Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Akvaristik / Preparat / Fiskmedicin

Fiskmedicin för sjukdomar & parasiter hos akvariefisk

Fiskmedicin: Medicin för sjukdomar och parasiter hos akvariefisk: Något vi förr eller senare råkar ut för som akvarister är att fiskarna blir sjuka och får parasiter eller svamp och infektioner. Anledningen till sjukdomar hos fisk kan vara många, men det viktigaste är att du identifierar sjukdomen dina fiskar har och sätter in rätt fiskmedicin snabbt och med rätt dosering. Hos oss kan du köpa fiskmedicin för vanligt förekommande sjukdomar hos akvariefiskar så som Vita prick, fenröta, parasiter och svampangrepp. Köp fiskmedicin från välkända varumärken så som Waterlife, Seahorse och Seachem. Köp Medicin till fiskarna online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in

Läs mer om fiskmedicin & sjukdomar hos fisk

Kort om fiskmedicin

Att identifiera rätt sjukdom, parasit eller svampangrepp hos akvariefiskar är inte alltid en lätt uppgift. Att akvariefiskar blir sjukan bero på många olika orsaker - oftast är det större förändringar eller fel miljö som skapar stress hos fiskar. Vilket i sin tur kan leda till nedsatt immunförsvar hos akvariefiskar. Därför är det också viktigt att förebygga genom att erbjuda akvariefiskarna en väl anpassad och naturlig miljö som fiskarna trivs i.

 

Orsaken till sjukomar hos akvariefisk?

Orsaken till att akvariefiskar blir sjuka beror oftast på att nytillkomna fiskar fått med sig någon form av parasit eller sjukdom från inköpsstället. Det är också vanligt förekommande att akvariefiskarna lever i en miljö som är mindre lämpade för arten. Allt från för små akvarium till för få gömställen, fel vattenvärde och fel näring eller för liten variation i fiskens näring kan orsaka nedsatt immunförsvar som förr eller senare resulterar i sjukdomar så som infektioner, svampangrepp eller parasiter.

 

Vart sjukdomar kommer från?

Många gånger kan vissa sjukdomar hos akvariefiskar ligga latent. När rätt (fel) förutsättningar finns så bryter dem ut. Likaså är det inte helt ovanligt att nyintroducerade fiskar i ett akvarium också kan ta med sig sjukdomar.

 

Hur ser man om en fisk är sjuk?

Generellt så brukar man som akvarist se relativt snabbt om någon fisk inte mår som den ska, akvariefisken kan se hängig ut, ha trasiga fenor eller se uppsväld ut. 

 

Hur identifierar jag sjukdomar hos fisk?

x

Vilken Fiskmedicin ska jag använda?

x

 

 

 

Vanliga frågor om fiskmedicin

x x
x x
x x

Behöver du hjälp att köpa fiskmedicin eller hur du ska behandla dina sjuka fiskar?

Vet du inte vilken typ av medicin eller hur du ska medicinera dina akvariefiskar?  Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt medicin för rätt sjukdom. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att hitta rätt behandling för dina fiskar sjukdommar. Hos oss kan du köpa medicin till akvariefiskarna både Online och i butik!