Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundmat / Frystorkat

Frystorkad hundmat

Frystorkad hundmat är något som vuxit i popularitet senare år och idag de flesta stora frysfodertillverkarna även motsvarande varianter i frystorkad hundmat. Fördelarna med frystorkad är många, men framförallt är det lätt att hantera och innehåller samma utmärkta näringsprofil som den frysta maten. Frystorkad hundmat är även utmärkt till vandringen, semestern eller som en nyttig gobit vid hundträningen. Hos oss kan du köpa frystorkad hundmat från välkända varumärken så som Mush och Vom og Hundemat med fri hemleverans eller köp i vår fysiska butik i Sickla köpkvarter, Nacka - Stockholm - Välkommen in!

Läs mer om frystorkad hundmat

Kort om frystorkad hundmat

 

Frystorkning av mat för humant bruk har använts i många år inom bland annat inom rymdfärd, militärt bruk och på senare år betydligt vanligare vid vandring. Frystorkning är ett utmärkt sätt att bevara alla nyttiga vitaminer, mineraler och näringsämnen i maten utan att behöva släpa på onödig vikt. På senare år har de flesta större frys- och färskfodertillverkare för hund och katt utvecklat sina sortiment och erbjuder idag flera altnernativ av frystorkad hundmat.

Vad är frystorkad hundmat?

Frystorkad hundmat är precis som det låter. Både Mush och Vom og hundemats frystorkade hundfoder är varsamt frystorkade i en skonsam process där näringsvärdet bevaras samtidigt som allt vatten tas bort. Fördelarna med den frystorkade hundmaten är att fodret behåller precis samma goda näringsinnehåll, får en koncentrerad smak, låg vikt, mycket lång hållbarhet och lite spill. De frystorkade hundfodrena har samma fördelar som att utfodra din hund eller valp med färskfoder men i annan form. Den frystorkade hundmaten kan förvaras i rumstemperatur. Det enda du behöver göra är att tillsätta vatten och låta det stå en stund. Freezedried kan användas som helfoder både under längre perioder liksom under kortare vandringar.

Den frystorkade hundmaten fungerar även utmärkt som hundgodis till träningssessionerna i och med sin koncentrerade smak och lätt kan smulas sönder till mindre bitar.

 

Våra frystorkade hundfoder


Mush frystorkade hundmat

Först ut i Mush frystorkade sortiment är varianterna Hellä nöt och Hellä kyckling. Sortimentet har nu breddats med att även erbjuda Vaisto i frystorkad variant. Mush frystorkade hundmat innehåller precis samma näringsmässiga innehåll som den frysta hundmaten. 

 

Vom og Hundemat frystorkade hundfoder

Vom og hundemats Freeze dried är frystorkad hundmat med precis samma näringsmässiga innehåll som färskfodret. Freeze drier är varsamt frystorkad i en skonsam process där allt vatten är reducerat. 

 

Vanliga frågor om frystorkad hundmat

Hur mycket ska jag utfodra av frystorkad hundmat? De frystorkade hundfodrena skall utfodras ca 6-7 g per kg-hund och anpassas efter hundens ålder och aktivitetsnivå.


Hur lång hållbarhet har frystorkad hundmat? Hållbarheten kan variera något mellan de olia märken men en generell grundregel är att de frystorkade hundfodret håller i ca 18 månader från tillverkningsdagen.


Hur mycket frystorkad hundmat motsvarar färdig? Ca 33 g frysfoder motsvarar 100 g råfoder. Se tabell nedan.

Hundens vikt Råfoder Frystorkat
5 100 g 33 g
10 200 g 66 g
20 400 g 133 g
30 600 g 200 g

 


Hur utfodrar jag den frysta hundmaten? Precis som färskfoder eller torrfoder, det enda du behöver tillsätta innan servering är ljummet vatten och låt stå i minst 5 minuter. Kallare vatten kan också användas men då behöver den frystorkade hundmaten stå till sig längre för att kunna serveras.

 

Behöver du hjälp att välja rätt frystorkade hundfoder till din hund eller valp?

Vet du inte vilket frystorkat hundfoder du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt foder utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa frystorkad hundmat från Vomg og hundemat och Mush billigt både i butik och online med hemleverans.