Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Träning / Avvisning

Avvisning & Antiklösspray för katt

Anti Klös Spray katt: Ibland händer det att katten klöser eller tuggar på oönskade platser, möbler och sladdar, vilket kan ske av många olika skäl. Hos oss hittar du Anti-klös spray och avvisningssprayer faör katt för att hjälpa dig en bit på vägen. Läs gärna våra tips om hur du lyckas bäst med detta nedan.

Läs mer om tips för att lyckas med antiklössprayer

Kort om Antiklösspray

Innan du använder anti klös prylarna bör du fundera på varför katten klöser eller har börjat klösa på oönskade platser så som soffan, mattan eller kanske en vägg? Har du gjort några förändringar i hemmet som katten protesterar mot? Eller saknas det helt enkelt en bra klösmöbel i rätt höjd för katten? Orsakerna kan vara flera, svåra att komma på och ibland mer eller mindre enkla att lösa. 

 

Hur du tränar bort oönskat klösande


Rätt förutsättningar

Kom ihåg att katten inte klöser på oönskade platser av illvilja, utan det beror troligtvis på att något saknas i kattens naturliga behov. Vanligaste orsaken till oönskat klösande brukar bero på bristen av en bra klöspelare eller klösmöbel. Börja därför med att inventera kattklösen och säkerställ att denna håller måttet.

Andra orsaker kan också vara stress eller revirmarkeringar vid introduktion av nya familjemedlemmar. En anti-klösspray i kombination med e.x. Feliway kan vara en lösning för er?

Oavsett vilken väg du väljer att gå för att träna bort oönskat klösande så gäller det att ha tålamod och tänka efter innan du gör förändringar som i värsta fall kan göra det oönskade klösandet värre.

Sist men inte minst, använd en anti klös katt produkt så som ex. anti-klösspray som du enkelt kan spraya på ytor du vill att katten skall hålla sitt klösande borta från alternativt använd en anti klös tejp som också har en god avskräckande effekt. Att endast använda en antiklösspray utan att säkerställa att kattens övriga behov är tillgodosedda kanske inte ger önskad effekt.

 

Oönskat bitande hos katt

Katter och kattungar tuggar gärna på saker och ibland på möbler, sladdar eller andra saker som är farliga eller du helt enkelt bara vill hålla katten ifrån. Varför katten biter och tuggar kan bero på flera saker. Många tänker inte på att även katter har ett tuggbehov. Detta kan lösas enkelt genom att ge din katt tuggpinnar av t.ex. matatabi eller kattgräs och leksaker som kliar skönt på kattens tänder. Om katten fortsätter att tugga på saker den inte ska tugga på så kan även en bitterspray ge en avskräckande effekt. Även stress vara grundorsaken till bitande och tuggande. Feliway kan ge en god effekt tillsammans med ovanstående tips.

 

Vanliga frågor om antiklösspray, bitterspray & anti klös tejp för katt

Ger antiklösspray fläckar på möbler? Vissa antiklössprayer kan ge fläckar på möbler och textilier, säkerställ därför genom att spraya på en bit av möbeln som inte syns innan du behandlar större områden.

Är antiklösspray farlig för katter eller människor? Antiklösspray är inte giftig eller farlig för varken katt eller människor, men spraya aldrig direkt på dig själv eller katten så klart!


Är bitterspray för katt farligt? Bittersprayen för katt är inte farlig eller giftig utan har en stark bitter smak, vilket gör att de flesta hundar och katter normalt bara tuggar eller smakar en enda gång innan de fattar vinken.

 

Behöver du hjälp att köpa avvissningsspray eller bitterspray till din katt eller kattunge?

Vet du inte vilket typ av antiklösspray eller bitterspray som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa antiklösspray, anti klös tejp och bitterspray billigt online eller i butik.