Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Smådjur / Kanin / Leksaker & Aktivering / Kaninhinder & Tunnlar

Kaninhinder, Hopphinder & Tunnlar för kanin

Kaninhinder, Hopphinder & Tunnlar: Aktivera och träna din kanin med kaninhinder! Hos oss hittar du kaninhinder och hopphinder från Välkända varumärken så som Trixie och Ozami. Vi erbjuder ställbara kaninhinder i trä och plast med olika svårighetsgrader som enkelt kan kompletteras för att bygga en hinderbana till din kanin. Läs gärna guiden, hur du lär kaninen kaninhoppning innan du börjar träna kaninhoppning.

Läs mer om Kaninhinder

Kort om Kaninhinder

Att lära dig och kaninen att hoppa hinder kan vara en både rolig, stimulerande och aktiverande aktivitet som stärker bandet mellan dig och din kanin. Det är en stor fördel om du börjar lära din kanin att hoppa redan i tidig ålder. Men bara för att din kanin är vuxen är det inte för sent att börja! Bättre sent än aldrig! Nedan går vi igenom olika typer av kaninhinder liksom en enklare guide för hur du lär din kanin att hoppa hinder och vad du ska se upp med. Tunnel kanin, kaniner uppskattar även tunnlar och rör att leka i.

Olika typer av kaninhinder

 

Kaninhinder - Kon

Kaninhinder i konform med ribbor är smidiga startkit som ger dig och din kanin möjligheter att både prova på med enklare hinder liksom att avancera upp till svårare svårighetsgrader och högre hinder. Dessa kaninhinder finns i kompletta sett som gör dem utmärkta att börja med.

 

Hopphinder för kanin bommar

Klassiska kaninhinder så som Ozami Kaninhopp med bommar i olika svårighetsgrader passar också utmärkt som både starthinder liksom för den mer avancerade kaninhopparen. Ozami Kaninhopp finns i tre olika svårighetsgrader och varje enskilt hopphinder för kanin kan även anpassas till både enklare och svårare svårighetsgrad.

 

Bygga eget kaninhinder

För dig som vill bygga ditt eget kaninhinder så finns det många ritningar på kaninhinder online. Att bygga ett eget hinder kan vara det absolut enklaste sättet att prova på om kaninhoppning är något för er eller för att bygga en kanin hinderbana. Tänk på att ha tålamod med din kanin när ni tränar kaninhoppning.

 

Vanliga frågor om kaninhinder & tunnlar

Hur lär jag kaninen att hoppa? Det är en fördel att börja lära kaninen redan när kaninen är en kaninunge men det är absolut inte för sent att börja träna kaninhoppning med kaninen. Att börja med kaninhoppning och lära kaninen att hoppa i kaninhinder kräver tålamod av dig som ägare. Även om alla kaniner kan hoppa så är det inte säkert att din kanin uppskattar och tycker att det är kul att hoppa hinder.

Steg 1: Låt kaninen vänja sig vid att ha kaninsele.

En mjuk och skön sele är första steget i kaninhoppning. Kaninen kommer behöva vänja sig vid ett koppel som stramar och att känna av hur den ska röra sig. Lämpligt är att börja träna vid ca 3 månaders ålder och i en miljö som är lugn.

När kaninen är bekväm med sin sele är det dags att börja vänja den vid att gå i koppel. Dra inte i kopplet utan låt till en början kaninen bestämma. När den har vant sig börjar du försiktigt styra den.

Selen och kopplet får inte ge en negativ känsla.


Steg 2: Lär kaninen kommandon

Kaniner är smart och mycket läraktiga djur så börja med de enkla kommandona "Framåt" och "Stanna". En lite puff mot baken samtidigt som du ger ordern är ofta mer effektivt än att försöka dra kaninen framåt i kopplet.

För att få den att stannan använder du kopplet men utan att rycka, låt kaninen känna ett milt motstånd. Ge kaninen uppmuntran och belöna när den gör rätt och börja med kortare träningslektioner så djuret inte tröttnar. Använd gärna en klicker i din träning och ha mumsigt belöningsgodis avsett för kanin redo. 

Hur får jag en kanin att springa? Kaniner kan springa upp till 40 km/h, men att få kaninen att börja springa är inte alltid så lätt. Som med all träning när det kommer till djur så behöver du ha tålamod och inte dra i koppel & sele utan förstärk önskat beteende med belöning som ex. kaningodis. Enklaste sättet att få fart på din kanin är med en liten buff eller knuff på rumpan för att få kaninen att röra på sig. Belöna sedan när kaninen gör det du önskar med kaningodis..

 

Hur långt kan en kanin hoppa? Det svenska rekordet på hur högt en kanin kan hoppa är hela 105 cm högt och 275 cm långt. Många kaniner (beroende på ras) kan hoppa 30-60 cm utan att ni tidigare har tränat kaninhoppning. Det viktigaste är att du tränar din kanin och ökar intervallen samt höjden allt eftersom att du och din kanin blir bättre på att träna och hoppa.

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA KANINHINDER & HOPPHINDER TILL KANINEN ELLER KANINUNGEN?

Är du osäker på vilket kaninhinder eller hopphinder för kanin du ska köpa till din kanin eller kaninunge? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta ett bra startkit eller kaninhinder för dig och din kanin. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra, billig och prisvärda kaninhinder både Online med fri hemleverans och i Butik.