Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattbädar & Igloos / Kylmattor & Kylbäddar

Kyldyna, Kylmatta & Kylbädd för katt

Kylmatta katt & Kyldyna katt: Även om katter kan uppskatta att ligga och sola sig så är det trots allt många gånger kan även katten tycka att det är alldeles för varmt under sommaren. Fördelarna med en kylmatta till katten är många. Här hittar du massor med svalkande kylmattor och kyldynor för katt. Se till att du och din katt är väl förberedda för en varma sommardagar med en kylfilt till katten.

Läs mer om Kylmattor & Kylbäddar för katt

Kort om Kylmattor & Kyldynor för katt

Liksom hundar så kan katter bli negativt påverkade av för hög temperatur och sover därför gärna mer på dagens varmare timmar för att undvika hettan. Kylmattor för katt är effektiva passivt svalkande kyldynor som ger en svalkande plats för kattten att sova på. Kyldynan för katt kan läggas över befintlig kattsäng, i soffan eller på golvet. 

 

Köpguide: Kylmattor & kylfiltar för katt

 

Välj rätt kylmatta, kylväst och kylbädd för din katt

Att välja rätt kylprodukt för katten är inte alltid helt lätt. Kylvästar för hund fungerar även bra på katter även om en kyldyna eller kylbädd för katt är att föredra. Erbjud gärna katten flera svalkande mattor och platser att ligga på. Tänk på att kylmattorna för katt kan vara känsliga för kattens vassa klor. Köp därför en kylmatta av bättre kvalitet och material för att vara säker på att den håller i längden.

 

Kylmattor & Kyldynor för katt

Kylmattor är enkla att använda, lätta att förvara när du inte använder dem och ger en svalkande effekt under de varmaste timmarna på dagen. Kylmattor för katter kan placeras på soffan, golvet, på en stol eller i sängen liksom i kattburen. Kylmattorna är även utmärkt att använda i transportburen för en sval transport.

 

Kylbäddar för katt

Kylbäddar för katt ger givetvis en mjukare och skönare, liksom svalkande sovplats än en kylmatta. Kylbäddarna fungerar på samma sätt som kylmattorna men erbjuder vadderade och sköna kanter för katten att vila huvudet på.

 

Val av kyldynans material

Vilken typ av material som används i kylmattan för katt har stor betydelse på både livslängden och den kylande effekten. Normalt sett är det en typ av gelé i kylmattor för katt som vid tryck (när katten ligger på den) aktiveras och ger en svalkande effekt. Billigare kylmattor tenderar till att inte fungera lika bra över längre tid. Desto tjockare kylmattan till katten är desto längre kommer den kylande effekten att vara. Normalt sett avtar effekten efter 3-8 timmar och då behöver kylmattan "vila" för att ge en kylande effekt igen.

 

Rätt Storlek på kylmatta för katt

Att välja rätt storlek på kylmattan för katten är enkelt. Välj hellre en för stor kylmatta till katten än en för liten. Kylmattorna kan även vikas dubbelt och ger på så sätt en ännu bättre kylande effekt.

 

Vanliga frågor om Kylmattor för katt

Kan jag tvätta kylmatta katt? Kylmattorna ska generellt inte tvättas i tvättmaskin. Utan använd gärna en fuktig trasa och torka rent kyldynan vid behov.


Hur många timmar ger kylmattan en kylande effekt? Hur många timmar kylande effekt kylmattorna för katt ger beror på flera faktorer och vilken typ av kyldyna du köper. Generellt så brukar kyldynan för katt ge en svalkande effekt 2-5 timmar beroende på märke och modell.


Är kylmattorna för katt farliga att använda? Kylmattorna för katt som vi säljer är fria från gifter och på så sätt säkra att använda. Vi rekommenderar dock att sluta använda kylmattan om det är så att det gått hål på den.

Vad innehåller kylmattor för katt? Kylmattorna för katt innehåller en giftfri kylgel där det varken behövs vatten, el eller nedkylning för att aktivera den. Kylmattorna för katt sänker effektivt ner kroppstemperaturen, vilket gör att katten inte behöver ligga på en kall yta för att bli sval.

 

Behöver du hjälp att köpa en kylmatta eller kyldyna till katten?

Vet du inte vilken storlek eller typ av kylmatta katt du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt efter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig på plats! Hos oss hittar du Kylmattor för katt från Dogman, Trixie, Active Canis med flera. Köp billigt online eller i butik.