Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundbäddar / Kylmattor & Kylbäddar

Kylbädd, Kyldyna & Kylmatta hund

Kylmatta hund & Kylbädd hund: Även om hundar kan uppskatta att ligga och sola sig så är det trots allt många gånger även hunden kan tycka att det är alldeles för varmt under sommaren. Fördelarna med en kylmatta eller kylbädd till hunden är många. Hos oss hittar du svalkande kylfiltar, kylmattor och kyldynor för hund från välkända varumärken som Trixie, Active Canis, Dogman med flera. Se till att du och din hund är väl förberedda för en varma sommardagar! Kika gärna in kyltäcken & kylvästar för hund här. Köp kylmatta till hund enkelt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm - Varmt Välkommen in!

Läs mer om Kyldynor & Kylbäddar för hund

Kort om Kylmattor & Kyldynor för hund

Liksom oss människor så kan hundar bli överhettade och negativt påverkade av för hög temperatur och sover därför gärna mer på dagens varmare timmar för att undvika hettan. Kyldynor är smidiga, enkla och effektiva verktyg för att ge vovven en svalkande plats att sova på. Kyldynor för hund kan läggas över befintlig hundbädd, i soffan, golvet eller i hundburen. Under promenaden så är ofta kylvästar eller kyltäcken mycket uppskattade av många hundar.

 

Kylmatta Hund - Att tänka på när du köper

 

Välj rätt svalkande underlag - Kylbädd, kylmatta eller kyldyna?

Att välja rätt kylprodukt för hunden är inte alltid helt lätt. Vilken typ av produkt du bör köpa beror till stor del på vid vilka tillfällen din hund är i behov av att svalkas. Är det efter träning, på promenad eller under aktivitet så rekommenderar vi en kylväst eller kyltäcke för hund. Dessa kylvästar kyler det viktigaste på hunden, bröstpartiet och fungerar genom att blötas ned. Komplettera gärna med en effektiv kylbädd eller kyldyna för hunden att sova på.

  • Kylbädd hund - Kylbädden är ofta bekvämare för hunden att sova på än en kyldyna hund. Den är heller inte lika enkel att ta med sig på kortare turer. Vi rekommenderar att du använder en kylbädd hemma och kompletterar med en kylfilt hund.

  • Kylmatta till hund - En kylmatta för hund erbjuder stor flexibilitet. Kylmattorna svalkar snabbt och enkelt, är lätta att ta med på resor och utflykter samt lämpar sig bra för användning på hundbädden, i buren eller på golvet. 

 

Kyldynor & kylmattor för hund

Kyldynor är enkla att använda, lätta att förvara när du inte använder dem och ger en svalkande effekt under de varmaste timmarna på dagen. Kyldynor till hundar kan placeras på soffan, golvet, på en stol eller i sängen liksom i buren. Kylmattorna är även utmärkt att använda i transportburen för en sval transport. Våra kyldynor är tillverkade av giftfria material som varken kräver vatten eller kylas innan användning. Kyldynorna ger en svalkande effekt av hundens kroppsvikt utan att vara för kalla.

 

Kylbäddar för hund

Kylbäddar för hundar ger givetvis en mjukare och skönare, liksom svalkande sovplats än en kyldyna. Kylbäddarna fungerar på samma sätt som kylmattorna men erbjuder vadderade och sköna kanter för hunden att vila huvudet på och lämpar sig därför bättre till den fasta sovplatsen. Kylbädd hund finns i flera modeller, färger och storlekar.

 

Val av kyldynans material

Vilken typ av material som används i kylmattan för hund har stor betydelse på både livslängden och den kylande effekten. Normalt sett är det en typ av gelé i kylmattorna som vid tryck (när hunden ligger på den) aktiveras och ger en svalkande effekt. Billigare kylmattor tenderar till att inte fungera lika bra över längre tid. Desto tjockare kyldynan är desto längre kommer den kylande effekten att vara. Normalt sett avtar effekten efter 3-8 timmar och då behöver kylmattan "vila" för att ge en kylande effekt igen.

 

Köp rätt Storlek på kylmatta & kyldyna för hunden

Att välja rätt storlek på kylmattan för hunden är enkelt. Välj hellre en för stor kylmatta än en för liten. Vissa kylmattor kan även vikas dubbelt och ger på så sätt en ännu bättre kylande effekt.

 

Vanliga frågor om Kyldynor & Kylbäddar för hund

Kan jag tvätta Kylmatta? Kylmattorna ska generellt inte tvättas i tvättmaskin. Utan använd gärna en fuktig trasa och torka rent kyldynan vid behov.


Hur många timmar ger kyldynan en kylande effekt? Hur många timmar kylande effekt kylmattorna för hund ger beror på flera faktorer och vilken typ av kyldyna du köper. Generellt så brukar kyldynan ge en svalkande effekt 2-5 timmar beroende på märke och modell.


Är kylmattorna för hund säkra att använda? Kylmattorna för hund vi säljer är fria från gifter och på så sätt säkra att använda. Vi rekommenderar dock att sluta använda och ersätta kylmattan om det är så att det gått hål på den.

Vad innehåller kyldynorna? Kyldynorna för hund innehåller en giftfri kylgel där det varken behövs vatten, el eller nedkylning för att aktivera den. Kyldynan sänker effektivt ner kroppstemperaturen, vilket gör att hunden inte behöver ligga på en kall yta för att bli sval.

Hur vet jag om hunden är för varm? Värmeslag hos hund är inte helt ovanligt och det är viktigt att du uppmärksammar tecken på värmeslag innan det är för sent. 

Tecken på värmeslag hos hund
  • Andningssvårigheter/flämtande.
  • Dreglar.
  • Orkeslöshet.
  • Ramlar under promenad.
  • Röda/torra slemhinnor.
  • Ökad puls.
  • Vinglig.

Går det för långt så kan symptom så som svimning, kräkningar och diarré uppkomma och då är det viktigt att söka vård.

För att förebygga värmeslag hos hunden är viktigt att hunden får i sig tillräckligt med vätska, gärna mindre mängd och ofta. Undvik att göra långa promenader under de varmaste timmarna på dagen och erbjud gärna en kyldyna eller kyltäcke till hunden.

 

Behöver du hjälp att köpa en kylmatta eller kyldyna till hunden?

Vet du inte vilken storlek eller typ av kylmatta hund du behöver eller som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt efter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig på plats! Hos oss hittar du Kylmattor för hund välkända varumärken så som Dogman, Trixie kyldyna, Active Canis med flera. Köp kylmatta till hund billigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka, Stockholm för att känna och klämma på både kylmatta, kylbädd och kyldynor.