIGLOO, Kattgrotta eller sovpåse till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilket typ av kattgrotta, kattigloo eller sovpåse du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en passande igloo till dig och din katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta något som passar er! Hos oss kan du köpa bra, tvättbara och snygga kattgrottor, billigt och prisvärt både Online och i butik!