Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundkläder / Kyltäcke & Väst

Kylväst hund & Kyltäcken för hund

Kyltäcke Hund & Kylväst för hund: Kyltäcken och kylvästar till hund är relativt nytt och inte så vanligt förekommande. Kyltäcken för hund är utmärkta att använda efter hundträningen, hemma, på promenaden eller helt enkelt när hunden behöver svalkas av under varma sommardagar. Många hundar lider i värmen och med ett kyltäcke kan du enkelt svalka din hund. De viktigaste områdena på hunden att svalka och kyla ner är bröstpartiet. Kyler du effektivt ner denna kroppsdel så kommer hunden inte vara lika besvärad av höga temperaturer längre. Hos oss hittar du kyltäcken för hund från Back on Track och Hurtta kyltäcke och kylsele för hund. Köp online med snabb leverans eller prova ut en kylväst i vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om Kylvästar & Kyltäcke för hund

Kort om Kylvästar & Kyltäcken

Precis som oss människor så kan vi tappa aptiten, bli orkeslösa eller helt enkelt slöa av för varmt väder, går det riktigt långt så kan det leda till livshotande värmeslag. Idag finns det effektiva och enkla sätt att svalka din hund varma sommardagar. Med en kylväst så kan du enkelt hålla hunden sval även på promenader varma sommardagar. Komplettera gärna med en kylbädd eller kylmatta när ni är hemma för att undvika värmeslag.

Varför behöver hundar en kylväst?

Vissa hundraser är mer utsatta än andra för värmeslag och problem relaterade till detta även om vi alla troligtvis blir påverkade och slöare under varma dagar eller varmare perioder på året. En kylväst kan i många fall göra stor skillnad för hur lätt hunden klarar sig genom en riktigt varm dag ute eller under varmare perioder. En bra kylväst eller kyltäcke kan med enkelhet förhindra värmeslag som kan vara riktigt allvarligt om hunden råkar ut för.

 

Att tänka på vid köp av kyltäcke & kylväst till hunden

Längre tids exponering mot hög värme kan leda till värmeslag hos hund. Värmeslag kan leda till allvariga sjukdomstillstånd om det går riktigt långt. Det är inte ovanligt att hundar som får värmeslag får symptom så som svimningar, kräkningar och diarré. Därför är det viktigt att göra det du kan för att hålla hunden sval under de varmaste timmarna på sommaren och varma dagar.

Vilka är de viktigaste delarna att kyla ner på hund?

Även om vi gärna vill svalka ner hela hunden så är det viktigast att kyla ner hundens bröstparti för att undvika värmeslag. Anledningen till att just bröstpartiet är viktigast att hålla svalt är på grund av att alla större vener och artärer samt att hundens hjärta sitter just här. En kylväst kyler effektivt ner dessa områden på hunden.

Storlek på kyltäcke & kylväst

Att köpa rätt storlek på kylväst och kyltäcke är så klart viktigt. Kylvästen ska sitta tight men inte så tight att hundens rörelser blir nämnvärt påverkade för att fungera optimalt. Kylvästarna är enkla att använda och håller svalkan länge. Kyltäcket är precis som ett vanligt täcke, d.v.s. köp en rygglängd som passar din hund. Måtten mäts från svansfäste till början av nacken. Kyltäckena är oftast försedda med en marggördel som också svalkar hunden.

 

Tecken på värmeslag hos hund:

 • Andningssvårigheter/flämtande.
 • Dreglar.
 • Orkeslöshet.
 • Ramlar under promenad.
 • Röda/torra slemhinnor.
 • Ökad puls.
 • Vinglig.

Viktigaste områden att svalka ner på hunden:

 • Bröstkorgen
 • Undersidan

 

Hundraser som kan ha ett större behov av kyltäcke

Vissa hundraser är mer benägna till att få värmeslag eller lida av högre temperaturer. Kortnosiga raser så som mopsar är ofta i större behov av svalkas ner. Hurttas väst är en utmärkt kylväst för mopsar liksom kyltäcket från Back on Track.


Kylväst hund bäst i test - enligt kontorshundarna

 • Kylväst hund hurtta
  Hurttas kylväst är nyligen uppdaterad till den nya cooling wrap som är en effektiv kylväst för hund av alla olika storlekar och kroppsformer. Kylvästen kyler effektivt ner hundens bringa som är den absolut viktigaste delen att hålla sval. Kylvästen från hurtta är enkel att använda och behöver bara doppas i vattnet. 3D-meshtyget säkerställer en optimal avdunstning och kylande effekt.

 • Back On Track Kyltäcke för hund
  Back on track's kyltäcke för hund är ett utmärkt alternativ till hurttas kylväst. Kyltäcket blöts enkelt ner och håller kylan tack vare de högteknologiska materialen som används. Kyltäcket är enkelt att ta på och av hunden och svalkar länge.

 

Vanliga frågor om kyltäcken & kylvästar för hund

Hur länge fungerar en kylväst & kyltäcke? Både kyltäcke och kylvästar fungerar ungefär lika länge - vilket också kan bero på utomhustemperaturer och aktivitet. Normalt ger både kylvästen och kyltäcket en svalkande effekt under ett par-tre timmar.

Hur vet jag om hunden är för varm? Värmeslag hos hund är inte helt ovanligt och det är viktigt att du uppmärksammar tecken på värmeslag innan det är för sent. 

Tecken på värmeslag hos hund
 • Andningssvårigheter/flämtande.
 • Dreglar.
 • Orkeslöshet.
 • Ramlar under promenad.
 • Röda/torra slemhinnor.
 • Ökad puls.
 • Vinglig.

Går det för långt så kan symptom så som svimning, kräkningar och diarré uppkomma och då är det viktigt att söka vård.

För att förebygga värmeslag hos hunden är viktigt att hunden får i sig tillräckligt med vätska, gärna mindre mängd och ofta. Undvik att göra långa promenader under de varmaste timmarna på dagen och erbjud gärna en kyldyna & kylfilt eller kyltäcke till hunden.BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA ETT KYLTÄCKE ELLER KYLVÄST TILL HUNDEN?

Vet du inte vilken storlek eller typ av kylväst eller kyltäcke som passar er? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt efter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en passande kylväst för hund! Hos oss hittar du Kylvästar & kyltäcken för hund från välkända varumärken så som Dogman, Trixie, Active Canis, Back On Track med flera. Köp billigt online med snabb leverans eller i vår fysiska butik. Varmt (svalkande) välkommen in till oss!