Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Smådjur / Bur & Transport / Smådjursburar / Illerburar & Chinchillabur

Illerburar & Chinchillabur

Illerburar & Chinchillaburar: Oavsett om du söker en rymlig bur till din iller eller Chinchilla så har du hittat rätt. I vårt sortiment hittar du kvalitativa, billiga, kompletta illerburar och chinchilla burar i flera former, varianter och storlekar. Hos oss hittar du Illerburar och chinchillaburar från välkända varumärken som Sunnypet, Trixie och Ferplast. Vi har över 25 års erfarenhet av gnagare - Besök gärna vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Välkommen in!

Läs mer om Chinchillaburar & Illerburar

Kort om Iller- & Chinchillaburar

Att köpa rätt bur tycker vi är viktigt, därför har vi försökt att göra valet lättare. Nedan har vi samlat matnyttig information som kan vara bra att tänka på vid val av bur till illrar och chinchillor. Buren är trots allt en stor del av gnagarens liv, då tycker vi att buren ska vara stor, erbjuda utrymme att röra sig på och trivas i. Många chinchilla och illerägare låter sina djur vara fria i hemmet eller inreder ett helt rum för dem och använder endast buren som en sovbur, både chinchillor och illrar är djur som är aktiva och behöver stora ytor för att trivas.
  

 

Att köpa en Iller- & Chinchillabur


Hur stor ska buren vara?

Beroende djurslag så ska buren givetvis anpassas efter detta. Lagen som styr storlek på burstorleken kallas L80. Nedanstående mått och ytor är det som gäller att erbjuda din chinchilla och iller som minsta mått. Vi tycker att du ska erbjuda din gnagare större ytor än så för att trivas ordentligt. Nedanstående information är hämtad från Jordbruksverkets hemsida 2021.

OBS! Erbjud stora ytor till din chinchilla och iller. Buren bör endast ses som en sovbur.

Minsta mått på illerbur & chinchillabur enligt L80

Djurart

Minsta tillåtna yta

Minsta yta per djur vid grupphållning

Minsta mått på kortaste sidan

Minsta höjd

Marsvin

0,3 m²

0,15 m²

0,4 m

0,25 m

Guldhamster

0,12 m²

0,06 m²

0,25 m

0,2 m

Dvärghamster

0,09 m²

0,045 m²

0,2 m

0,2 m

Chinchilla

0,5 m²

0,25 m²

0,5 m

1,0 m

Degu

0,3 m²

0,15 m²

0,4 m

0,4 m

Brun råtta

0,18 m²

0,06 m²

0,3 m

0,3 m

Gerbil

0,12 m²

0,06 m²

0,25 m

0,2 m

Husmus

0,09 m²

0,018 m²

0,2 m

0,2 m

Gräsmus och Taggmus

0,09 m²

0,03 m²

0,2 m

0,2 m

 

 

Vanliga frågor om illerburar & chinchillabur

Hur ska man inreda en buren? Buren ska inredas på ett sätt som gör att djuret trivs, får utlopp för sina behov och möjlighet att röra sig.

Lämplig inredning i en chinchillabur & illerbur:
  • Matkskål.
  • Vattenskål.
  • Hus att gömma sig i.
  • Toalett.
  • Bekvämt bottenmaterial.
  • Leksak.


Jag behöver en reservdel, hur löser jag det? Om du söker reservdelar så kan vi givetvis beställa hem åt dig. De flesta delar, gångjärn och skruvar kan beställas separat vid behov. Kontakta oss på 08-7020304 eller kundservice@simbi.nu så hjälper vi dig!

Vi funderar på att skaffa kanin, vad behöver vi? Går ni i tankarna på att skaffa en kanin så har vi en utmärkt guide och inköpslista sammanfattad med allt du behöver för att ta emot din kaninunge. Inköpslista & guiden hittar du här.

 

Behöver du hjälp att köpa en illerbur eller chinchillabur?

Vet du inte vilken typ eller storlek av bur som passar dig och din chinchilla eller iller bäst? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt storlek på iller och chinchillabur. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta en bra bur, billigt. Köp Online med fri hemleverans eller i butik.