Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Matplats / Vattenfontän

Vattenautomat & Vattenfontän hund

Vattenfontän till hund: Söker du en vattenfontän för hund som håller vattnet fräsch och rent? Hos oss hittar du vattenfontäner till hund i keramik, plast, aktivt kol & filtrering, med belysning och reservdelar för vattenfontäner. Många hundar föredrar rinnande vatten, en vattenfontän till hund ger både rinnande färskt och rent vatten samtidigt som det kan bidra till att stimulera drickande liksom motverka vätskebrist hos hund. Hos oss kan du köpa vattenfontän till hund från välkända varumärken så som Trixie, Petsafe och Ferplast. Köp Vattenfontän till hund enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Varmt välkommen in! 

Läs mer om Vattenfontäner till hund

Kort om Vattenfontäner för hund

Fördelarna är många: En vattenfontän till hunden säkerställer att vattnet håller sig fräscht och rent i och med både biologisk och mekanisk filtrering. Vattenfontänen bidrar inte bara till att motverka uttorkning utan stimulerar även till ökat vätskeintag. 

 

Vattenfonäner för hund

Vattenfontäner uppskattas av nästan alla hundar, fontänen säkerställer att vattnet håller sig fräscht, cirkulerar hela tiden och filtreras genom ett mekaniskt och biologiskt filter. Värt att tänka på är att använda ett underlägg eller något annat under vattenfontänen som skyddar eventuellt känsliga golv. Många hundar kan skvätta när de dricker. Vid varmare temperaturer och på sommaren är det viktigt att uppmuntra hunden att dricka ordentligt. Genom att uppmuntra din hund att dricka ordentligt så minskar risken avsesvärt för urin- och njurrelaterade sjukdomar och stenar.

 

Fördelar med vattenfontäner till hund

  • Ökar vätskeintaget.
  • Minskar risk för uttorkning.
  • Håller vattnet fräscht längre.
  • Filtrerar bort kemiska orenheter (kolfilter).

 

Vanliga frågor om Vattenautomater & Vattenfontäner för hund

Vart är bästa placeringen av vattenfontänen?

Bästa placeringen av en dricksfontän till hund?

Placera gärna dricksfontänen på ett underlägg om du har känsliga golv eller om din hund skvätter. Dricksfontänen kan placerar i stort sett vart som helst så länge tillgång till ett eluttag finns.Hur ofta ska man byta kolfilter?

Hur ofta ska man byta kolfilter i vattenfontän till hund?

Hur ofta du ska byta filter på vattenfontänen beror på belastningen på vattnet och vad tillverkaren rekommenderar. Har du många hundar kan det vara en god idé att byta filter mer frekvent än vad tillverkaren anger och ca en gång per kvartal eller oftare.

Hur ofta ska jag göra rent vattenfontänen?

Hur ofta ska man diska en vattenfontän till hunden?

De flesta vattenfontäner kan diskas i diskmaskin, vilket är en stor fördel. Försök att rengöra vattenfontänen frekvent och efter behov. Vi rekommenderar att du byter vatten och gör en rengöring gärna en gång per vecka för att vattenautomaten ska hålla sig fräsch länge.


 

Behöver du hjälp att välja rätt dricksfontän eller vattenfontän till din hund?

Vet du inte vilken vattenfontän, dricksfontän hund eller vilket filter som passar? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt utefter vattenfontän utefter era behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du hitta bra, prisvärda och billiga vattenfontäner för hundar online och i butik.