Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundbur & Transport / Cykelkorg

Cykelkorg Hund

Cykelkorg hund: Har du en mindre hund eller katt som inte orkar springa brevid när du cyklar är en cykelkorg för hund ett bra alternativ. Ett par saker att tänka på är hur du har tänkt att använda din cykelkorg för hund, hur mycket vikt klarar den och hur rymmer den din hund eller katt? Något annat att ta hänsyn till är om du är i behov av regnskydd, bärhandtag eller om inbyggt koppel finns i cykelkorgen och eventuellt ett gallertak. Hos oss hittar du noggrant utvalda cykelkorgar hund 10 kg och mindre, från välkända varumärken så som Trixie & Ferplast. Köp cykelkorg hund online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholöm och prova ut en passande cykelkorg till hunden. Varmt Välkommen in 

Läs mer om Cykelkorg hund

Kort om cykelkorg ´för hund

Det finns många olika varianter, modeller och val när det kommer till att köpa en cykelkorg till hund. Nedan har vi gjort i ordning en snabbguide med vanliga frågor liksom vad du bör tänka på när du köper en cykelkorg till hunden. Hos oss hittar du flera olika modeller av cykelkorgar så som cykelkorg hund pakethållare samt till styre. 


Varför ska man använda en cykelkorg till hund?

En cykelkorg till hund erbjuder dig och din hund ett smidigt sätt att transportera er tillsammans, framförallt lämplig för mindre hundar som kanske inte orkar springa jämte när du cyklar. Cykelkorg hund kan även användas som en bur eller transportväska vilket gör dem mångsidiga för att transportera små hundar i.


Att tänka på vid köp av cykelkorg hund

Precis som vid de flesta andra inköp så finns det en hel del att ta reda på och ta hänsyn till när du köper en cykelkorg till din hund. Allt från vart cykelkorgen ska eller kan placeras på cykeln till modell och variant samt max tillåten vikt på cykelkorgarna för hund. Generellt så lämpar sig cykelkorgar för hund till något mindre hundar - det vill säga hundar under 10 kg. Tänk även på att använda medföljande koppelkrokar när du har hund i cykelkorgen. 

 

Storlek & Viktbegränsningar på cykelkorgar för hund

Cykelkorgar till hund har sina begränsningar och det är viktigt att ta hänsyn till viktbegränsningarna för säkerhetens skull. Viktbegränsningarna är framförallt satta i och med fästanordning samt strukturen på cykelkorgarna - säkerheten är trots allt det viktigaste för dig och din pälskling. Tänk även på att använda de inbyggda koppelkrokarna i cykelkorgen samt gallertaket utifall att.

Viktbegränsningar på cykelkorg till hund

  • Cykelkorg hund 8 kg - I stort sett fungerar merparten av alla cykelkorgar för hundar upp till 8 kg med få undantag. Maxvikt per cykelkorg står alltid angivet i beskrivningen. 

  • Cykelkorg hund 10 kg - Cykelkorgar för hund upp till 10 kg vikt är desto svårare då i stort sett alla vanligare cykelkorgar endast håller för hundar upp till 8 kg. 

Olika varianter av cykelkorgar till hund

Cykelkorgar till hund finns i flera olika modeller och varianter, allt från cykelkorgar som hängs på styret till smidiga cykelkorgar till pakethållaren på cykeln. Nedan går vi igenom för och nackdelar med respektive modeller.


  • Cykelkorg hund pakethållare -  Hundcykelkorgar för pakethållaren är ofta mer stadiga än andra varianter på cykelkorgar. Cykelkorgar för hund till pakethållar fästes enkelt på pakethållaren med metallram som gör det smidigt att ta av och på cykelkorger. På så sätt kan du även använda cykelkorgen för hund till pakethållaren som en smidig transportbur också.

  • Cykelkorg hund styre - I vårt sortiment finner du flera varianter av cykelkorgar för hund för montering på styre. De lite enklare varianterna hängs på cykelstyret med gummerade metallfästen och kan enkelt tas av. Cykelkorgar hund för styre finns i både som enklare cykelkorgar i rotting med gallertak liksom Canvaskorgar med rekorderliga handtag och regnskydd som även fungerar bra som transportburar till hund. Alternativt så kan du använda en cykelkorg för hund med klickfix som gör det busenkelt att sätta på och ta av cykelkorgen från cykeln.

  • Hund i vanlig cykelkorg - Att använda en vanlig cykelkorg till hunden är något vi avråder från att göra. Dels är både storlek och maxvikt ofta ett problem med vanliga cykelkorgar till hund liksom att vanliga cykelkorgar saknar kopplingskrok och gallertak - viktiga säkerhetsfunktioner som vi rekommenderar att ni använder på cykelturerna med hunden.

 

Vanliga frågor om Cykelkorgar för hund

Hundcykelkorg för montering på cykelstyre

Cykelkorgar för montering påstyre

I vårt sortiment finner du flera varianter av cykelkorgar för hund för montering på styre. De lite enklare varianterna hängs på cykelstyret med gummerade fästen och kan enkelt tas av.

Du finner även cykelkorgar för montering på styre med snabbfästen där du enkelt kan ta av cykelkorgen och dessa cykelkorgar för hund tål generellt mer vikt än de enklare cykelkorgarna. Hundcykelkorgarna för montering på styre finns i flera matieral, där de vanligaste är tillverkade i polyrotting eller tåligare canvastyg ofta kombinerat med ett gallertak.


Hundcykelkorg för pakethållare

Hundcykelkorg för pakethållare

Har du en pakethållare så kan en cykelkorg för montering på pakethållaren vara att föredra då dessa generellt klarar mer vikt, är mer flexibla och kan ofta användas även som transportväskor.

Dessa cykelkorgar för monering på pakethållare finns i flera varianter där du kan välja en som passar måttet på din pakethållare och storlek på din hund. Hundcykelkorgarna för montering på pakethållare finns både o pil, polyrotting och tåligare canvastyg.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT PROVA UT OCH KÖPA EN CYKELKORG HUND?

Vet du inte vilken cykelkorg för hund som passar dig, din hund eller din cykel? Lugn, vi hjälper dig! Du är varmt välkommen att höra av dig till oss men vi gillar också besök, så varför inte titta in i vår butik i Stockholm, Sickla? Hos oss kan du köpa cykelkorgar & cykelfästen till din hund både online & i butik. Varmt välkommen in till en familjär djuraffär!