Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Träning / Träningshjälpmedel

Klicker, Agility & träningspryular för katt

KattGPS, Clicker- & Agilityträning för katt. Söker du verktyg för klickerträning för katt? Här hittar du allt från klickers till Katt-GPS:er från välkända varumärken som Trixie, Clix och Tractive.

Läs mer om katträningen, clicker & Agility för katt

Kort om Att träna med katten

Oavsett om du vill träna din katt med clicker, prova på agility eller lära den trix så finns det verktyg som underlättar katträningen. Vi vet att många katter älskar att aktivera både kropp och huvud. Hos oss hittar du många roliga verktyg för din katträning oavsett om du vill pröva agility, klickerträning katt eller söka med din katt, så tror vi att du kommer att hitta prylarna du behöver hos oss. Nedan kan du läsa mer om olika tips på hur du tränar din katt.

 

Hur du tränar agility med din katt

Många katter älskar att träna både mentalt och fysisk, då är kattagility kanske något som passar dig och din katt? Framförallt överviktiga eller kastrerade katter mår extra bra av att aktiveras lite extra för att minska eventuell övervikt. Att träna agility med din katt gör även att du och din katt knyter starkare band, men glöm inte att ha stort tålamod i början och träna i korta perioder om 10-20 minuter.

Vad behöver man för att komma igång med kattagility?
Egentligen behöver du inte så mycket mer en ett hemmagjort hinder, kanske en kattunnel, någon kattleksak och lite kattgodis för att testa hemma om det är något för dig och din katt. Vill du prova på lite mer avancerade hinder så fungerar agilityhinder för hund liksom kaninhopphinder utmärkt att använda för att träna agility med din katt. Mer om att träna din katt kan du läsa här. Är din katt en innekatt så kan du använda en kattsele tillsammans med ett längre koppel, vilket även kan underlätta agilityträningen för katt. 

Video: Agilityträning för katten

 

Dressera katten & Lära katten trick

Katter framförallt kattungar lär sig saker otroligt snabbt. Att lära katten eller kattungen att rulla runt, göra vacker tass, hoppa över hinder eller andra roliga trick är bra för både mental och fysisk stimulans. Till en början brukar ett riktigt bra kattgodis vara bra att använda. Om du tränar din katt mycket så kan det vara en god idé att lära katten klickerträning för att minska risken för övervikt. 

Tips på trick att lära katten:

  • Vacker tass.
  • Rulla runt.
  • Sitta fint.
  • Hoppa. 
  • Puss.
  • Ligg. 

Du kan egentligen lära din katt vilka typer av trick som helst, det är bara fantasin som sätter stopp. För att underlätta träningen av tricks, framförallt svårare trick med flera moment. Så bör du dela upp tricken i delar och bygga med nya delar allt eftersom katten förstår respektive delmoment. 

 

Lära katten att Apportera

Precis som med annan träning med katten gäller det att dela upp momenten så att katten förstår varje delmoment för att underlätta inlärandet. Ett bra första steg kan vara att ta fram favoritleksaken. Boosta gärna kattleksaken lite extra med kattmynta eller matatabi och visa den för katten. Se till att katten är riktigt intresserad av leksaken och verkligen vill ha den. När du har kattens uppmärksamhet så kasta leksaken en lite bit bort. Beröm ordentligt när katten hämtar leksaken och gå sedan tillbaka där du kastade kattleksaken ifrån, beröm igen. Upprepa detta flera gånger och belöna katten varje gång. Tänk på att inte göra för långa träningspass för katten då de tenderar till att tappa fokus.

 

Behöver du hjälp att köpa clicker och andra prylar till kattträningen?

Vet du inte vilken clicker eller hinder som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa katthinder och clicker till katten billigt online eller i butik.