Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattunge / Halsband Kattunge

Kattunge Halsband

Halsband kattunge: Hos oss hittar du mångaolika typer av katthalsband till kattungar i olika storlekar, material och färger! Vare sig du söker ett snyggt halsband till kattungen i fräna färger, smarta säkerhetsfunktioner eller katthalsband kattunge med reflex. Så tror vi att du kommer att hitta något som passar dig och din kat. Nedan kan du förfina ditt urval utefter färg, storlek och om du önskar reflexer och andra viktiga egenskaper.

Läs mer om halsband kattunge

Halsband till kattungar i korthet

När det kommer till att välja ett halsband till kattungen så finns det en del saker att tänka på, nedan har vi listat de vanligaste frågorna. Vi hoppas att detta kan göra ditt val av halsband till kattungen lättare. Har du fler frågor är du självklart varmt välkommen att höra av dig till oss!

 

Att tänka på vid köp av halsband till kattunge

Nedan har vi samlat de viktigaste att tänka på vid köp av katthalsband för kattungar. Givetvis är behoven olika beroende på storlek på katt, ålder på kattunge, om du behöver reflex, plats för att skriva telefonnummer och så vidare. Tänk på att köpa ett katthalsband utan snabbspänne om du t.ex. har en kattlucka med magnet. Många magnetnycklar kan inte träs över snabbspännet utan då rekommenderar vi att du köper ett kattungehalsband med glidmetallspänne. 

 

Storlek på katthalsband för kattungar

Att välja rätt storlek på katthalsbandet för kattungar är givetvis viktigt. De flesta kattungehalsband har stor justerbarhet och kan anpassas nästan hur mycket som helst. Vi rekommenderar att du spänner halsbandet så pass mycket att du får in ca ett finger mellan kattens hals och katthalsbandet. Många gånger ramlar katthalsbandet av kattungen på grund av feljusterad storlek.


Katthalsband kattunge säkerhetsspänne

Att katthalsbandet för kattungar har ett säkerhetsspänne i form av resårband, click safe eller något annat liknande system är väldigt viktigt. Om olyckan skulle vara framme och kattungen fastnar i något så är det väldigt viktigt att halsbandets säkerhetsfunktion utlöser och att katten kommer ur halsbandet.


Kattungehalsband med reflex - Synlighet & Reflexer

Reflexer och synlighet är superviktigt, vi rekommenderar att du alltid väljer ett halsband med någon typ av reflex reflex. Tänk på att reflexer likt allt annat åldras och får sämre funktion med tiden, liksom försämrad funktion om det är smutsigt. Vi rekommenderar att du byter reflexhalsbandet till kattungarna med jämna mellanrum (i alla fall var 24:e månad) beroende på slitage.Katthalsband för kattungar med Bjällra

Nästan alla halsband till kattunge har bjällor som förhindrar eller försvårar kattens jagande. För dig som helst inte vill att katten kommer in med sina jakttrofeer så rekommenderar vi att du låter bjällran sitta kvar på halsband kattunge. Skulle du vilja ta bort bjällran så är det lätt gjort.


Katthalsband kattunge med namn

Att kattungar springer bort är inte så ovanligt som man kan tro. Även om din katt är chipmärkt eller tatuerad så är det en lång process för att hitta ägaren till upphittade kattungar. Då är ett halsband med namn eller namnhalsband, id-tub eller graverad namnbricka till katten en enkel och smart lösning för att kunna skriva namn och telefonnummer till ägaren och på å sätt förkortas och förenklas upphittande av bortsprunga katter. Söker du graverade namnbrickor för katt så hittar du det här. Oavsett om du köper ett katthalsband kattunge med namn eller inte så föreslår vi att du alltid skriver telefonnummer på insidan av katthalsbandet med en vattenfast penna.

 

Vanliga frågor om katthalsband kattunge

katthalsband eller kattsele för kattungar?
Katthalsband eller kattsele till kattungen? Har du tänk att gå promenader med din katt så rekommenderar vi att du använder en kattsele då i stort sett alla katthalsband har säkerhetsfunktionen som gör att katthalsbandet för kattungar "utlöser" om det blir drag i halsbandet. Kattselar för kattungar hittar du här. Varför sitter det en bjällra på katthalsbanden för kattungar?
Bjällran på katthalsbanden kattunge är framtagna för att försvåra jagande och framförallt för att skona vildfåglar. Bjällran gör det helt enkelt lättare för kattens naturliga bytesdjur att upptäcka en jagande kattunge. Bjällrorna är lätta att ta bort från halsbandet om du inte vill ha bjällran kvar. Vill du att vi tar bort bjällran åt dig så kan vi givetvis göra detta. Lämna ett meddelande i kassan så fixar vi det!


Hur fungerar säkerhetsspännen på katthalsband för kattungar?
Det finns flera olika varianter på säkerhetsspännen på katthalsbanden. Nedan går vi igenom varianterna och deras för- och nackdelar.

Katthalsband kattunge med Resår

Resårets funktion är att expandera om katten fastnar i något och på så sätt kan katten komma ur halsbandet om olyckan skulle vara framme. Resårvarianten är oftast använd på halsbandet med metallglidfäste eller klassiska metallfästen.

Katthalsband kattunge med Cat safe - snabbfäste

Det finns flera olika varianter av snabbfästen på kattungehalsband men alla har samma funktion. Snabbfästet eller Cat safe som det också ofta benämns löser ut vid ett visst moment eller drag och förhindrar på så sätt katten att strypas om katten fastnar i något.

Kan man gå promenader med katthalsband?
Om du ska ta med katten ut på en promenad så fungerar inte vanliga katthalsband, utan då rekommenderar vi att du använder en kattsele. Kattselar för kattungar hittar du här.

Katthalsband GPS för kattungar? Katthalsband GPS är smarta katthalsband som tillåter dig att följa din katts utomhusvistelse. Du kan också ställa in Geofencing på GPS-halsbandet för kattunge. På så sätt får du en notifikation så snart din kattunge lämnar det förutbestämda området och också är lättare att hitta om katten skulle springa bort. 
 
Bästa katthalsbandet kattunge?
Vilket kattungehalsband som är bäst är svårt att svara på och beror kattungens ålder, storlek och ras samt vilket typ av spänne du föredrar och om du tycker att reflex är nödvändigt. 
 
Populära katthalsband kattunge
Våra mest populära katthalsband är modeller idag är Dogmans Katthalsband med namn, med reflex och snabbfästen samt Trixie Junior snygga kattungehalsband med reflex. Liksom de snygga katthalsband läder från Limex

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA KATTHALSBAND TILL DIN KATTUNGE?

Vet du inte vilket halsband till kattungen du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta ett katthalsband för kattungar som har de funktioner och egenskaper som passar dig och din katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut ett katthalsband till kattungen! Hos oss kan du köpa bra, snygga, coola och balla katthalsband, billigt och prisvärt både Online och i butik!