Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Träning & Bruks / Ute & Trädgård / Hundpool

Hundpool

Hundpool är kanske en av sommarens mest uppskattade hundpryl på varma sommardagar. Hundpooler finns i flera olika storlekar - allt från hundpool stor till hundpool för små hundar. Hundpoolerna är lätta att fylla, säkra att använda och framförallt mycket uppskattade av varma hundar på sommaren! Hos oss kan du köpa noggrant utvalda hundpooler från välkända varumärken så som Dogman, Trixie och Active Canis. Köp hundpool online med fri frakt eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

Läs mer om hundpooler

Kort om hundpool

Hundpool är något som vi vet att våra kontorshundar uppskattar alla varma sommardagar. Det kan ju även hända att vi som hundägare plaskar lite i hundpoolen med fötterna också! Oavsett så tror vi att du och din hund kommer njuta av hundpoolen vid många tillfällen under varma sommardagar.

 

Att tänka på när du köper en hundpool

Att köpa en hundpool är egentligen inte speciellt svårt. Tänk ut en passande storlek för dig och din hund samt se till att köpa en hundpool med stadig och "krafssäker" botten liksom att du inte fyller hundpoolen till mer än 75% för att den inte ska börja bågna. Alternativt så kan du du tömma ut hundpoolen med jämna mellanrum - vilket också gör att vattnet är fräscht. Tänk dock på att även om hundpoolerna är tillverkade för att tåla hundens klor så är det en god idé att hålla klorna klippta och korta för att hundpoolen ska hålla länge.

 

Olika storlekar & material på hundpool

Generellt så är alla hundpooler på marknaden idag tillverkade i plast eller PVC (Polyvinylklorid). PVC är ett resistent material och används ofta i utomhusprodukte. Vilket gör att hundpoolerna är rep- och klotåliga. Sidopanelerna är ofta tillverkade i MDF-fiberbrädor, kompositpaneler eller hårdplast. Det är dessa paneler som ger hundpoolen dess struktur.

Storlek på hundpool

Storleken på hundpoolen är ofta angedd i diameter och höjd, vilket styr den totala volymen i hundpoolen. Hundpoolerna är inte avsedda för hunden att simma i utan snarare ge en möjlighet att svalka av sig.

  • Hundpool till liten hund - Till små hundar räcker ofta en hundpool om ca 70-120L. 

  • Hundpool Stor - Till medelstora och större hunder rekommenderar vi hundpool från 120 L upp till 800 L beroende på hundens storlek.

Egenskaper vi uppskattar på hundpooler

  • Hopfällbar - Även om uppblåsbara hundpooler ofta kan te sig smidigare och lättare att hantera så är ihopfällbara PVC/MDF hundpooler mycket tåligare och kan användas under flera år.

  • Stadiga - En stadig hundpool är a och o för oss. Att hundpoolen står stabilt av sig självt och inte riskerar att falla ihop är viktigt för både din och hundens säkerhet.

  • PVC - Givet val av hundpool, pooler tillverkade av PVC är lättare att hålla rent, stryktåligare och i sin helhet bättre.

  • Låg kant - Att hundpoolen har en låg kant tycker vi är viktig. Så att hunden lätt kan ta sig in och ut ur poolen utan att riskera skador.

  • Tufft material på botten - Att botten är förstärk är också en viktig detalj. Hundars klor (även kortklippta och välansade) tenderar till att slita på botten. Därför är det viktigt att hundpoolens botten är stryktålig och eventuellt förstärkt.

 

Hur rengör jag hundpoolen bäst?

En hundpool är lätt att underhålla och rengöra. Om vatten står en längre tid i hundpoolen så kommer den att behöva göras rent. Torka av plastytan med en tvättsvamp med en skvätt diskmedel vid behov. Skölj sedan noggrant ut hundbasängen med rent vatten. Om du använder hundpoolen under en längre tid så och inte byter vatten så rekommenderar vi att du använder en cirkulationspump samt något tak eller lock.

 

Vanliga Frågor om hundpooler

Kan hundpooler vara farliga? Så länge du har din hund under uppsikt när den använder hundpoolen så är risken för skador eller olyckor väldigt liten.
Hur förvarar jag hundpoolen för bästa hållbarhet? Om du plockar undan hundpoolen för en längre stunds förvaring så rekommenderar vi att du först gör rent den grundligt, luftorkar och sedan vecklar ihop den och låter den ligga platt - vilket förhindrar deformering. Fördelaktigt att förvara den inomhus vintertid.

Behöver du tips och råd när du köper en hundpool?

Är du osäker på vilken modell, storlek eller vilka tillbehör till hundpoolen som passar dig och din hund? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig med tips och råd. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig! Hos oss kan du köpa bra hundpooler från flera varumärken. Köp Hundpool online med möjlighet till fri frakt eller besök vår fysiska butik. Varmt välkommen in!