Stäng
Snabb Leverans Snabb leverans 25 års erfarenhet av zoobutik & djuraffär25 års erfarenhet fri hemleverans Fri frakt från 500 kr | Telefon: 08-702 03 04
Start / Hund / Hundens Apotek / Kosttillskott

Kosttillskott Hund & Vitaminer för hund

Kosttillskott hund & Vitaminer hund: Liksom vi människor kan våra husdjur ibland ha behov av olika kosttillskott för att bibehålla en optimal hälsa. Ett kosttillskott för hund är ingen medicin utan ett komplement till ditt foder och består ofta av  vitaminer, mineraler och aminosyror som främjar kroppens alla funktioner. Hos oss hittar du kosttillskott till din hund för bland annat ledbesvär, artros, munhälsa, immunförsvaret och glansig päls. Vi har även produkter för dig som vill laga egen hundmat. Hos oss hittar du noggrant utvalda kosttillskott hund från välkända varumärken så som Svenska Djurapoteket och Standardt kosttillskott med flera. Köp kostillskott till hund enkelt och smidigt online eller besök vår fysiska butik i Sickla Köpkvarter, Nacka - Stockholm. Varmt välkommen in!

 

Underkategorier: Hud, Päls & Tass - Laga Eget - Led & Stelhet - Mage & Tarm - Mun & Tänder - Ohyra - Valp & Aktiv -  Vitaminer

Läs mer om kosttillskott för hund

Kort om Kosttillskott hund & Vitaminer för hund

Vad är ett kosttillskott för hund?

När man pratar om hundkosttillskott och foder brukar man ofta dela upp det i helfoder och kompletteringsfoder.
- Helfoder är det foder du ger ditt djur dagligen och det ska täcka alla de näringsbehov djuret har.
- Ett kompletteringsfoder ges utöver ditt vanliga foder och det som brukar kallas för kosttillskott.

Genom att regelbundet eller vid behov ge din hund kosttillskott kan du vara säker på att det får alla de näringsämnen kroppen behöver för att bibehålla en god hälsa hela livet.

Behöver min hund några kosttillskott?

Varje djur är unikt och beroende på foder, miljö, ärftlighet och allmän status har alla djur olika behov.
Efter sjukdom, avel eller utifrån säsong förändras hundens behov av kosttillskott och föda. Vissa hundar äter mindre än andra och för att då vara säker på att det får i sig alla viktiga näringsämnen kan det vara bra med ett kompletteringsfoder och hundkostillskott.


Några vanliga tecken som kan tyda på att din hund behöver kompletterande foder/kosttillskott.

Trötthet och snabb utmattning

Detta kan bero på en mängd olika saker såsom vätskebrist, infektioner och nedsatt immunförsvar. Om djuret inte har någon sjukdom kan det vara en god idé att ge det immunstärkande hundkosttillskott såsom:

 • C-vitamin - Skyddar mot nedbrytande fria radikaler samt stärker immunsystemet och benstommen. 

 • Omega 3 - Bra för leder, syn och hjärta. 

 • Nypon - Innehåller väldigt mycket C-vitamin som främjar immunförsvaret samt bidrar till hälsosamma leder.

 • Spirulina - En alg som främjar god munhälsa, starkt immunförsvar samt ger en fin hud och glansig päls.

 • Laxolja - Bra för leder, hjärta och kärl. Laxolja främjar även hud, päls trampdynor och ger starka klor.

 • MSM - Stärker immunförsvaret. Gör cellerna mer genomträngliga vilket förhindrar att gifter lagras och att näringsämnen lättare tas upp. 

Även efter operation, förlossning eller sjukdom är det bra att stärka immunförsvaret så att hunden snabbt återfår sin styrka och hälsa.

Matt och glanslös päls

Att hundar hårar mer eller mindre under året är helt normalt, men skulle din hund eller katt tappa mer päls än vanligt eller att pälsen är matt och torr kan det tyda på underliggande problem. 

Liksom trötthet är pälsen en bra indikator på hur immunförsvaret fungerar och därför rekommenderar vi att du ger hundkosttillskott med syfte att stärka immunsystemet.

 • Omega 3 - Bra för leder, syn och hjärta. 

 • Spirulina - En alg som främjar god munhälsa, starkt immunförsvar samt ger en fin hud och glansig päls.

 • Laxolja - Bra för leder, hjärta och kärl. Laxolja främjar även hud, päls trampdynor och ger starka klor. 

 • Blodpulver 
Artros och ledproblem

Artros kallas det när ledbrosk bryts ner och rörligheten i leden minskar. Detta är ett mer eller mindre smärtsamt tillstånd men kan vara svårt att upptäcka tidigt hos din hund eller katt. Vanliga symptom är att hunden haltar och rör sig stelt, särskilt efter det har legat stilla en stund. Pälsen kan upplevas som mindre glansig eller fet då det kan vara svårt för djuret att göra rent den pga rörelseinskränkning. Ofta uppstår ledproblem och stelhet de kallare höst och vintermånaderna på året.

Även hundar som genomgått operationer och varit stilla en längre tid kan uppvisa stelhet, detta behöver dock inte tyda på artros utan helt enkelt att hunden behöver komma igång och röra sig igen.

Hundkosttillskott för att främja en god ledhälsa är bra att börja med tidigt inför operation eller om du har en ras där det är ett vanligt förekommande problem.

 • Hyaluron - Förekommer naturligt i leden.

 • Glukosamin - Stimulerar återbildning av ledvävnad vilket leder till ökad mjukhet i leden.

 • Grönläppad mussla - Förebygger nedbrytning av ledbrosk, innehåller Omega 3- och 6.

 • Laxolja

 • Nypon

 • C-vitamin

 • MSM - Stärker immunförsvaret. Gör cellerna mer genomträngliga vilket förhindrar att gifter lagras och att näringsämnen lättare tas upp.

 • Omega 3

 • Benmjöl

Alla kosttillskott för hundens leder och rörlighet hittar du här.

Tandsten och tandköttsinflammation

Hundar och katter som börjar äta sämre bör undersökas i munnen för att se hur tandkött och tänder mår. Det kan även vara en god idé att undersöka din hunds tänder mer regelbundet och göra det det till en naturlig del i vardagen.

Blödande tandkött gör riktigt ont och om din hund inte äter ordentligt är risken stor för ett flertal bristsjukdomar. Att försöka borsta tänderna på en motsträvig hund eller katt resulterar mer ofta än sällan i rivsår, irritation och en mindre bra rengöring.

Att resa till veterinären för rengöring kan vara dyrt, och att söva din hund för borttagning av plack i värsta fall livshotande om det är en senior. Att förebygga uppkomsten av plack och tandsten är enklare.

Ett vanligt sätt att främja munhälsan är att ge hunden dentaltugg vilket minskar uppbyggnaden av plack och tandsten. Det finns även hundkosttillskott som stärker djurens saliv och arbetar tillsammans med kroppen för att orenheter och bakterier inte ska få fäste på tänderna.

 • Kalk - Förhindrar benförlust kring tänderna och gör dem starka.

 • Zink - Är bakteriedödande och motverkar dålig andedräkt.

 • Vitamin C - Främjar kollagenbildning vilket stärker tandköttet.

 • Blåstång - Främjar en god salivproduktion och motverkar beläggningar på tänderna.

 

Känslig mage och lös/hård avföring

Både människa och hundar kan uppleva att magen inte riktigt är i balans. Avföring som varierar, uppblåsthet och aptitlöshet är några tecken på att allt inte är som det ska.

Att ha ett hundfoder anpassat för just ditt hund är första steget men ibland behöver du ett kompletteringsfoder eller kosttillskott för att uppnå optimal balans.

 • Psylliumfrö - Innehåller kostfibrer som bildar en gel och balanserar en orolig mage.

 • Blodmjöl - Höjer nedbrytning av fett och ökar upptaget av näringsämnen från kosten.

 • Risstärkelse - Suger upp överskott av magsaft och balanserar en sur mage.

 • Kalk - Reglerar kroppens pH-värde vilket skapar en bra balans för slemhinnan i magen.

 

 

BEHÖVER DU HJÄLP ATT KÖPA RÄTT Kosttillskott till din hund?


Vet du inte vilket kosttillskott du skall välja till din hund är du varmt välkommen att höra av dig till oss, vi hjälper dig att hitta rätt kosttillskott oavsett behov. Vi gillar besök, så varför inte titta in hos oss i butiken i stockholm, sickla så hjälper vi dig på plats! Hos oss kan du köpa hundkosttillskott både Online och i Butik billigt och till kampanjpriser.

1 2  52 artiklar Kampanjprodukter(1) Sortering: Popularitet Senaste Lägsta pris
1 2