Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Smådjur / Kanin / Burinredning / Matplats / Skålar & Vattenflaskor

Vattenflaska kanin & Kanin Matskål

Vattenflaska Kanin & Kanin Matskål: Kaniner behöver alltid ha tillgång till färskt vatten i en skål eller vattenflaska anpassad för kaniner. Vi rekommenderar i första hand att använda smidiga och smarta vattenflaskor som enkelt hängs på utsidan av kaninburen. Då håller sig kaninens vatten fräscht längre och är lättare att fylla på! En bra matskål till kaninen är givetvis också viktigt. Tänk på att köpa en matskål som gärna är tung i botten så att kaninen inte riskerar att välta ut skålen av misstag. Hos oss hittar du vattenflaskor & matskålar för kanin från välkända varumärken så som Trixie, Ferplast, Mason Cash, Classic och Akita.

Läs mer om matskålar & vattenflaskor för kanin

Kort om Matskålar & Vattenflaskor för kanin

Vilken matskål ska du välja? Först och främst så vill vi ju erbjuda kaninen allt den behöver på rätt sätt? Sedan kanske designen av en matskål också har betydelse för oss kaninägare. Även om många kaniner tycker om att vistas i grupp så är det bra om kaninerna får en varsin matskål och vattenflaska i buren. Nedan har vi samlat några tips för dig som letar efter matskål kanin eller vattenflaska till din kanin. 

 

Tips vid köp av vattenflaskor & kanin skål


Hur stor matskål ska kaninen ha?

En lagom stor kanin skål är så stor att den inte är i vägen i buren men samtidigt så pass stadig att den hålls på plats och att maten inte välts ut. Givevis bör kaninmatskålen rymma dagsransonen av kaninmat. Keramikskålar är något vi ofta rekommenderar till kanin då dessa generellt är både stadigare och tyngre och på så sätt löper mindre risk att vältas ut. Dessutom är de lätta att hålla rent. Mindre kaniner och dvärgkaniner bör erbjudas en något lägre skål för att nå ner till maten även när det är lite mindre mängd mat kvar i skålen.

Hur stor vattenflaska behöver kaninen ha?
Även om vattnet ska bytas varje dag i kaninens vattenflaska så ska det ändå räcka över hela dagen. Många gånger köper kaninägare för stora vattenflaskor som du istället kommer få hälla ut vatten ur varje gång du byter vatten. Vanligen rekommenderade storlekar på vattenflaskor är ca 600 ml till mindre kaniner och dvärgkaniner. Har du flera kaniner eller stora kaniner så hittar du även vattenflaskor till kanin upp till 1000 ml. Tänk på att kaninungar inte alltid är vana vid att dricka vatten ur en vattenflaska och därför bör erbjudas även en vattenskål tills dessa att de lärt sig att dricka ur flaskan.

Tips: När du fyller på kaninens vattenflaska så fyll den helt. Annars riskerar den att läcka ur pipen.

 

Vart är bästa placeringen av vattenflaskan & matskålen i kaninburen

Bästa placering av matskål kaninbur

Kaninens matskål bör placeras så att den inte är ivägen men att kaninen ändå har lätt att komma åt den. Står kaninens matskål på fel plats i buren riskerar kaninen att välta ut maten.

 

Bästa placering av vattenskål kanin

Vattenskålar bör placeras på en plats i buren där den inte riskerar att vältas ut av kaninen. Alternativt så använder du en vattenflaska som du enkelt kan hänga på utsidan av kaninburen och på så sätt slipper risken att kaninen välter ut skålen med vatten. Vattenflaskan går att placera i stort sett vart som helst i buren så länge kaninen enkelt kan komma åt den.

 

Vanliga frågor om Matskålar & Vattenflaskor för kanin

Behöver jag ha flera vattenflaskor? Vi rekommenderar att du erbjuder en flaska per kanin i kaninburen. 

Vattenflaska som tål kyla? Vintertid kan det vara knepigt att säkerställa att kaninens vatten inte fryser. Erbjud gärna både vattenflaskor och vattenskålar för utekaniner när det är kallt. Byt vatten flera gånger per dag.

 

Vet du inte vilken matskål eller vattenflaska kanin som passar din bur?

Vet du inte vilken typ av matskål eller vattenflaska som passar dig och din kanin? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt matskål och vattenflaska för dig och dina kaniner. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, billiga, kvalitativa matskålar och vattenflaskor, både online med hemleverans eller hämta i butik.