Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Smådjur / Hamster / Hamsterburar

Hamsterbur, Transportbur & Hamsterhage för dvärghamster & guldhamster

Hamsterbur & Transportbur hamster: Oavsett om du söker dvärghamster bur, guldhamster eller en hamsterhage så har du hittat rätt. I vårt sortiment hittar du kvalitativa, billiga, kompletta kitt och burar för hamstrar i alla möjliga olika storlekar. Hos oss hittar du hamsterburar & transportbur hamster från välkända varumärken som Ferplast, Trixie och GD. Glöm inte att komplettera buren med rolig burinredning så som hamsterhus och hamsterleksaker.

Läs mer om hamsterburar för dvärghamster & guldhamster

Kort om Hamsterburar

Att köpa rätt hamsterbur tycker vi är viktigt, därför har vi försökt att göra valet lättare. Nedan har vi samlat matnyttig information som kan vara bra att tänka på vid val av hamsterbur - Hamsterburen är trots allt en stor del av hamsterns liv, då tycker vi att buren ska vara stor, erbjuda hamstern utrymme att röra sig på och trivas i. I vår snabbguide nedan går vi igenom vanliga frågor och typer av burar för att göra ditt val enklare. Har du frågor som inte besvaras i texten är du varmt välkommen att höra av dig till oss.
  

 

Att köpa en hamsterbur


Hur stor ska hamsterburen vara?

Beroende på vilken ras på hamster och om du har flera hamstrar i grupp så ska burens storlek anpassas efter detta. Lagen hamsterburarnas rekommenderade storlekar är L80. Nedanstående mått och ytor är det som gäller att erbjuda din hamster som minsta mått. Vi tycker att du ska erbjuda din hamster större ytor än så för att trivas ordentligt. Nedanstående information är hämtad från Jordbruksverkets hemsida 2021.

Minsta mått hamsterbur enligt L80

Djurart

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Marsvin

0,3 m²

0,15 m²

0,4 m

0,25 m

Guldhamster

0,12 m²

0,06 m²

0,25 m

0,2 m

Dvärghamster

0,09 m²

0,045 m²

0,2 m

0,2 m

Husmus

0,09 m²

0,018 m²

0,2 m

0,2 m

Gräsmus och Taggmus

0,09 m²

0,03 m²

0,2 m

0,2 m

 

Olika varianter av hamsterburar

Hamsterbur i glas

Hamsterbur i glas har blivit mer och mer populära. Burarna i glas är praktiska då de ger hamstern mycket möjligheter till att gräva och leka i spån och sand utan att skvätta ut burinnehållet utanför buren som många gallerburar normalt sett gör. Även akvarium fungerar bra som hamsterburar, tänk dock på att eventuellt lock måste vara heltäckande utan några glipor som hamstern kan ta sig ut ur. Men tänk på att en hamsterbur i glas måste erbjuda god ventilation för hamstern.

 

Dvärghamster bur & Bur till möss

Välj ut en Dvärghamster bur som följer minst de rekommenderade måtten och tänk på att eventuellt galler inte få ha för stora mellanrum då dvärghamstrar kan bli väldigt små och är proffs på att smita! Vi rekommenderar burar med solid plastbotten eller glasburar. Erbjud gärna grävlådor, ordentligt med spån och andra hamsterleksaker.

 

Guldhamster bur

När du väljer en bur itll guldhamster gäller det att minsta måtten är uppfyllda enligt L80 - tabell kan du hitta nedan under vanliga frågor och svar. En Guldhamster har i stort sett samma behov som dvärghamstrar även om de kräver större ytor. Vi rekommenderar inte gallerburar utan välj gärna en guldhamsterbur utan kanter på insidan (hamstrar tycker om att gnaga och kan tycka att kanterna är i vägen). Även glasburar är populära för guldhamstrar.

 

Hamsterhage

En hamsterhage är ett utmärkt sätt att låta hamstern få komma ut och utforska världen på utan att riskera att smita eller utsättas för risker. Hamsterhagarna är lätta att sätta ihop och plockas snabbt undan när ni inte behöver använda den. Inred gärna hamsterhagen med några mysiga hamsterhus & grävlådor

 

Transportbur Hamster

Måste jag ha en transportbur till hamstern? Kort och gott, ja, med vissa undantag som du kan läsa mer om nedan. En Transportbur till hamstern är superbra att ha när du ska ut och resa eller göra ett besök hos veterinären eller om ni av andra skäl behöver en transportbur till hamstern så gäller det att köpa en transportbur ni blir nöjda med i längden! Hos oss hittar du praktiska transportburar för hamster från populära varumärken så som Ferplast och Trixie. Våra mest populära transportburar för hamstrar är Ferplast aladino & Trixie Pico hamstertransportbur.

Tänk på att om du transporterar hamstern i t.ex. bilen så ska det ske på ett säkert sätt. Hamstern får inte riskera att bli skadad eller lida i samband med transporten. Vilket innebär bland annat att hamstern måste vara säkrad vid en inbromsning. Vilket du gör enklast med en bra transportbur till hamstern. Transportburen får förvaras i bagageutrymme, men bara om det går att se till hamstern från bilens personutrymme. 

 

Vanliga frågor om hamsterbur & hamsterhage

Hamsterbur mått? Enligt L80 måste hamsterburarna hålla dessa mått för att vara godkända enligt lag. Vi rekommenderar dock att du köper en större bur än minsta möjliga.

Djurart

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Guldhamster

0,12 m²

0,06 m²

0,25 m

0,2 m

Dvärghamster

0,09 m²

0,045 m²

0,2 m

0,2 mDvärghamster bur mått?? Enligt L80 måste en dvärghamsterbur hålla dessa mått för att vara godkända enligt lag. Vi rekommenderar dock att du köper en större bur än minsta möjliga.

Djurart

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Dvärghamster

0,09 m²

0,045 m²

0,2 m

0,2 m
Guldhamster bur mått? Enligt L80 måste en dvärghamsterbur hålla dessa mått för att vara godkända enligt lag. Vi rekommenderar dock att du köper en större bur än minsta möjliga.

Djurart

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Guldhamster

0,12 m²

0,06 m²

0,25 m

0,2 m
Jag behöver en reservdel, hur löser jag det? Om du söker reservdelar till din hamsterbur så kan vi givetvis beställa hem åt dig. De flesta delar, gångjärn och skruvar kan beställas separat vid behov. Kontakta oss på 08-7020304 eller kundservice@simbi.nu så hjälper vi dig!

Vi funderar på att hamster, vad behöver vi? Går ni i tankarna på att skaffa en hamster så har vi en utmärkt guide och inköpslista sammanfattad med allt du behöver för att vara redo för en hamster i hemmet. Inköpslista & guiden hittar du här.

 

Är du osäker på vilken hamsterbur eller hamsterhage du ska köpa?

Vet du inte vilken typ eller storlek av hamsterbur som passar er? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att köpa rätt hamsterbur. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra burar till dvärghamstrar och guldhamstrar. Köp Online med fri hemleverans eller i butik.