Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattlådor & Tillbehör / Kattlådemattor

Kattlådematta & Kattmatta - Undvik kattsand på golvet

Kattlådematta & Kattmattor: Kattsandsmattor är lite ett måste om man använder kompaktsand eller klumbildande sand. De flesta katter gillar att krafsa i sanden och därför fastnar det ofta kattsand i och mellan tassarna. Med en kattlådematta så minskar du spridningen av kattsanden i hemmet avsevärt! Oavsett om du söker enklare kattlådemattor i PVC eller den nya och mer populära kattlådemattan dubbla lager, trappermat så hittar du detta i vårt sortiment. 

Läs mer om Kattlådemattor & kattmatta

Kort om Kattlådemattor

Kattlådemattor är uppskattade av både oss människor och katter. Med rätt kattsandsmatta blir golvet och hemmet fritt från spill av kattsand som fastnar i tassarna på katterna. Väljer du en kattlådematta med dubbla lager så kan du dessutom mycket enkelt "återvinna" kattsand som katten släpat ut ur kattlådan.

 

Köpguide - Olika varianter av kattlådemattor

Hur fungerar kattlådemattor?

När katten krafsar i kattsanden så fastnar gärna kattsand eller pellets. Med en bra placerad kattmatta så undviker du att få allt detta som fastnar under kattens tassar utspritt i hemmet. Dessutom om du använder en kattlådematta dubbla lager så kommer du att kunna återvinna all denna kattsand som fastnar i matten i stället för att damsugas upp och hamna i soporna. Kattlåda matta är lätta att göra rent i duschen, handfatet eller med damsugaren.


Kattlåda Matta - PVC

Kattlådemattor tillverkad av PVC är kattsandsmattor av tät sammanfogad PVC-tråd. Kattmattan har små mellanrum som gör att när katten går på den så kapslar kattmattan in kattsanden effektivt. Du rengör enkelt mattan genom att skaka av den över kattlådan eller soporna. Alternativt damsuger mattan vid behov. Kattlådemattan i PVC är lätt att underhålla och mjuk för katten att gå på.

 

Kattlådematta Eva - Dubbla lager

Kattlådematta EVA: är en kattsandsmatta tillverkad av EVA-plast. En variant av plast som återfår sin ursprungliga form. EVA mattorna är kattlådematta med dubbla lager som gör det mycket enkelt att återvinna och återanvända kattsanden som mattan har fångat upp. Trappermatt kattsandsmattorna ser ut ungefär som en vaxkaka. De små hålen tar effektivt upp både kattsand, pellets och kristallsand från kattens tassar och förhindrar spridning i hemmet.

 

Kattlådematta Mikrofiber

De tidigare kattlådemattorna på marknaden är tillverkade av mikrofibertrådar som också effektivt kapslar in kattsanden. Dock är dessa svårare att tvätta och göra rent samt återvinna eventuellt inkapslad kattsand. Därför är EVA & PVC att föredra när det kommer till kattmatta till kattlådan.

 

Kattlådematta Stor

kattsandsmatta stor: Är din katt större så rekommenderar vi utan tvekan en större kattsandsmatta. Köp en storlek som gör att katten behöver gå minst fyra till fem steg på mattan för att fungera optimalt.


FAQ - Vanliga frågor om Kattlådemattor & Kattmattor

Hur placerar jag bäst en kattlådematta? Kattmattan bör placeras så att den ligger stabilt mot kattlådan eller kattlådehuset utan glapp. 

Hur stor kattlådematta behöver jag? Hurt stor kattmatta du behöver beror på hur stor katt du har, hur stor yta du har att nyttja framför kattlådan eller kattlådehuset. Vi rekommenderar att du väljer en kattlådematta som katten minst behöver ta 4-6 steg på för att göra bäst effekt och fånga upp så mycket kattsand som möjligt.


Hur ofta behöver jag tömma kattmattan? Hur ofta du behöver tömma kattlådemattan beror helt på vilken kattsand du använder liksom hur mycket kattsand som fastnar i kattens tassar när den krafsar. Vi rekommenderar att du tömmer mattan samtidigt som du rengör kattlådan.

Kattlådematta bäst i test? Bästa kattsandsmattan: Givetvis testar vi de produkter vi säljer och bästa kattmattan för oss har utan tvekan varit kattlådematta EVA. Vi gillar att all kattsand som fastnar i kattmattan kan återanvändas.


Är kattlådemattor tvättbara? Kattlådemattorna ska inte tvättas i tvättmaskin men kan enkelt sköljas av och rengöras i duschen eller i handfatet.Om katten kissar på kattlådemattan - vad gör jag? Om katten kissar på kattlådemattan så se till att rengöra den ordentligt och ta en funderar på varför - är det så att kattlådan inte är tillräckligt ren enligt katten?


matta kattlåda för pellets? Mattor till kattlådorna fungerar bra även till träpellets och kristallsand. 


 

Behöver du hjälp att välja rätt storlek och variant av kattlådematta och kattmatta till katten eller kattungen?

Vet du inte vilken typ av kattsandsmatta du behöver eller som passar dig och din katt? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta en passande modell och storlek för dig och din katt. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla köpkvarter så hjälper vi dig! Hos oss hittar du kattmattor från välkända varumärken som Trixie och Petnation. Köp kattlådematta billigt online eller i butik.