Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattunge / Sele för kattungar

Sele till kattungar

Sele Kattunge: I Vårt sortiment hittar du givetvis selar till kattungen i olika storlekar, material, färger och med reflex! Vare sig du söker en, sele kattunge med koppel eller en kattungesele med reflex så tror vi att du kommer att hitta något som passar dig och din kattunge. Nedan kan du förfina ditt urval utefter färg, storlek och om du önskar reflexer och andra viktiga egenskaper.

Läs mer om kattunge sele

Sele till kattungen i korthet

Sele till kattungen är en viktig del i att utforska omgivningen i sitt nya hem. Oavsett om du planerar att kattungen ska vara en innekatt eller utekatt så rekommenderar vi varmt att du köper en sele till kattungen. En selen kan vara lite läskig till att börja med för katten med det finns en del tips och tricks för att underlätta koppel och sele träning med kattungen. 


Att tänka på vid köp av kattsele till kattungen

Nedan har vi samlat de viktigaste att tänka på vid köp av selar till kattungar. Givetvis är behoven olika beroende på storlek på katt, om du behöver reflex, plats för att skriva telefonnummer och så vidare. Har du fler frågor är du varmt välkommen att höra av dig till oss!

 

Storlek på sele till kattungen

Att köpa rätt storlek på kattselen kanske är a och o? Många selar är av typen H-Sele, dvs. en del runt halsen och en del runt magen som sedan sitter ihop på ryggen eller bröstet. H-selarna för kattungar är mycket justerbara och kan i stort sett justeras till att passa alla storlekar på kattungar. Justera H-selen så att den sitter ganska tight men ändå så att du får in ett-två fingrar mellan selen och katten.

Sele till kattungen med eller utan koppel

Många gånger så är kattungeselar även kombinerade med kattkoppel. Vilket ger dig och din kattunge ett utmärkt startkit för att börja utforska omgivningen eller att ta med för kortare rastningar på resan. Har du tänkt att gå längre promenader med din kattunge eller använda en sele under längre stunder rekommenderar vi att du väljer en mer ergonomisk och bekväm kattungesele till katten. Dogman Mesh-sele och Curli Air Mesh sele fungerar utmärkt även till kattungar och sitter generellt mycket bekvämt. Kopplet som inkluderas i kattungeselar är ofta något kortare (120-140 cm) och ganska snart upptäcker vi att ett längre koppel till kattungen är att föredra.

 

Vanliga frågor om Sele till kattunge

Halsband eller sele? Halsband eller kattungesele? Har du tänk att gå promenader med din katunge så rekommenderar vi att du använder en sele då i stort sett alla halsband har säkerhetsfunktionen som gör att katthalsbandet "utlöser" om det blir drag i halsbandet. katthalsband hittar du här. 

Hur vänjer jag kattungen vid en sele? Hur du tränar kattungen att bära sele: Att vänja & selträna kattungen vid en sele kan krävas tålamod. Börja gärna tidigt i kattens liv så kommer det bli mycket lättare. Börja gärna försiktigt inomhus och låt kattungen leka av sig ordentligt och se till att kattungen är nöjd och belåten. Sätt sedan på selen utan att använda koppel och fortsätt gärna att leka eller ge kattungen mat så att den snabbt glömmer att den bär en sele. Upprepa detta flera gånger under en vecka så ska du se att katten snabbt har glömt bort att selen sitter där den ska. 

Tips: Om katten verkligen inte vill ha selen på sig så rekommenderar vi att du provar att spray Feliway Spray på kattungeselen innan nästa användning, vilket har en lugnande effekt.

När kattungen är bekväm att bära selen inomhus så är ni redo för nästa steg: Att använda koppel. Koppla kattungen försiktigt och lek gärna med favoritleksaken eller kattungens favorit kattgodis. Snart ska du se att kopplet är bortglömt och ni börjar bli redo att utforska världen utanför dörren. Prova gärna på egen tomt eller i en lugn park eller område i närheten av hemmet första turerna. Mycket handlar om att bygga upp kattungens självförtroende och vanan att bära kattselen och ett koppel.

Hur ska en sele sitta på kattungen? Hur en sele ska sitta på kattungen är inte alltid solklart. Nedan tar vi ett exempel från Petsafes populära kattsele (lik Active Canis rymningssäkra kattsele).

De flesta kattungeselar ser ut som ett H eller Y om man tittar på dem ovanifrån. Börja med att justera en av remmarna så de sitter lagom tight runt kattens hals (ca ett lillfinger mellan kattsele och katt), justera sedan magomkretsen till ungefär på samma sätt. Kattungar är väldigt smidiga djur och är du orolig att katten ska ta sig ur selen så rekommenderar vi att du provar inomhus de första gångerna så du kan vara trygg innan ni ger er ut på upptäcksfärd.

hur en kattsele ska sitta på katten

Hur ofta kan man gå ut med kattungen i sele? Hur ofta ni går ut på en promenad är helt upp till dig och kattungen. Vissa kattungar vill går mer än gärna ut flera gånger per dag eller vecka medan andra är rätt så nöjda att utforska utanför hemmet någon gång per vecka. Du får helt enkelt prova på och se vad din katt tycker om.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA EN SELE till Din kattunge?

Vet du inte vilken typ av sele kattunge eller vilken storlek du ska köpa? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en sele som har de funktioner och egenskaper som passar dig och din kattunge. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en sele! Hos oss kan du köpa bra, snygga, coola och balla sele till kattungar, billigt och prisvärt både Online och i butik!