Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattlådor & Tillbehör / Kattlådehus

Kattlåda med tak, Kattlådehus & Hop in

Kattlåda med tak & Kattlådehus: Kattlådor med tak är praktiska kattlådor som hjälper till att minska odörer och kan i kombination med en bra kattsand bli luktfria. Kattlådor med tak finns i många olika storlekar, färger och former. Allt från kattlåda med tak i hörnmodell till en som passar riktigt stora katter. Givetvis är kattlådehusen försedda med effektiva kolfilter som minskar odörer och praktiska luckor. Hos oss hittar du kattlådehus från välkända varumäken som Dogman, Ferplast, Trixie, Modkat och PeeWee.

Läs mer om Kattlådor med tak & Kattlådehus

Kort om Kattlådor med tak & Kattlådehus

Kattlådor med tak också kallade kattlådehus är ofta uppskattade av många kattägare. Kattlådehusen minskar odörer effektivt tack vare aktiva kolfilter och smidiga luckor. Kattlådor med tak minskar också risken för att katten skall kissa utanför eller på kanten av kattlådan. Kattlåda med hus finns i flera olika färger och former. Kattlåda med tak finns även i praktiska hörnmodeller liksom kattlåda Hop in varianter där katten går in i kattlådan från taket. Att vänja katten med en kattlåda med tak kan ibland vara svårare. Läs gärna mer om hur du vänjer din katt steg för steg att använda en kattlåda med tak.

 

Olika varianter av kattlådor med tak & Kattlåda Hop In


Kattlåda med tak hörn

Kattlåda med tak hörnmodell passar ofta bra i mindre badrum eller platser där allt annat än en hörna inte fungerar. Kattlådor i hörnmodell fungerar minst lika bra som vanliga kattlådor med tak. Hörnmodellerna erbjuder till och med mer plats för katten att vända sig om i kattlådan. Kattlådehus hörn har samma praktiska egenskaper så som aktivt kolfilter och automatiskt stängning på luckan.

 

Peewee kattlåda med tak

PeeWee har blivit mer och mer populärt på senare år. Till stor del tack vare deras miljövänliga och svensktillverkade kattpellets. Dock krävs det en speciellt anpassad kattlåda för pellets för att använda PeeWee's system fullt ut. Givetvis erbjuder PeeWee Kattlådor med tak, kolfilter och lucka för att minska risk för att katten kissar utanför, odörer och spill. PeeWee kattlådor finns både med och utan tak samt för normalstora katter och i XL modell. Hos oss hittar du hela PeeWee's sortiment.

 

Kattlåda med tak XL

Har du en stor katt så letar du troligtvis efter en kattlåda med tak XL anpassade för större katter. Givetvis behöver en större katt en större kattlåda. Hur vet man då vilken storlek på kattlåda katten behöver? Grovt uppskattat så brukar man räkna på att katten kattlåda skall vara så pass stor att katten kan vända sig om i den. En vanligt förekommande rekommendation är därför att ta kattens längd (nos till svansfäste) gånger 1,5. Då vet du ungefär hur lång kattlåda din katt behöver.

 

Kattlåda med tak billig

En kattlåda med tak behöver inte vara speciellt dyr för att uppfylla kraven du och din katt har. Att köpa en kattlåda med tak billigt behöver inte vara något negativt utan hos oss hittar du kattlådor med tak även billigt. Söker du en Billig kattlåda med tak så rekommenderar vi prisvärda kattlådan från Dogman Kattlåda Clyde som både erbjuder kolfilter, stilren design och en lucka.

 

Kattlåda Hop In

Kattlådor av Hop In modell är kattlådor som har ingång uppifrån. Dessa smarta kattlådor ingång uppifrån är praktiska med sin unika design. Tack vare att katterna hoppar in i ingången uppifrån så minskas risken för att kattsand fastnar i tassarna på katten och slutligen hamnar på golvet. Hop in modellerna gör kattlådorna dessutom säkrare då de håller barn och hundar från att komma åt innehållet. Kattlåda Hop in är fortfarande lätta att underhålla och rengöra tack vare att locket är lätt att ta av. Kattlåda hop in är mindre lämplig till kattungar. Då dom ofta är svåra för kattungen att komma in i.

 

Möbel till kattlåda

Ibland kan det även vara trevligt att "gömma" kattlådan. Därför har Trixie tagit fram smarta och snygga lösningar att förvara kattlådor och kattlådehus i. Dessa möbler för att placera kattlådan i är tillverkade i snygg vitlackerad MDF, väl ventilerade och finns i både enkel- och dubbelmodell. Med dessa möbler till kattlådehusen minskas både spill och odörer från kattlådan avsevärt.


FAQ - Vanliga frågor om Kattlådor med tak

Hur vänjer jag katten vid en kattlåda med tak & lucka? Att vänja katten att använda en kattlåda med tak behöver inte vara svårt. Vissa katter fattar vinken på en gång och börjar använda kattlådehuset som att det inte vore något konstigt. Andra katter kan bli misstänksamma och därför börja kissa eller bajsa utanför lådan. Därför är det viktigt att du vänjer katten långsamt om ni aldrig använd en kattlåda med tak. Tänk på att inte göra flera förändringar samtidigt, exempelvis byta kattsand. Katter är vanedjur och behöver många gånger vänjas succesivt vid något nytt.

Hur du vänjer katten vid kattlådor med tak:

  • Införskaffa kattlåda hus med tak.
  • Börja använda kattlådehuset utan tak till att börja med. Använd samma kattsand som tidigare.
  • När en tid har gått (ett par dagar) så kan du prova att sätta på huvan på kattlådehuset. Men tänk på att ta bort luckan till en början.
  • När ytterligare ett par dagar har gått kan du prova att sätta dit luckan på kattlådehuset men att du tejpar upp det på insidan.
  • Ytterligare några dagar går och nu är ni redo att prova kattlådan med tak även med luckan. 

Lycka till!

Är kattlådor med tak luktfria? Ingen kattlåda är helt luktfri men en bra kattlåda med tak, aktivt kolfilter och lucka tillsammans med en bra kattsand brukar minska oönskade lukter i stor utsträckning. Faktorer som hur ofta katten dricker, vilken kattmat den äter m.m. har också en inverkan på hur mycket det luktar.


Hur ofta ska jag göra rent kattlådan? Kattlåddehuset skall göras rent varje dag. 

Den dagliga rengöringen av kattlådan med tak bör innefatta:
  • Borttagning av avföring.
  • Borttagning av klumpar från kiss.
  • Krafsa runt med spade för att säkerställa att du inte missar något.


Kattlåda med tak för stor katt? Våra katter kommer i alla möjliga storlekar, färger och temperament. Har du en stor katt så behöver du köpa en Kattlåda med tak XL för större katter. Kattlådehuset storlek bör vara ca 1,5xkattens mått från nos till svansfäste för att katten ska kunna vända och röra sig ordentligt i kattlådan med tak.


Hur gör man rent en kattlåda med tak? Att rengöra en kattlåda med tak är inte svårare än en vanlig kattlåda. Kattlådorna med tak eller Kattlådor Hop In är alltid försedda med snabbfästen på sidorna för att enkelt kunna ta av taket på kattlådan. På så sätt kommer du åt enkelt för rengöring. Vissa kattlådor med tak är även försedda med en "städlucka" d.v.s. en tvåstegslucka i fronten som gör det enklare att rengöra.Byta lucka på kattlåda med tak? Ibland har katten för brottom ut ur kattlådehuset och luckan går sönder. På de flesta kattlådehus är det enkelt att byta luckan. Vi lagerför normalt sett reservdelar så som luckor till kattlådor med tak.


Hur ofta bör jag byta kolfilter i kattlådan? Kolfiltret bör bytas efter behov eller med ca 2-4 månaders intervaller. Mycket beror på om du har flera katter, innekatt eller utekatt. I de flesta fall så känner du på lukten när det är dags att byta kolfiltret. Självklart hittar du kolfilter till kattlådor med tak hos oss. 


Göra rent kattlåda tak som gravid? Det är inte rekommenderat för gravida kvinnor att rengöra kattlådor. Det finns alltid en risk för Toxoplasmainfektioner vid hantering av katters avföring. Även om infektioner av Toxoplasma är ovanligt så kan parasiten spridas till fostret vid infektion.


Hur fungerar kattlåda hop in? Kattlåda Hop in fungerar precis som en vanlig kattlåda, bara det att kattens ingång sitter i taket istället för framtill. 

Kattlåda med tak för kattungar? Riktigt små kattungar kan ha svårt att ta sig in och ut ur en kattlåda med tak. Därför rekommenderar vi att du använder en liten öppen kattlåda för små kattungar. Alternativt så kan göra så att kattungarna kan klättra in i kattlådan genom att lägga något framför ingången. 

Hur många kattlådor behöver man ha? Du bör ha minst en kattlåda med tak per katt. Har du fler katter bör du ha minst ett kattlådehus per katt och gärna en till. 

Vad kan hända om jag har för få kattlådor till mina katter?
Vissa katter kan börja urinera på t.ex. mattor, täcken eller andra platser för att markera att de är missnöjda. Så om katten börjar att kissa på platser den tidigare inte brytt sig om så bör du ta dig en funderar på vad ni har ändrat i hemmet på senare tid eller om kattlådan är ohygienisk eller oåtkomlig.

 

Behöver du hjälp att välja rätt storlek och typ av kattlåda med tak eller kattlådehus till katten eller kattungen?

Vet du inte vilken typ av kattlåda hus eller kattlåda hoppa i du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta storlek för dig och din katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig att prova ut en kattlåda med tak! Hos oss hittar du kattlådor med tak från välkända varumärken som Peewee, Trixie, Ferplast & Dogman. Köp billigt online eller i butik.

1 2  33 artiklar Kampanjprodukter(0) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris


Savic Kolfilter Nestor
Savic 59 kr
SlutModkat Kattoa Grå
Modkat 1 395 kr
Slut

Peewee Lucka Ecodome
Peewee 79,90 kr
Slut


1 2