Stäng
Snabb leverans 25 års erfarenhet Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Katt / Kattmat / Torrfoder / FourFriends

FourFriends Kattfoder

Tanken med FourFriends kattfoder är att göra en mat som får din katt att hålla sig frisk, stark och strålande - inifrån och ut eftersom vi vet att mage och hälsa går hand i hand.

FourFriends använder enbart högklassiga råvaror och det finns inte en ingrediens i onödan i recepten som utfyllnad. Katter är karnivora djur, dvs köttätare och det har de tagit hänsyn till och detta innebär att de innehåller mycket kött i deras recept.

Vi erbjuder 100% nöjd kundgaranti på FourFriends Kattfoder liksom på alla våra andra kattfoder. Detta kan du läsa mer om under kundtjänst.

Läs mer...
Smakupplevelse
Alla FourFriends kattfoder är tillverkade på rena råvaror, därför både smakar och luktar de gott. Inga onödiga tillsatser eller ingredienser för att förstärka maten behövs.

 

Hög kötthalt
Enligt FourFriends kattfoders filosofi ger en hög kötthalt de bästa förutsättningarna för din katt att utveckla smidiga och starka muskler samt bidrar till en fin och tät päls.  Upp till 60% av det totala innehållet består av kött utan biprodukter. I de flesta produkterna hittar du kycklingkött som proteinkälla, som är ett lättsmält protein. Men även kött från lamm, lax, anka finns att hitta för den kräsne eller känslige katten.

Spannmålsfritt
Alla produkter i FourFriends kattfoderserie är spannmålsfria för att efterlikna kattens naturliga näringsbehov. 

Omegafettsyror
För att få en väl fungerande kropp, hud och päls krävs Omegafettsyror. Därför innehåller Fourfriends Omega-3 och Omega-6. Dessa innehåller bland annat DHA, EPA och GLA.

Aloe Vera
Aloe Vera är en välkänd växt som både helar, renar och verkar. Aloe Vera har flera hälsobringande egenskaper så som t.ex. hjälpa till att hålla urinvägar/blåsa i form samt för en bättre mag- och tarmhälsa.

Äppelfibrer & Örter
FourFriends har valt att använda sig av naturliga äppelfibrer istället för många andra som använder sig av betmassa. De anser att äppelfibrer är skonsammare samt ger din katt viktiga antioxidanter. Andra örter du hittar i Fourfriends är rosmarin, gurkmeja och kryddnejlika.

Havtorn
FourFriends kattfoderserie innehåller havtorn. Ett av de vanligaste problemen hops katt är FLUTD, vilket ofta orsakas av en inflammation i urinblåsan. Havtorn hjälper till att skydda kattens kropp mot inflammationer som kan leda till FLUTD. Utöver detta så bidrar även havtorn till friska slemhinnor i hela kattens kropp.

Historik
Bakom FourFriends finns familjeföretaget Lupus, beläget i Västerås. Gänget på Lupus älskar hundar och katter. Därför föddes en idé för några år sedan att de skulle ta fram en egen hundmat. Sagt och gjort, februari 2012 lanserade de sitt första foder i Sverige. Kort där efter växte serien med hundfoder.