Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Smådjur / Marsvin / Bur & Transport

Marsvinsburar & Transportbur

Marsvinsbur & Transportbur Marsvin: Oavsett om du söker innebur, transportbur, hagar eller uteburar för marsvin så har du hittat rätt. I vårt sortiment hittar du kvalitativa, billiga, kompletta kitt och burar för marsvin i alla olika storlekar och åldrar. Hos oss hittar du Marsvinsburar från välkända varumärken som Sunnypet, Trixie och Ferplast. Läs gärna mer om vad du bör tänka på när du köper Marsvinsburar nedan.

Läs mer om Marsvinsbur

Kort om Marsvinsburar

Att köpa rätt bur till marsvinen tycker vi är viktigt, därför har vi försökt att göra valet lättare. Nedan har vi samlat matnyttig information som kan vara bra att tänka på vid val av Marsvinsbur - Buren är trots allt en stor del av marsvinens liv, då tycker vi att buren ska vara stor, erbjuda utrymme att röra sig på och trivas i. 
  

 

Att köpa en Marsvinsbur


Hur stor ska Marsvinsburen vara?

Beroende på storlek och vikt på gnagarna så ska burstorlekarna anpassas efter detta. Lagen som styr storlek på marsvinsburen kallas L80. Nedanstående mått och ytor är det som gäller att erbjuda din marsvin som minsta mått. Vi tycker att du ska erbjuda din marsvin större ytor än så för att trivas ordentligt. Nedanstående information är hämtad från Jordbruksverkets hemsida 2021.

Minsta mått marsvinsbur enligt L80

Djurart

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Marsvin

0,3 m²

0,15 m²

0,4 m

0,25 m

 

 

Marsvinsbur - inomhus

Planerar du att marsvinen ska bo inomhus så bör minsta höjd vara 25 cm i buren. En bra marsvinsbur för inomhusbruk erbjuder allt marsvinen behöver i form av yta, hus, toalett, vattenflaska och matskål. Det är också viktigt att tänka på hur luckor är placerade på buren liksom andra små detaljer som gör buren lättare att underhålla.

 

Marsvinsbur Utomhus

Precis som vid valet av inneburar så ska uteburar erbjuda minsta tillåtna yta och höjd per marsvin enligt L80. Dessutom är det viktigt att tänka på placeringen av uteburen liksom att marsvinen erbjuds en väderskyddad del oavsett årstid. Glöm inte att underhålla marsvinsbur utomhus så håller den i många år!

 

Hage

Smådjurshage marsvin: Om du endast planerar att ha marsvinen i hage under kortare stunder så är det inte så mycket du behöver tänka på förutom att hagen för marsvinet bör vara stor nog för att marsvinen ska kunna röra sig fritt och obehindrat samt erbjudas en solskyddad plats. 

Planerar du att marsvinen ska bo i en hage under sommarhalvåret så är det viktigt att hagen är större än 0,3m2. Detta är minimimått för marsvin, vi rekommenderar att du erbjuder ditt marsvin en större yta att röra sig på. Glöm inte att marsvinet måste erbjudas en väderskyddand plats i hagen.

 

Marsvinsbur Plexiglas

Det är populärt för den händige att bygga en egen marsvinsbur i plexiglas. Det finns mängder av ritningar för att bygga marsvinsbur själv. Plexiglas tillåter dig att se vad marsvinen gör och gör även buren lättstädad.

 

Transportbur marsvin

En bra transportbur för marsvinen är a och o. Precis som för många andra djurslag så regleras det hur marsvin ska transporteras i L80-lagen.

Vad säger lagen om marsvinstransportburar? Den Svenska lagen som reglerar hur sällskapsdjur och marsvin får transporteras i bil är relativt ny och har uppdateras ett antal gånger. Senaste uppdateringen skedde 2019 gällande transport av marsvin. Lagen reglerar bland annat hur stor en transportbur för en eller flera marsvin minst måste vara, att marsvin inte får transporteras lösa i bil m.m. Mer om vad lagen reglerar kan du läsa nedan under vanliga frågor.

 

Vanliga frågor om marsvinsbur

Hur ska man inreda en marsvinsbur? Marsvinsburen ska inredas på ett sätt som gör att marsvinen trivs, får utlopp för sina behov och möjlighet att röra sig.

Lämplig inredning i en marsvinsbur är:
  • Matkskål.
  • Vattenskål.
  • Hus att gömma sig i.
  • Toalett.
  • Bekvämt bottenmaterial.
  • Leksak.

Kolla gärna in vår guide för skötselråd marsvin & komplett inköpslista för marsvin här.Hur stor bur till två marsvin? För grupphållning av marsvin så rekommenderas: Se minsta tillåtna mått enligt L80 nedan.

Djurart

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Marsvin

0,3 m²

0,15 m²

0,4 m

0,25 m


 Jag behöver en reservdel, hur löser jag det? Om du söker reservdelar så kan vi givetvis beställa hem åt dig. De flesta delar, gångjärn och skruvar kan beställas separat vid behov. Kontakta oss på 08-7020304 eller kundservice@simbi.nu så hjälper vi dig!

Vi funderar på att skaffa marsvin, vad behöver vi? Går ni i tankarna på att skaffa marsvin så har vi en utmärkt guide och inköpslista sammanfattad med allt du behöver för att ta emot marsvinen. Inköpslista & guiden hittar du här.

 

Behöver du hjälp att köpa marsvinsbur?

Vet du inte vilken typ eller storlek på marsvinsbur som passar dig och dina marsvin bäst? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek och typ av marsvinsbur. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta en bra marsvinsbur, billigt för inomhus och utomhusbruk. Köp Online med fri hemleverans eller i butik.