Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Smådjur / Kanin / Burinredning / Toalett & Tillbehör

Kanintoalett, Toaströ & Tillbehör för kaninen

Kanintoalett & Tillbehör: Många nyblivna kaninägare tänker inte på att kaniner många gånger kan bli helt rumsrena, även om det för vissa individer tar lite längre tid. I många hem där kaninerna har blivit rumsrena (vilket de flesta blir) så får kaninerna gå fria, vilket blir både roligare för kaninen och er. Givetvis finns det fler smarta tips för att underlätta träningen på att bli rumsren. Dessa kan du läsa mer om nedan. Hos oss hittar du kanintoaletter från välkända varumärken så som Trixie, Toa-lätt & Dogman till bra priser! 

Läs mer om kanintoalett

Kort om kanintoalett

Att kaninen har en egen toalett i sin bur är självklart för många kaninägare. Har du en gång lärt din kanin att bli rumsren så kommer du aldrig se tillbaka på tiden innan. Nedan kan du läsa flera bra tips om hur du tränar din kanin att bli rumsren liksom vilka kanintoaletter som brukar fungera bäst.

 

Tips vid köp av kanintoalett


Hur stort toalåda ska kaninen ha?

Många gånger är ytan i kaninens bur begränsad och generellt så är det just burens golvyta som begränsar kanintoalettens storlek. Kaninens toalåda behöver inte vara större än att kaninen får plats i den och kan vända på sig. Har du en kaninunge eller dvärgkanin så rekommenderar vi en kanintoalett med lägre insteg, så kaninen enkelt kan komma i och ur lådan. Hörtoaletter är populära val bland kaninägare då de ger kaninen tillräcklig yta att utföra sin behov på liksom att den inte tar upp så stor plats i buren.

Bästa placering av kaninens toalett?

Vi rekommenderar att låta kaninen bo in sig i sin bur ett tag. Snart kommer du upptäcka att kaninen gör sina behov på ett visst ställe - där brukar det vara lämpligt att placera kanintoaletten till en början. När kaninen har blivit rumsren kan du prova att flytta toalådan till en plats där ni vill ha den.

 

Hur ofta gör jag rent kaninens toalåda?

Att göra rent kaninens toalett bör vara en del av den dagliga rutinen, vilket även gör att du upptäcker om kaninen plötsligt skulle få för sig att byta plats att utföra sin behov på och då kan du vara snabb på att flytta kanintoaletten dit. Tips: Använd en toalettspade för snabbare och smidigare rengöring!

 

Vad ska jag ha för material i kaninens toalett?

Det finns många olika alternativ att använda som toaströ till kaninernas låda. Undvik att använda samma material som du använder på botten i kaninburen till toalådan för att göra det tydligare för kaninen vad som är vad. Undvik halm och spån i kaninens toalett. Vanligtvis använder de flesta kaninägare Toa-lätt papperspellets eller Peewee träströ. Men även kristallsand och andra typer av träströ fungerar utmärkt för kaninens toalett.

 

Vanliga frågor om kanintoaletter

Hur ofta kissar en kanin? Normalt kissar en kanin ca 2-4 gånger per dygn. Märker du att din kanin kissar oftare än så bör du kontakta en veterinär om du är orolig att något inte står rätt till.

När blir en kanin rumsren? Att träna kaninen att bli rumsren går inte på en dag. Börja gärna när kaninen är ung, vilket brukar göra det enklare att träna kaninungen att bli rumsren. Men räkna med att det kan ta upp till två - tre månader innan kaninen är rumsren. Ha tålamod!

Hur lär jag kaninen att bli rumsren? Att träna kaninen att bli rumsren kräver tålamod och rätt metodik. Kaniner kan även bli rumsrena utan vidare träning. Nedan går vi igenom ett par enkkla tips som kommer underlätta rumrenhetsträningen!

  • Börja med att identifiera vart kaninen utför sina behov. När du hittat vart eller vilka platser kaninen normalt utför sina behov på så sätter du dit en kanintoalett där du lägger ner befintlig avföring i.

  • Tänk på att kaninen gärna utför sina behov på flera platser och därför kan flera kanintoaletter behövas i buren.

  • Kontrollera varje dag vart kaninen utför sina behov och om nya platser hittas så lägger du över kaninens avföring i kanintoaletten. 

Ha tålamod och upprepa dessa punkter så kommer du snart ha en kanin som är rumsren!

 

Är du osäker på vilken kanintoalett som passar din kanin & kaninunge?

Vet du inte vilken typ av kanintoalett eller hur du tränar din kanin att bli rumsren? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt kanintoalett och ger dig tips & råd för att träna din kanin att bli rumsren. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, billiga, kvalitativa kanintoaletter både online med möjlighet till fri hemleverans eller hämta i butik.

30 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris