Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Smådjur / Hamster / Burinredning / Sand, Botten- & Bomaterial

Bottenmaterial, Bomaterial & hamster sand

Bomaterial Hamster, Bottenmaterial Hamster & Hamster sand samt hamster spån: Att hitta rätt bottenamaterial oavsett om du föredrar spån, Carefresh, hampaströ eller något annat strö eller spån för att täcka botten på hamsterburen kan vara knepigt. Vi vill gärna ha ett bottenmaterial till hamsterburen som har hög uppsugningförmåga, håller sig fräscht längre och inte luktar illa! Hos oss kan du köpa spån hamster, carefresh och Alspån till hamsterburen från välkända varumärken med giftfria och säkra innehåll.

Läs mer om Bottenmaterial hamster & hamster sand

Kort om Bottenmaterial, Badsand & Hamster spån

Många kriterier ska burspånet eller bottenamterialet till hamsterburen uppfylla. Vi vill gärna att burspånet ska vara dammfritt, ej lukta, hålla sig fräscht länge och givetvis vara bra för hamstern! Vi rekommenderar att du har ett djupt lager med bottenströ för hamstern om 20-40 cm beroende på typ av bur. Nedan går vi igenom ett par läsvärda tips om olika typer av bottenmaterial och spån till hamstern.

 

Tips vid köp av Bottenmaterial till hamstern


Alspån

Alspån är ett riktigt bra alternativ för dig som är känslig mot vanligt spån eller dammet från spån. Alspån fungerar också riktigt bra till hamstrar och fastnar inte i pälsen lika lätt. Alspånet har bra egenskaper, dammar lite och håller lukt borta länge!

 

Hamster spån

Hamster strö: Spån finns i en mängd olika varianter och kvaliteer. Burspån är utmärkt bomaterial hamster. Vi föredrar att sälja svenskt spån i så stor utsträckning som möjligt från lokala producenter. Det är viktigt att giftfritt spån används, dvs. spån som inte kommer från behandlat eller tryckimpregnerat trä då detta är giftigt för hamstrar. 

 

Hamster sand & Hamster sandbad

Sandbad är utmärkta att erbjuda hamster i buren. Ett sandband ger hamstern möjlighet att rengöra sig själva. Överlag så föredrar hamstrar att undvika att bada som oss människor. Sanden är ett utmärkt sätt att få bort oljor och fett i hamsterns päls. Därför är hamster sand viktigt att erbjuda i hamsterns bur.

 

Vanliga frågor om Burströ, Bottenmateril & hamster sand för hamstrar

Hur ofta behöver jag byta ut bottenmaterialet? Hur ofta du behöver byta ut bottenmaterialt, burspånen beror på dels hur många hamstrar du har liksom hur mycket hamstern vistas i buren men ett riktmärke är att byta ut allt bottenmateril baserat på hur mycket det luktar eller minst en gång i veckan.

Hur ofta ska jag göra rent hamsterburen? Den dagliga rutinen bör innefatta att göra grovrent i buren, dvs ta bort bajs m.m. Läs gärna vår kompletta guide för skötselråd för hamster.

 

Är du osäker på vilket bottenmaterial eller burspån som passar dig och din hamster?

Vet du inte vilken typ av burströ, alspån eller spån som passar dig och din hamster? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt typ av bottenmaterial för er. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, billigt burspån och bottenmaterial både online med möjlighet till fri hemleverans eller hämta i butik.